Google Takeout: Kako funkcioniše

Google Takeout je besplatan alat koji korisnicima omogućava preuzimanje svojih podataka sa različitih Google servisa, kao što su Gmail, Google Drive i Google Photos. Ovaj alat je vrlo jednostavan za korišćenje i omogućava vam da odaberete samo one podatke koje želite da preuzmete. Nakon što preuzmete svoje podatke, možete ih sačuvati na svom računaru ili na eksternom disku, a zatim ih koristiti ili arhivirati na drugi način. U ovom članku ćemo vam detaljno objasniti kako funkcioniše Google Takeout i kako ga možete koristiti da preuzmete svoje podatke.

Google Takeout: Kako funkcioniše na računaru

Google Takeout je alat koji omogućava korisnicima da preuzmu sve svoje podatke sa Google servisa na jednom mestu. Ovo je odličan način da sačuvate sve informacije koje ste uneli u Google Drive, Google Photos, Google Play, Gmail, Google Calendar i ostale Google aplikacije.

Kako biste koristili Google Takeout, potrebno je da se prijavite na svoj Google nalog preko računara. Nakon toga, otvorite Google Takeout stranicu i izaberite servis ili servise koji vas interesuju. Zatim odaberite format u kome želite da preuzmete podatke (npr. ZIP ili TGZ), kao i veličinu fajlova.

Kada odaberete sve što vam odgovara, kliknite na dugme “Sledeće” i izaberite putanju na računaru gde želite da sačuvate preuzete podatke. Kliknite na “Izvezi” i proces preuzimanja će početi.

Obratite pažnju da proces preuzimanja može potrajati nekoliko sati, u zavisnosti od obima podataka koje preuzimate. Takođe, imajte na umu da vaša mreža može biti spora tokom ovog procesa, što može usporiti preuzimanje.

Na kraju, Google Takeout je sjajan alat koji vam omogućava da lako preuzmete sve svoje podatke sa Google servisa na računaru. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica, obratite se Google korisničkoj podršci za pomoć.

Google Takeout: Kako funkcioniše na mobilnim telefonima i tabletima

Google Takeout, popularna platforma za preuzimanje podataka sa Google naloga, nije ograničena samo na desktop računare. Sada možete koristiti Google Takeout i na vašem mobilnom telefonu ili tabletu.

Kako biste koristili Google Takeout na mobilnom uređaju, sledite ove korake:

1. Otvorite internet pretraživač na vašem mobilnom uređaju i upišite www.google.com/takeout u pretraživaču.

2. Prijavite se sa svojim Google nalogom.

3. Izaberite podatke koje želite da preuzmete, kao što su vaši Gmail poruke, Google disk, ili Google kalendari.

4. Izaberite format u kojem želite da vaši podaci budu preuzeti, kao što su ZIP ili TGZ fajlovi.

5. Izaberite željenu veličinu fajla i kliknite na “Create export”.

6. Sačekajte nekoliko minuta (ili nekoliko sati, zavisno od veličine vaših podataka) dok se vaši podaci preuzimaju.

7. Kada se preuzimanje završi, možete sačuvati fajl na svom mobilnom uređaju ili ga prebaciti na drugi uređaj.

Korišćenje Google Takeout na mobilnim uređajima je jednostavno i praktično, pa ako želite sačuvati vaše podatke ili preneti ih na drugi uređaj, ovo je sjajna opcija za vas.

Kako povratiti rezervne kopije sa Google diska možete saznati putem ovog linka.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu