Koji Xbox izabrati

Xbox je jedna od najpopularnijih igračkih konzola na tržištu, ali jer ima nekoliko modela iz kojih korisnici mogu birati, ponekad je teško znati koji odabrati. Od originalnog Xboxa do najnovijeg Xbox Series X, svaki model ima svoje specifične karakteristike i prednosti. U ovom članku ćemo pregledati sve modele Xboxa i pomoći vam da napravite najbolji izbor prema vašem ukusu i budžetu.

Dostupne Xbox verzije

Xbox je jedna od najpopularnijih igraćih konzola na svetu, a Microsoft svake godine predstavlja nove modele sa poboljšanim performansama i funkcijama. Dostupne Xbox verzije uključuju Xbox Series X, Xbox Series S i Xbox One.

Xbox Series X je najbolji Xbox do sada, sa najnaprednijom tehnologijom i specifikacijama. Ova konzola je napravljena za igrače koji žele najbolje moguće performanse, uz podršku za 4K i 120 fps. Ima prostrano skladište od 1TB, koji omogućava igračima da instaliraju više igara nego ikad pre.

Xbox Series S je nešto manja i jeftinija verzija od Series X-a, ali ima slične performanse i funkcije. Ovaj model je idealan za igrače koji su ograničeni budžetom, ali i dalje žele da uživaju u visokokvalitetnom gejmingu. Konzola ima manje skladište (512 GB), ali podržava 1440p rezoluciju i frame rate do 120fps.

Xbox One je starija verzija Xbox-a, ali i dalje pruža odlično iskustvo igranja. Konzola ima podršku za 4K video streaming i HDR, što igrama pruža predivan vizuelni doživljaj. Iako nije najmoćnija verzija, Xbox One ima veliki broj igara na raspolaganju i nešto je pristupačniji za kupovinu.

Uz ove tri verzije, postoji i verzija Xbox One S koja je manje napredna, ali i dalje podržava 4K i HDR. Bez obzira na vaše potrebe i budžet, Xbox ima nešto za sve igrače.

Xbox One S ili Xbox Serija S: Koji izabrati

Ako razmišljate o kupovini novog Xboxa, postoji nekoliko izbora koje treba da uzmete u obzir – Xbox One S i Xbox Serija S. Iako su oba uređaja Microsoftove igračke konzole, postoji mnogo razlika u performansama i ceni.

Xbox One S je starija konzola i nije toliko moćna kao Serija S. Ona takođe nema SSD (Solid State Drive) skladište, što znači da će ponekad biti potrebno više vremena da aplikacije i igre budu pokrenute. Međutim, Xbox One S ima određene prednosti. Njena cena je dosta niža od Serije S, pa je bolja opcija ako želite da uštedite novac. Takođe, puno igara koje rade na Xboxu Seriji S, rade i na Xboxu One S, što znači da nećete propustiti mnogo.

S druge strane, ako tražite snažniju konzolu, onda bi Xbox Serija S trebala biti vaš izbor. Sa bržim SSD-om, boljom CPU i GPU delovima, ovaj uređaj će vam omogućiti da igrate igre i aplikacije brže i bez zastajkivanja. Takođe, Serija S podržava Ray-Tracing, što znači da će vam igre izgledati bolje nego na Xboxu One S.

Sledi zaključak: ako tražite konzolu povoljne cene, Xbox One S je odličan izbor, posebno za one koji neće igrati najnovije igre. Ali ako tražite konzolu sa boljim performansama i najnovijim tehnologijama koje nude igre, onda bi Xbox Serija S trebala biti vaš izbor.

Saznajte više o razlikama između Xbox One X i Xbox One S

Ako želite igru koja će izgledati bolje na vašem TV-u, sada možete da birate između Xbox One X i Xbox One S konzola. Ključna razlika između ove dve konzole je što Xbox One X ima veću snagu obrade i može da prikaže veću rezoluciju (do 4K). S druge strane, Xbox One S može da prikaže samo HD rezoluciju (do 1080p). Takođe, Xbox One X ima veći kapacitet skladištenja i podržava HDR (High Dynamic Range) tehnologiju.

Ako ste veliki igrač i želite da iskoristite savršenu grafiku i tehnologiju, onda je Xbox One X za vas. Međutim, ako se kraće igrate i ne želite da potrošite puno novca, onda je Xbox One S dobra opcija. Dodatno, razlika u ceni se može kretati i do nekoliko stotina dolara. Neki smatraju da postoji i razlika u brzini između ove dve konzole. Na kraju krajeva, odluka o tome koju konzolu da kupite zavisi od vaših potreba i iziskivanog budžeta.

Otkrijte više detalja i odlučite Koji iPad kupiti.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu