Kako resetovati epson štampač

Ako se vaš Epson štampač ne ponaša kako treba ili vam prikazuje greške u štampi, možda je vreme da ga resetujete. To možete uraditi sami kod kuće, bez odlaska u servis ili kupovine novog uređaja. U ovom članku ćemo vam dati uputstva kako da napravite reset Epson štampača i povratite ga u optimalno stanje bez naprezanja i stresa.

Kako ručno resetovati Epson štampač

Ako koristite Epson štampač, verovatno ste se suočili sa problemom kada vam se zasvetli crvena lampica koja signalizira da je potrebno zameniti tablete za mastilo. Međutim, ponekad se ta lampica može upaliti iako su tablete za mastilo još uvek punjene. U takvim slučajevima, resetovanje štampača može biti rešenje problema.

Ručno resetovanje Epson štampača nije složen proces, ali zahteva određenu disciplinu i pažnju. Najpre morate da isključite štampač, a zatim držite dugme za napajanje dok se ne pojavi poruka “Initiate Power Off”. Kada se pojavi, pustite dugme i ponovo pritisnite i držite ga dok se ne pojavi nova poruka “Initiate Power On” i pustite dugme. Nakon toga, još jednom pritisnite dugme za napajanje da biste uključili štampač, a crvena lampica će se ugasiti.

Imajte na umu da će se resetovanje Epson štampača ukloniti sve postojeće informacije o mastilu i štampi, tako da ćete morati ponovo podesiti ove parametre. Ipak, ovo je jednostavan način da se rešite problema sa signaliziranjem zamene tableta za mastilo, iako su još uvek puni.

Putem ovog linka otkrijte Kako resetovati Macbook.

 

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu