Kako preuzeti Movie Maker

Movie Maker je besplatan softver za uređivanje video zapisa koji je bio popularan među korisnicima Windows operativnog sistema. Mnogi ljudi izbegavaju preuzimanje softvera zbog nedostatka podrške za Windows 10. Međutim, postoji način da preuzmete Movie Maker na vaš računar i počnete da uređujete svoje video zapise bez ikakvih problema. U ovom članku ćemo vam pokazati kako da preuzmete ovaj softver i da počnete da stvarate vlastite video zapise.

Kako koristiti Windows Movie Maker

Windows Movie Maker (WMM) je besplatni softver za obradu videozapisa, koji je odličan za izradu kratkih filmova, montažu snimaka i editovanje klipova koji sadrže fotografije i audio zapise. U ovom tekstu ćemo objasniti kako koristiti WMM za stvaranje sjajnih video projekata.

Prvo, nakon instaliranja softvera, treba da odaberete opciju “Novi projekat” i uđete u uređivač. Zatim pronađite video i audio datoteke koje želite dodati u svoj projekt, i dodajte ih na traku.

Dalje, možete koristiti alatke za uređivanje videa, kao što su uklanjanje nepotrebnih segmenata, dodavanje prelaza između klipova, podešavanje boja, kontrasta i osvetljenja, kao i dodavanje teksta i efekata.

WMM takođe nudi opciju dodavanja muzičkih numera i zvukova, pa možete dodati odgovarajuću pozadinsku muziku koja će upotpuniti zvuk vašeg filma.

Kada završite sa uređivanjem, možete izvesti video u različitim formatima, od MP4 i WMV do AVI i MPEG. Softver takođe omogućava deljenje video projekta na društvenim mrežama, kao što su YouTube i Facebook.

Ukratko, Windows Movie Maker je jednostavan za korišćenje, baš za sve one koji tek kreću u svet video montaže. Saznajte više o funkcijama ovog softvera i eksperimentišite sa opcijama kako biste stvorili sjajan video za vaš sledeći događaj ili projekat.

Kako preuzeti Movie Maker na Windows 10 i Windows 11

Movie Maker je besplatni video editor koji je predstavljen kroz Microsoft Essentials paket. On je bio veoma popularan u predhodnim verzijama Windows operativnog sistema, ali nije uključen u novije verzije, kao što su Windows 10 i Windows 11. To, međutim, ne znači da ne možete preuzeti i koristiti Movie Maker na ovim operativnim sistemima.

Postoji nekoliko načina da preuzmete ovo besplatno softversko rešenje. Jedan od najjednostavnijih načina je preuzimanje čitavog Essentials paketa sa zvaničnog Microsoft sajta, a zatim prilagoditi instalaciju i omogućiti samo instalaciju Movie Maker-a. Ovo možete uraditi tako što ćete kliknuti na “Custom” instalaciju, a zatim odabrati Movie Maker iz liste dostupnih aplikacija.

Takođe postoji i mogućnost preuzimanja Movie Maker-a odvojeno, sa nekog od pouzdanih sajtova koji nude ovu aplikaciju kao besplatan download. Međutim, važno je obratiti pažnju na to da li je sajt koji birate pouzdan, zbog bezbednosti vašeg računara.

Kada uspešno preuzmete Movie Maker, možete početi sa kreiranjem svojih videa. Ovaj softver nudi brojne mogućnosti kada je u pitanju uređivanje, dodavanje efekata, trasiranje zvuka, povezivanje videa, i mnoge druge funkcije koje su neophodne svakoj kreativnoj osobi koja želi da napravi video.

Kako preuzeti video zapise sa TikTok-a pokazaćemo vam ovde.

Alternative programu Windows Movie Maker

Ako ste se navikli na korišćenje programa Windows Movie Maker u vreme prelaska na noviji operativni sistem Windows 10, verovatno ste ostali razočarani kada ste ustanovili da ova popularna aplikacija više nije dostupna. Međutim, ne brinite – postoji mnogo alternativa ovom programu koje vam mogu pomoći da kreirate fantastične filmove i videe.

Jedna od najpopularnijih alternativa je besplatni program OpenShot, koji nudi brojne mogućnosti za uređivanje videa, uključujući mogućnost dodavanja efekata i overlajeva. Ako vam je potrebna naprednija funkcionalnost, možete razmotriti kupovinu programa Adobe Premiere Pro, koji je zahtevniji za korišćenje ali nudi brojne napredne opcije za uređivanje videa.

Drugim popularnim alternativama uključuju i programe kao što su Filmora, DaVinci Resolve i iMovie. Svi ovi programi nude različite funkcije i mogućnosti, pa vam preporučujemo da istražite dostupne opcije i pronađete program koji najbolje odgovara vašim potrebama i iskustvu u uređivanju videa.

Iako je Windows Movie Maker bio jednostavan za korišćenje, postoji mnogo programa koji su jednako intuitivni i prilagođeni početnicima. Sada možete kreirati svoje filmove bez obzira na to da li radite na Windows 10 ili nekom drugom operativnom sistemu.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu