Kako ubrzati video zapise

Ako vam je ikada bilo potrebno da ubrzate video zapise, bilo da želite da ubrzate dosadan deo ili da ubrzate celu snimku, postoji nekoliko jednostavnih načina kako to možete učiniti. Povećana brzina videa može uštedeti vreme i učiniti ga uzbudljivijim, a u ovom članku ćemo vam dati najbolje savete i trikove kako da ubrzate video zapise na različitim uređajima.

A Kako usporiti video, pogledajte ovde.

Kako ubrzati video zapise: Top 3 metode

Ako snimate video zapise ili ste video producent, sigurno ste se susreli sa problemom dugog vremena obrade i izvoza video materijala. Ubrzanje video zapisa može Vam uštedeti puno vremena, a u nekim slučajevima, ovo je jedini način da se ukloni nepotrebno i dosadno vreme iz vašeg materijala. Na sreću, postoji nekoliko jednostavnih metoda za ubrzanje video zapisa.

1. Ubrzajte brzinu reprodukcije

Najjednostavniji način za ubrzavanje video zapisa je da jednostavno ubrzate brzinu reprodukcije. Većina video plejera, uključujući i YouTube, omogućava Vam da postavite željenu brzinu reprodukcije. Uz ovo, možete koristiti i softverska rešenja za ubrzanje brzine reprodukcije.

2. Koristite funkciju ubrzanja u aplikacijama za montažu

Ako imate softver za montažu video materijala, većina aplikacija za video montažu ima funkciju ubrzanja. Pomoću ove funkcije, možete lako ubrzati određene segmente video zapisa. To je idealno za uklanjanje dosadnih delova, kao što su prazni hodovi, ali i da bi se naglasio brzi tok neke aktivnosti.

3. Koristite online servise za ubrzanje videozapisa

Ako ne želite da instalirate softver za ubrzanje video zapisa, možete koristiti brojne online servise poput Speedify i Kapwing koje omogućavaju jednostavno ubrzanje video materijala bez potrebe za bilo kojim dodatnim softverom.

Sa ovim trikova, lako ćete ubrzati svoje video zapise i uštedeti dragoceno vreme na obradi vaših snimaka.

Ubrzavanje video snimaka na Windows-u, Mac-u i preko interneta

Postojanje dugih video snimaka može biti izuzetno zamorno. Srećom, postoji nekoliko načina da ubrzate snimke, bilo da ste na Windows-u, Mac-u ili čak preko interneta.

U Windows-u, postoji ugrađena opcija “Brza reprodukcija” koju možete koristiti. Kliknite desnim dugmetom miša na video snimak i izaberite “Brza reprodukcija” iz menija. Kada se video pojavi u novom prozoru, kliknite na ikonu pored dugmeta za pauzu da biste podesili brzinu reprodukcije. Možete sve podesiti od 1,25 do 2,0 puta veću brzinu.

Ako koristite Mac, možete koristiti QuickTime Player. Otvorite video snimak u QuickTime Player-u i idite na “Prozor”, a zatim na “Prikaži brzinu”. Možete odabrati između nekoliko brzina, uključujući i 2x brže.

Postoji takođe mnogo aplikacija koje možete preuzeti sa interneta koje vam omogućavaju promenu brzine reprodukcije, kao što su VLC player, PotPlayer i drugi.

Ako želite ubrzati video snimke direktno preko interneta, postoji posebna onlajn aplikacija za ovaj zadatak. Jedan od njih je Clipchamp, koji omogućava promenu brzine reprodukcije na 1,25x, 1,5x ili 2x.

Ne morate se više mučiti sa dugim i sporim video snimcima. Sa ovim jednostavnim trikovima, možete lako ubrzati reprodukciju i uštedeti vreme.

Koraci za ubrzavanje video zapisa u VLC & iMovie programima

Ubrzavanje video zapisa je često potrebno iz različitih razloga, bilo da želite da skratite dužinu videa, ubrzate dosadne delove ili da ubrzate radni proces. Postoji nekoliko načina da ubrzate video u VLC i iMovie programima.

U VLC-u, prvi korak je da otvorite vaš video fajl, zatim izaberete meni opciju Speed i kliknete na opciju Faster, kojom ćete ubrzati video snimak. Još jedna opcija koja će vam pomoći jeste da izaberete meni opciju Playback, zatim kliknete na opciiju Faster, i vaš video će se ubrzati za nekoliko procenata.

Sa druge strane, ako želite da ubrzate video snimak u programu iMovie, prvi korak je da otvorite vaš video fajl, a zatim kliknete na menu bar i izaberete Speed opciju. U Speed opciji, možete izabrati brzinu kojom će se vaš video ubrzati. Izmene će biti vidljive kada eksportujete svoj video.

Uvek je važno da pažljivo pratite kako se video menja tokom ubrzavanja i prilagođavate brzinu prema svom ukusu. Uz ove jednostavne korake, možete brzo i jednostavno ubrzati svoj video u VLC i iMovie programima.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu