Kako izbrisati Instagram profil

Instagram je popularna društvena mreža koju koristi preko milijardu ljudi širom sveta. Međutim, ukoliko ste odlučili da više ne želite da koristite Instagram ili smatrate da profil koji ste napravili više nije potreban, postoji mogućnost brisanja profila. U ovom članku ćemo vam pokazati korake za brisanje Instagram profila i savete kako da sačuvate svoje fotografije i video zapise.

Kako deaktivirati Instagram saznajte u ovom tekstu.

Par korisnih informacija

Kada je u pitanju brisanje Instagram profila, važno je napomenuti da postoji mogućnost da se profil privremeno deaktivira umesto da se trajno obriše. Ova opcija može biti korisna onima koji su nesigurni da li žele da zauvek izbrišu svoj profil, ili pak žele da uklone profil na određeni vremenski period.

Ako se ipak odlučite da trajno obrišete svoj Instagram profil, preporučujemo da prethodno sačuvate sve bitne informacije i fotografije koje su vam važne. Takođe, važno je napomenuti da će se sa brisanjem Profila izbrisati i svi postovi, komentari i poruke koje ste razmenjivali sa drugim korisnicima. Ako odlučite da se predomislite i ponovo želite da koristite Instagram, moraćete da kreirate novi profil i počnete sve ispočetka.

Nakon što ste razmotrili sve mogućnosti i odlučili da želite da trajno obrišete svoj Instagram profil, postupak nije previše komplikovan. Prateći nekoliko jednostavnih koraka, svoj Instagram profil možete trajno izbrisati i time više nećete biti vidljivi na ovoj društvenoj mreži.

Kako izbrisati Instagram profil putem aplikacije

Ako želite da trajno izbrišete svoj Instagram profil putem aplikacije, evo koraka koje trebate slijediti:

1. Otvorite Instagram aplikaciju i prijavite se na svoj nalog.
2. Kliknite na svoj profil i otvorite postavke.
3. Skrolujte do kraja i kliknite na opciju “Pomoć”.
4. U tražilicu ukucajte “Izbrisati Instagram nalog” i kliknite na prvi link koji se pojavi.
5. Kliknite na link “Kako trajno izbrisati svoj nalog” i otvorite ovu stranicu.
6. Slijedite uputstva na ovoj stranici i potvrdite svoju želju za brisanjem.

Nakon ovih koraka, vaš Instagram profil će biti trajno izbrisan. Imajte na umu da ovo ne možete poništiti i da će svi vaši podaci biti izgubljeni. Ako želite samo privremeno deaktivirati vaš nalog, možete to učiniti u postavkama profila.

Kako izbrisati Instagram profil putem računara

Ako želite da izbrišete svoj Instagram profil putem računara, možete to učiniti na jednostavan način.

1. Prijavite se na svoj nalog na Instagramu putem računara.
2. Idite na svoj profil i kliknite na simbol zupčanika u gornjem desnom uglu.
3. Kliknite na opciju “Pomoć” u padajućem meniju.
4. Kliknite na “Naučite više” u odeljku “Račun” na stranici pomoći.
5. Kliknite na “Kako deaktivirati svoj račun”.
6. Skrolujte do dna stranice i kliknite na “prijavite problem”.
7. Izaberite “da” kada se pojavi opcija “da li želite da obrišete svoj račun”.
8. Potvrdite svoju lozinku i kliknite na dugme “obriši trajno”.
9. Vaš Instagram profil je sada zauvek izbrisan.

Važno je napomenuti da nakon što obrišete svoj Instagram profil, nećete više moći da pristupite svojim postovima i informacijama. Takođe, vaš profil će biti nepovratno izgubljen, tako da budite sigurni da ste potpuno spremni pre nego što ga izbrišete.

Kako izbrisati Instagram profil bez šifre

Izbrisati Instagram profil može biti prilično jednostavno, ali ukoliko ste zaboravili svoju šifru, situacija postaje teža. Ali ne očajavajte, postoji nekoliko načina da izbrišete svoj profil bez šifre.

Prvi način je putem e-pošte. Otvorite Instagram stranicu za pomoć, zatražite da vam pošalju link za resetovanje šifre na vašu e-mail adresu. Nakon što resetujete šifru, možete se prijaviti i izbrisati profil.

Drugi način je putem Facebook naloga. Ako ste povezani sa Instagramom putem Facebooka, možete se prijaviti na svoj Facebook nalog, otvoriti postavke za aplikaciju Instagram, obrisati profil i izbrisati aplikaciju iz podešavanja.

Treći način je putem podrške. Pošaljite mejl Instagram podršci objašnjavajući da ste zaboravili šifru, i da želite da izbrišete svoj profil. Oni će vam pomoći da to uradite bez potrebe za šifrom.

U svakom slučaju, pažljivo pročitajte sve informacije pre nego što krenete sa brisanjem profila, jer nakon brisanja postoji mogućnost da nećete moći da ga povratite.

 

 

 

 

 

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu