Kako vratiti obrisane WhatsApp poruke

WhatsApp je popularna aplikacija za razmenu poruka širom sveta, ali s vremena na vreme se može dogoditi da greškom izbrišemo neku bitnu poruku ili čak kompletan razgovor. Srećom, postoji način da vratimo obrisane poruke, iako ih nismo sačuvali na svoj uređaj. U ovom članku ćemo vam predstaviti nekoliko jednostavnih metoda za povratak izgubljenih poruka na WhatsApp-u.

Kako vratiti izbrisane fotografije iz WhatsApp-a na Android-u pogledajte na ovom linku.

Kako vratiti obrisane četove na WhatsApp-u

WhatsApp je postao jedan od glavnih načina komunikacije među ljudima širom sveta, sa preko 2 milijarde aktivnih korisnika svakog meseca. Međutim, kao i sa bilo kojim drugim aplikacijama, ponekad može doći do slučajnog brisanja poruka ili četova.

Ali ne brinite, postoji način da vratite obrisane četove na WhatsApp-u. Pre svega, važno je napomenuti da automatska rezervna kopija vaših podataka na WhatsApp-u može biti od velike pomoći u ovoj situaciji. Ako ste sigurni da ste imali rezervnu kopiju vaših podataka, sledite ove korake:

1. Deinstalirajte WhatsApp sa svog uređaja.
2. Ponovo instalirajte WhatsApp i unesite vaš broj telefona i ostale informacije.
3. WhatsApp će prepoznati rezervnu kopiju vašeg računa i ponudiće vam da je vratite.
4. Nakon uspešnog vraćanja podataka, vaši obrisani četovi biće vraćeni.

Ako niste imali automatsku rezervnu kopiju vaših podataka, postoje i druge alternativne metode za vraćanje obrisanih četova. Na primer, možete koristiti aplikaciju treće strane kao što je EaseUS MobiSaver for Android ili dr.fone. Ove aplikacije mogu skenirati vaš uređaj i pronaći obrisane podatke, uključujući i četove na WhatsApp-u.

U svakom slučaju, ne gubite nadu ako ste slučajno izbrisali važne poruke na WhatsApp-u. Postoje načini za njihov povratak, samo pratite ove jednostavne korake.

Kako vratiti obrisane WhatsApp poruke na Androidu

Ako ste slučajno izbrisali neku WhatsApp poruku na svom Android uređaju, možda ćete se osećati očajno i bespomoćno. Međutim, postoje neke jednostavne metode kako možete vratiti obrisane WhatsApp poruke na vašem Android uređaju.

Prva stvar koju trebate da uradite jeste da provjerite u “Korpa” folderu u WhatsApp aplikaciji da li je poruka još uvek tamo. Možda ste je nehotice izbrisali, a ona se još uvek nalazi u korpi.

Ako poruka nije u korpi, imate još jednu opciju – ponovno uspostaviti sigurnosnu kopiju vaših WhatsApp poruka. Ovo je moguće samo ako ste prethodno napravili sigurnosnu kopiju svojih poruka. Možete je pronaći u aplikaciji Google Drive ili na internom skladištu uređaja. Kada pronađete sigurnosnu kopiju, možete je koristiti da povratite obrisane poruke.

Postoji još jedna opcija koju možete isprobati, a to je da preko neke softverske aplikacije skenirate vaš Android uređaj kako biste pronašli i povratili obrisane poruke.

Za sve tri metode važno je napomenuti da ne postoji mogućnost povratka poruke koja je obrisana tokom brisanja čitave WhatsApp istorije, niti poruka koje su izbrisane više od sedam dana pre nego što ste pokušali da ih povratite.

Ključno je da imate sigurnosnu kopiju vaših poruka kako biste se rešili ovog problema brzo i jednostavno.

Kako vratiti obrisane WhatsApp poruke na iPhoneu

Ako ste slučajno obrisali neke važne WhatsApp poruke sa svog iPhonea, ne brinite – postoji način da ih vratite. Veoma je važno da ih vratite što pre, jer se poruke neće trajno izbrisati dok se ne napravi novo rezervno kopiranje na iCloudu.

Postoji nekoliko načina da povratite obrisane WhatsApp poruke na svom iPhoneu. Jedna od metoda koju možete da upotrebite je da ponovo instalirate WhatsApp na telefon i zatim obnovite prethodnu verziju sa iCloud Backup-a. Međutim, ovaj proces preuzimaće dosta vremena i može izazvati gubitak novijih poruka koje nisu sačuvane na rezervnom kopiranju.

Drugi način je da upotrebite program koji se zove dr.fone. Ovaj program omogućava povratak obrisanih poruka i privitaka na iPhoneu, bez obzira da li su obrisani slučajno, zbog kvara telefona ili bilo kojeg drugog razloga. Samo pratite instrukcije programa da biste pronašli izgubljene poruke i vratili ih na vaš iPhone.

Nadamo se da ovaj članak pomaže u povratku važnih podataka i da će vam pomoći u budućnosti da ne izgubite važne podatke.

Kako vratiti obrisane WhatsApp poruke na računaru

Iako je WhatsApp jedna od najpopularnijih aplikacija za razmenu poruka, svi smo barem jednom u životu obrisali poruku koju smo želeli da zadržimo. Međutim, postavlja se pitanje kako vratiti obrisane poruke, a posebno na računaru.

Postoje tri osnovna načina da povratite obrisane poruke na WhatsApp-u. Prvi način je da koristite automatsku funkciju sigurnosne kopije koju nudi aplikacija. Ukoliko ste unapred podesili ovu opciju, možete povratiti sve poruke koje su obrisane do vremena kada je sigurnosna kopija napravljena. Ova opcija je dostupna samo ako ste je unapred podesili na računaru.

Drugi način je korišćenje softvera za vraćanje podataka. Postoji dosta softvera na tržištu koji omogućavaju vraćanje obrisanih podataka, uključujući i WhatsApp poruke. Ovo je posebno korisno ako niste unapred podesili sigurnosnu kopiju ili ako ste obrisali poruke nakon vremena sigurnosne kopije.

Treći način je da se obratite WhatsApp podršci. Ukoliko ste iz nekog razloga izgubili pristup svom računaru ili ne uspevate da povratite poruke korišćenjem prethodna dva načina, možete se obratiti podršci WhatsApp-a. Ovaj način može biti sporiji i skuplji, ali je sigurno jedan od najefikasnijih načina da povratite svoje obrisane poruke.

Kada se radi o vraćanju obrisanih WhatsApp poruka, treba biti izuzetno pažljiv. Korišćenjem pravilne procedure i softvera, možete povratiti svoje izgubljene podatke, bez obzira da li ste ih obrisali na računaru ili mobilnom uređaju.

Kako vratiti WhatsApp poruke bez backup-a

Ako ste slučajno obrisali WhatsApp poruku koju ste trebali da sačuvate, ne brinite – postoji način da je vratite čak i bez backup-a. Prvo, morate da preuzmete aplikaciju za oporavak podataka na vašem telefonu. Nakon toga, pokrenite aplikaciju i skenirajte svoj telefon kako biste pronašli obrisane poruke. Kada pronađete poruku koju želite vratiti, označite je i kliknite na dugme “Vrati”. Ako se ova metoda ne pokaže uspešnom, postoji još jedan način da vratite svoje WhatsApp poruke – kontaktrajte WhatsApp podršku. Oni mogu pomoći u vraćanju obrisanih poruka ako im dostavite odgovarajuće informacije, kao što su datum i vreme kada je poruka poslata. Bez obzira na način na koji ste izgubili svoju WhatsApp poruku, sada znate da postoji način da je vratite!

Kako vratiti arhivirane WhatsApp poruke

Ako ste slučajno arhivirali neku važnu WhatsApp poruku, ne brinite, možete je lako vratiti. Arhiviranje poruka je jedan od načina organizovanja vašeg WhatsApp inbox-a tako da se važne poruke ne gube među ostalima.

Da biste vratili arhiviranu poruku, prvo morate da otvorite WhatsApp aplikaciju i da idete na “Chats” sekciju. Tamo ćete videti opciju “Archived chats” (arhivirani razgovori). Kliknite na taj meni i bićete preusmereni na listu arhiviranih razgovora.

Pronađite poruku koju želite da vratite i prevucite je u glavni inbox. Poruka će se vratiti u vaš glavni razgovor i biće vidljiva kao sve ostale poruke.

Ako niste sigurni da li ste arhivirali poruku ili ste je možda obrisali, postoji i opcija za pretragu. Kliknite na “Search” (pretraga) dugme i upišite ključnu reč, frazu ili ime osobe s kojom ste razgovarali. WhatsApp će vam prikazati sve poruke koje sadrže taj termin, uključujući i one arhivirane.

Kao što vidite, vraćanje arhivirane WhatsApp poruke je jednostavno i možete ga obaviti za samo nekoliko klikova. Ako ste ranije arhivirali poruku i sada vam je potrebna, sada znate kako da je pronađete i vratite u svoj glavni inbox.

Kako vratiti arhivirane WhatsApp poruke na Androidu

Kada arhivirate WhatsApp poruke, one se ne brišu, već se samo sakriju u posebnoj arhiviranoj fascikli. Ovo može biti korisno ako želite da ubacite neku drugu konverzaciju u centar pažnje, ali ne želite da izbrisete prethodne razgovore. Međutim, ako kasnije želite da pristupite arhiviranim porukama, ne morate se brinuti, jer to možete uraditi veoma lako.

Da biste vratili arhivirane WhatsApp poruke na Androidu, potrebno je da otvorite aplikaciju i potom se spustite do kraja liste konverzacija. Tamo ćete uočiti opciju “Arhivirane konverzacije”, koju možete pronaći klikom na tri tačke u gornjem desnom uglu, a koja će vam prikazati sve arhivirane konverzacije na vašem telefonu.

Kada pronađete poruke koje želite da vratite iz arhive, potrebno je da ih označite (klasikom pritiskom na konverzaciju), a potom da kliknete na opciju “Izvadi iz arhive”. Voila, vaše arhivirane poruke su ponovo dostupne u vašoj redovnoj listi konverzacija!

Ako sve gore navedeno ne uspe, postoji mogućnost da su poruke bile obrisane pre nego što ste ih arhivirali. U tom slučaju, možete isprobati neke od programa za oporavak podataka, ili se obratiti stručnjaku.

Kako vratiti arhivirane WhatsApp poruke na iPhoneu

Ako ste slučajno arhivirali razgovor na WhatsApp-u, ne brinite. Postoji način da vratite arhivirane poruke na iPhone-u. Prvo, otvorite aplikaciju WhatsApp i idite na dno ekrana gde se nalazi “Arhivirano”. Kada pronađete razgovor koji želite, povucite prstom udesno preko ekrana. Tada će se pojaviti opcije “Izbriši” i “Izbaci iz arhive”.

Kliknite na “Izbaci iz arhive” i razgovor će se vratiti na početni ekran. Međutim, ako želite vratiti arhivirane poruke u okviru razgovora, morate otići u postavke aplikacije. U postavkama, pronađite opciju “Account” i kliknite na “Arhivirani razgovori”. Tamo možete pronaći sve vaše arhivirane razgovore, i kliknite na konverzaciju koju želite vratiti. Ponovo povucite prstom udesno preko ekrana i kliknite na “Izbaci iz arhive”.

Sada će se celi razgovor vratiti na početni ekran, uključujući sve arhivirane poruke. Ovo je dobra opcija za one koji slučajno arhiviraju razgovore, ili za one koji imaju puno razgovora i teško im je pratiti koji su aktivni, a koji ne. Dakle, ako ste arhivirali razgovor i želite da ga vratite na ekran, sada znate kako to da uradite.

Kako vratiti arhivirane WhatsApp poruke na računaru

Ako verujete da ste izgubili zauvek arhivirane WhatsApp poruke sa svog računara, nije sve izgubljeno. Postoji nekoliko načina da vratite ove poruke, ali nisu svi jednako efikasni i bezbedni.

Jedan od najjednostavnijih načina za vraćanje arhiviranih poruka je korišćenje integrisane funkcije sigurnosnih kopija. WhatsApp automatski vrši sigurnosne kopije na iCloud ili Google Drive-u, u zavisnosti od toga da li koristite iPhone ili Android telefon.

Ukoliko koristite Android telefon, uđite u WhatsApp aplikaciju i izaberite opciju postavki. Potom izaberite “Računi” i “Google Drive podešavanja”. Tu ćete moći da odaberete kako i kada će WhatsApp vršiti sigurnosne kopije i način na koji ćete ih povratiti. Na iOS-u, možete izabrati opciju “Cloud Backup” unutar postavki.

Drugi način za vraćanje arhiviranih poruka je pomoću softvera za povrat podataka. Postoji puno besplatnih softvera na internetu koji vam mogu pomoći da povratite obrisane ili izgubljene podatke, uključujući i WhatsApp poruke. Međutim, morate biti oprezni pri odabiru softvera, jer neki od njih mogu sadržati zlonameran kod.

Naučite da redovno pravite sigurnosne kopije, kako biste izbegli ovakve situacije u budućnosti. Svakako, povratak arhiviranih poruka je izvodljiv, samo trebate saznati koja opcija vam najbolje odgovara.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu