Kako ažurirati Google Play usluge

Ako vaš Android uređaj ne radi pravilno ili ne možete instalirati nove aplikacije, verovatno je došlo do problema sa Google Play uslugama. Ovo je srce Google-ovog ekosistema aplikacija i stoga je važno održavati ga ažurnim. U ovom članku objasnićemo vam kako da ažurirate Google Play usluge i kako da poboljšate performanse vašeg Android uređaja. Sledite korake i imaćete stabilnu i bolju verziju Google Play usluga.

Kako ažurirati Google Play usluge: Automatsko ažuriranje

Ažuriranje Google Play usluga na vašem Android uređaju ključni je korak u održavanju vašeg uređaja u funkciji. Google Play usluge su neophodne za pravilno funkcionisanje aplikacija koje ste preuzeli sa Play Store-a. Srećom, automatsko ažuriranje je omogućeno po default-u na Android uređajima, ali ako ste ga slučajno isključili, postoji jednostavan način da ga ponovo omogućite:

– Otvorite aplikaciju Google Play Store na vašem uređaju
– Kliknite na dugme sa tri linije u gornjem levom uglu ekrana, da biste otvorili meni
– Kliknite na “Postavke”
– Kliknite na “Opšte”
– Ukoliko želite da onemogućite automatsko ažuriranje, kliknite na “Ažuriranje aplikacija” i izaberite “Ažuriraj aplikacije samo preko WiFi mreže”
– Ukoliko želite da omogućite automatsko ažuriranje, postarajte se da je “Ažuriraj aplikacije automatski” uključeno

Nakon što omogućite automatsko ažuriranje, Google Play usluge će se automatski ažurirati bez potrebe da ih ručno ažurirate. Tako možete biti sigurni da vaš Android uređaj uvijek ima najnoviju verziju Google Play usluga i najbolje performanse koje one mogu ponuditi.

Kako ručno ažurirati Google Play usluge na Android uređaju

Kako biste osigurali da vaš Android uređaj funkcioniše najbolje što može, potrebno je ažurirati sve Googleove aplikacije, uključujući i Google Play usluge. Ažuriranja poboljšavaju performanse, ispravljaju greške i dodaju nove funkcije.

Većina korisnika automatski dobija obaveštenje o ažuriranju Google Play usluga, ali ponekad ova obaveštenja mogu biti nepouzdana ili usporena. U tom slučaju, korisnici mogu ažurirati usluge ručno.

Prvo, potrebno je provjeriti koju verziju koristite. Idite na “Postavke” > “Aplikacije” > “Google Play usluge” i vidite koju verziju trenutno koristite.

Sledeći korak je preuzimanje najnovije verzije Google Play usluga sa Gooogleovog sajta. Potrebno je pronaći odgovarajuću verziju za vaš uređaj i preuzeti je.

Kada preuzimanje bude gotovo, kliknite na datoteku i instalirajte aplikaciju. Nakon završetka instalacije, ponovo provjerite verziju aplikacije u “Postavkama” i trebala bi biti ažurirana.

Napomena: Ručno ažuriranje Google Play usluga može biti opasno za uređaje koji su root-ovani ili imaju prilagođeni operativni sistem. U ovom slučaju, bolje je sačekati automatsko ažuriranje Google Play usluga.

Rešavanje problema prilikom ažuriranja Google Play usluga

Korisnici Android uređaja mogu se suočiti sa problemima prilikom ažuriranja Google Play usluga, što može dovesti do otežanog korišćenja aplikacija i igara. Postoji nekoliko razloga zašto se ovaj problem javlja i neka jednostavna rešenja koja korisnici mogu primeniti.

Jedan od najčešćih problema je ograničeni kapacitet uređaja. Ako nema dovoljno slobodnog prostora za ažuriranje, isti će biti otežan i neće biti moguće instalirati najnoviju verziju. Korisnici bi trebalo da oslobode prostor na uređaju, uklanjanjem nepotrebnih fajlova ili aplikacija.

Drugi razlog je povezan sa vezom na internet. Nema dovoljno brze ili stabilne veze, ili greška u konfigurisanju mreže, što znači da se ažuriranje Google Play usluga neće moći uspešno izvršiti. Korisnici bi trebalo da provere da li je uređaj povezan na brzi i stabilan Wi-Fi ili podatkovnu mrežu.

Često se problemi javljaju i zbog softverskih problema. Ako korisnici imaju zastarele ili problematične verzije operativnog sistema, ažuriranje Google Play sustava može biti otežano. Korisnici bi trebalo da provere da li koriste najnoviju verziju operativnog sistema svog uređaja i ako nije, da ga ažuriraju.

U slučaju da se navedena rešenja ne pokažu efektivnim, preporučuje se kontakt sa servisom za korisničku podršku, koji će pružiti stručnu pomoć i podršku u rešavanju problema.

Ukoliko vas zanima Kako špijunirati mobilni telefon bez instaliranja programa, ne propustite ovaj članak.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu