Kako napraviti PowerPoint

PowerPoint prezentacije su neizostavan deo savremene poslovne komunikacije. Uz pomoć ovog popularnog alata možete vizualno predstaviti vaše ideje, proizvode ili usluge na vrlo efektivan i prijemčiv način. Međutim, kreiranje profesionalne i privlačne PowerPoint prezentacije nije uvek lako. U ovom članku saznajte kako da napravite kvalitetnu PowerPoint prezentaciju i iskoristite sve njene mogućnosti.

A ovde saznajte Kako staviti pozadinu na Power Point.

Kako kreirati besplatan PowerPoint – korak po korak

Kreiranje besplatnog PowerPoint-a nije teško kao što se možda misli. Sve što vam treba da biste napravili novu prezentaciju jeste pristup internetu i uz nekoliko klikova možete napraviti prezentaciju koja će impresionirati vašu publiku.

Prvi korak u kreiranju besplatnog PowerPoint-a je otvaranje naloga na jednoj od onlajn platformi za prezentacije. Za mnoge korisnike, najbolja opcija je Google Slides, besplatni alat u okviru Google Drive-a. Nakon što ste se ulogovali, lako možete napraviti novu prezentaciju.

Nakon što se uđe u glavni meni Google Slides-a, korisniku će se prikazati veoma jednostavan interfejs sa mnogo opcija koje su jednostavne i intuitivne za korišćenje. Klikom na ikonu “Novo” možete izabrati šablon za prezentaciju ili možete kreirati novi dokument klikom na “Prazan dokument”.

Sledeći korak je dodavanje sadržaja na slajdove. To može biti tekst, slike, video zapisi ili grafički elementi. Preporučljivo je da se slika ili video zapisi dodaju u JPG ili PNG formatu, pošto Google Slides radi malo sporije sa drugim formatima.

Nakon što ste dodali sadržaj na slajdove, treba da im date više efekta. Opciono, možete izabrati neki od predloženih šablona korišćenjem Google Slides-a. Alternativno, možete kreirati sopstveni šablon dodavanjem boja, fontova i drugih grafičkih elemenata.

Kada se sve postavi na svoje mesto, možete izabrati “Prikaži prezentaciju” i testirati kako izgleda vaša prezentacija. Nakon što ste zadovoljni, možete sačuvati svoj besplatni PowerPoint i deliti ga sa publikom.

Nadamo se da su ovi koraci i saveti bili od pomoći i da ćete ubuduće lako kreirati prezentacija koje će impresionirati vašu publiku.

Napravite profesionalni PowerPoint: saveti za dizajn i prezentacije

PowerPoint je postao nezaobilazan alat u poslovnom svetu, kao i u svim drugim oblastima rada. Međutim, samo stvaranje bazične prezentacije neće vas istaći u moru drugih prezentacija. Da biste napravili profesionalni PowerPoint, potrebni su dugotrajni rad i puno veštine. Evo nekih saveta koji će vam pomoći da napravite prezentaciju koja će biti zapamćena.

Prvi savet je odabir odgovarajuće teme. Tema bi trebalo da odražava vašu poruku, ali i izgled daje estetski prijatan. Veoma je važno da izbegnete pretrpanost informacijama na slajdovima. Izbor odgovarajućih fontova i boja takođe može doprineti estetici prezentacije. Akcenat bi trebalo da bude na informacijama koje želite da prenesete.

Drugi savet se tiče layouta slajdova. Slajdovi bi trebalo da budu jednostavni i čisti u izgledu, a informacije bi trebalo da budu organizovane u logicalne sekvence. Takođe, koristite ilustracije, grafikone i fotografije kako biste ilustrovali svoje informacije. Međutim, budite sigurni da su visoke kvalitete i neće se razviti iskrivljenost pri prezentaciji.

Treći savet je da ne zaboravite na vašu publiku. Ne prebacujte previše informacija na njih, niti očekujte da se sećaju svih detalja prezentacije. Umesto toga, istaknite najvažnije informacije i povezite ih sa temom prezentacije.

Poslednji savet se odnosi na vašu pripremljenost i sigurnost tokom same prezentacije. Uvek oblikujte više od jedne verzije prezentacije, bilo kao backup, ili kao verziju sa različitim greskama. Takođe, budite sigurni u vaše znanje o temi prezentacije kako biste se osećali samouvereno i spremno za iznenadna pitanja od publike.

Ukratko, da biste napravili profesionalni PowerPoint, potrebno je da dobro pripremite temu, layout slajdova, informacije i prezentaciju prilagodite vašoj publici. Važno je da imate sigurnost i najbolje postavke unapred tako da se vaša prezentacija pretvori u uspeh.

Kako PowerPoint pretvoriti u PDF: jednostavni vodič za korisnike

Pretvaranje PowerPoint prezentacije u PDF format jedna je od najpopularnijih metoda za deljenje i distribuiranje prezentacija. To je jednostavan proces koji može smanjiti veličinu datoteke i obezbediti da svi elementi prezentacije budu isti na svakom uređaju sa PDF čitačem. U ovom vodiču, pokazaćemo vam jednostavan način kako da pretvorite vašu PowerPoint prezentaciju u PDF.

Korak 1: Otvorite prezentaciju u PowerPointu
Prvo, treba da otvorite prezentaciju u PowerPoint-u.

Korak 2: Izaberite opciju “Save As”
Kada se prezentacija otvori, izaberite opciju “Save As” iz menija Datoteka.

Korak 3: Izaberite PDF format
Kada otvorite meni “Save As”, izaberite PDF format iz padajućeg menija.

Korak 4: Odaberite lokaciju i navedite ime datoteke
Sada, odaberite mesto gde želite da sačuvate novu datoteku i napišite ime. Nakon što ste to završili, kliknite na dugme “Save”.

Korak 5: Potvrdite postavke
Kada kliknete na dugme “Save”, pojavljuje se dijalog-box kao prozor sa opcijama. Proverite da li su svi elementi iz prezentacije vidljivi i prilagodite opcije po želji. Kada ste gotovi, kliknite na opciju “Export”.

Korak 6: Preuzmite PDF
Sada je vaša prezentacija sačuvana kao PDF datoteka. Potražite datoteku na izabranom mestu i proverite je da biste bili sigurni da se sve prikazuje ispravno.

Kao što vidite, pretvaranje PowerPoint prezentacije u PDF je veoma jednostavan proces. Samo pratite ove korake i imaćete kvalitetnu PDF datoteku sa svim elementima prezentacije u punoj veličini i bojama.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu