Kako aktivirati Office 365

Office 365 je popularan softverski paket koji sadrži širok spektar aplikacija i alata. Međutim, pre nego što ih počnete koristiti, morate aktivirati svoj nalog. U ovom članku ćemo vam pomoći da aktivirate svoj Office 365 nalog i da pristupite svim aplikacijama i uslugama koje vam stoje na raspolaganju. Sledite korake koji će vam biti objašnjeni i uživajte u korišćenju ovog popularnog softverskog paketa.

Ovde saznajte Kako besplatno preuzeti Office.

Kako aktivirati Office 365 na Widowsu

Office 365 sadrži mnoštvo alata za produktivnost i saradnju, a aktivacija je brz i jednostavan proces. Pa ipak, mnogi korisnici se suočavaju sa problemima i nedoumicama u vezi sa ovim korakom. Evo kako da aktivirate Office 365 na vašem Windows računaru.

Prvo, pobrinite se da ste već kupili licencu za Office 365 i da ste povezani na internet. Pokrenite bilo koju aplikaciju iz paketa Office 365, poput Worda ili Excela. Kada se otvori pozdravna strana, kliknite na dugme “Ulogujte se”. Unesite svoju Microsoft nalog adresu i lozinku i kliknite na “Uloguj se”.

Sledeći korak je unošenje ključa proizvoda (Product key) koji ste dobili zajedno sa licencom. Kliknite na dugme “Aktiviraj” i unesite ključ u predviđeno polje. Nakon toga kliknite na “Dalje” i pričekajte dok se proces aktivacije ne završi.

Ako ste već instalirali Office 365 na vaš računar pre aktivacije, morate ga ponovo pokrenuti. Otvorite bilo koju aplikaciju i sačekajte da se pojavi prozor za aktivaciju. Kliknite na “U redu” i pratite postupak, unoseći potrebne informacije.

U slučaju da imate problema sa aktivacijom, proverite da li je vaša verzija Windows operativnog sistema kompatibilna sa Office 365. Možda ćete morati da nadogradite vaš operativni sistem ili da kontaktirate Microsoft podršku radi dodatne pomoći.

Sada, kada ste uspešno aktivirali Office 365, možete da počnete sa korišćenjem svih prednosti koje vam ovaj paket nudi za organizaciju vašeg poslovanja.

Aktiviranje Microsoft 365 na macOS-u

Aktiviranje Microsoft 365 na macOS-u može biti jednostavno i brzo. Postoji nekoliko koraka koje treba slediti kako bi se ovaj posao obavio.

Prvo, treba preuzeti Microsoft Office aplikaciju za macOS. Nakon preuzimanja i pokretanja aplikacije, prikazaće se prozor koji će zatražiti prijavljivanje na Microsoft nalog. Ukoliko već imate Microsoft nalog, prijavićete se na njega kako biste aktivirali Microsoft 365 na macOS-u. Ukoliko nemate Microsoft nalog, možete se registrovati za besplatni nalog.

Kada se prijavite na Microsoft nalog, potrebno je uneti ključ za aktivaciju koji ste dobili prilikom kupovine ili pretplate na Microsoft 365. Nakon unosa ključa za aktivaciju, Microsoft 365 će biti aktiviran na vašem macOS-u.

Ukoliko imate problema sa aktiviranjem Microsoft 365 na macOS-u, proverite da li je vaš macOS kompatibilan sa Microsoft Office aplikacijom i da li ste uneli validan ključ za aktivaciju. Takođe, možete kontaktirati Microsoftovu podršku za pomoć u rešavanju problema.

Aktiviranje Microsoft 365 na Android-u i iOS-u

Aktiviranje Microsoft 365 na Android-u i iOS-u je jednostavan proces koji omogućava pristup svim Microsoft aplikacijama na vašem mobilnom uređaju. Korisnici mogu preuzeti Microsoft aplikacije poput Word-a, Excel-a, PowerPoint-a, OneNote-a i OneDrive-a, koji su dostupni na Android i iOS operativnim sistemima.

Prvo što treba da uradite je da preuzmete aplikaciju koju želite da koristite sa Google Play Store-a ili Apple App Store-a, u zavisnosti od vašeg mobilnog uređaja. Kada preuzmete aplikaciju, otvorite je i kliknite na opciju “Prijavi se”. Ako već imate Microsoft nalog, prijavite se sa njim. Ako nemate Microsoft nalog, kreirajte ga i zatim se prijavite.

Kada se prijavite, bićete preusmereni na ekran sa opcijama plaćanja. Izaberite plaćanje preko Microsoft naloga i unesite podatke o vašoj kreditnoj kartici. Nakon ovoga, kliknite na opciju “Aktiviraj” i vaša pretplata na Microsoft 365 će biti aktivirana.

Sada možete bez problema da koristite sve Microsoft aplikacije na vašem mobilnom uređaju. Ova jednostavna procedura vam omogućava da važne dokumente kreirate, uređujete i delite sa drugima u bilo kom trenutku i na bilo kom mestu.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu