Kako besplatno preuzeti PDF knjige

U današnje vreme kada se čitanje često svodi na prelistavanje društvenih mreža i ostajanje u kratkim formama, savremeni čitaoci pronalaze načine da dođu do besplatnih knjiga i prošire svoje horizonte. PDF format je jedan od najpopularnijih i najpoželjnijih načina za preuzimanje besplatnih knjiga putem interneta. U ovom članku, naučićete kako da strpljivo pronađete svoju omiljenu knjigu u PDF formatu i uživate u čitanju bez trošenja previše novca.

Još zanimljivog sadržaja nađite na linku Kako besplatno čitati knjige online.

Kako preuzeti PDF knjige bez registracije

Postoji mnogo načina da besplatno preuzmete PDF knjige na internetu, ali mnogi zahtevaju registraciju, članstvo ili plaćanje. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih načina za preuzimanje PDF knjiga bez potrebe za registracijom ili uplatom novca.

Jedan od načina je da pretražujete besplatne PDF knjige na specijalizovanim sajtovima za preuzimanje e-knjiga. Takvi sajtovi često objavljuju besplatne knjige koje autor ili izdavač dozvoljavaju da se besplatno preuzmu i deluju legalno. Još jedan način je da pretražujete ključne reči na pretraživaču, poput Googlea, i dodate reči poput “besplatno preuzimanje” ili “PDF knjige”. Na taj način, lako ćete pronaći rezultate koji će zadovoljiti vaše potrebe.

Zatim, postoje i piratski sajtovi koji nude besplatne PDF knjige, ali takvi sajtovi su često ilegalni i mogu nositi rizik od virusa i malvera. Zato se ne savetuje pristupanje takvim sajtovima. Bez obzira koji način izabrali, budite oprezni i razumno procenite sajtove koje koristite za preuzimanje knjiga.

Projekat Gutenberg

Projekat Gutenberg je jedan od najvećih i najznačajnijih projekata digitalizacije knjiga u istoriji. Ovaj projekat nastoji da digitalizuje i učini dostupnim javnosti sve knjige koje su u javnom vlasništvu. To znači da je veliki broj klasičnih dela iz različitih oblasti dostupan za besplatno preuzimanje u PDF formatu. Projekat je započet 1971. godine, i do sada je digitalizovano preko 60 hiljada knjiga. Sve knjige su dostupne za preuzimanje putem zvaničnog sajta projekta Gutenberg. Ovaj projekat je revolucionizovao način na koji ljudi pristupaju knjigama, i omogućio je da klasična dela iz različitih oblasti budu dostupna svima, bez obzira na to da li se radi o bogatima ili siromašnima. Projekat Gutenberg je pravi primer kako se tehnologija može iskoristiti za dobrobit čovečanstva, i kako se može izmeniti svet na bolje.

FeedBooks

FeedBooks je jedan od najboljih sajtova za besplatno preuzimanje klasika svetske književnosti u PDF formatu. Ovaj sajt sadrži preko 4.000 knjiga iz svih žanrova, a možete ih preuzeti u formatima kao što su PDF, EPUB i Mobipocket. Jedna od najznačajnijih stvari u vezi sa FeedBooks sajtom je što svi sadržaji su legalni i besplatni za preuzimanje. Takođe, FeedBooks ima ogroman izbor knjiga na engleskom, francuskom, nemačkom, španskom, italijanskom i portugalskom jeziku, tako da će svi ljubitelji literature moći da pronađu nešto što ih zanima. Za preuzimanje knjiga sa ovog sajta potrebno je samo da registrujete svoj nalog i možete početi da pretražujete knjige. FeedBooks je odličan izbor za one koji traže klasičnu književnost i knjige koje su besplatne za korišćenje.

Vikizvor

Vikizvor je online platforma koja nudi pretragu besplatnih e-knjiga u PDF formatu. Sajt je jednostavan za korišćenje i omogućava lako preuzimanje knjiga sa različitih stranica na internetu. U samo nekoliko koraka, korisnici mogu pronaći i preuzeti bilo koju knjigu koja je dostupna u ovom formatu. Vikizvor se fokusira na kvalitetne knjige iz različitih domena, tako da je izbor na ovoj platformi izuzetno raznovrstan. U ponudi se nalaze knjige iz oblasti književnosti, nauke, istorije, filozofije i drugih sfera znanja. Uz Vikizvor, korisnici mogu lako pristupiti kvalitetnoj literaturi i uživati u čitanju, bez ikakvih troškova. Platforma je idealna za one koji žele da šire svoje znanje i veštine, kao i za one koji jednostavno vole da čitaju dobru knjigu. Besplatan pristup novim izvorima znanja je lakše nego ikad preko Vikizvora, a prilika za napredak nikad nije bila bliža.

Ostali sajtovi za besplatno preuzimanje PDF knjiga

Pored najpoznatijih sajtova poput Project Gutenberg i Google Books, postoji još nekoliko sajtova koji nude besplatno preuzimanje PDF knjiga.

Open Library je sajt koji ima veliku kolekciju elektronskih knjiga u različitim formatima, uključujući i PDF. Osim pretraživanja po naslovima, autorima i žanrovima, Open Library omogućava korisnicima da kreiraju svoje liste omiljenih knjiga i prate njihovu čitanost.

Free-eBooks.net nudi preko 50.000 besplatnih knjiga u različitim žanrovima, a registracijom se dobija pristup i dodatnom sadržaju. Knjige se mogu preuzeti u PDF formatu ili čitati online. Sajt daje mogućnost čitanja uz pomoć mobilnih uređaja, pa se preporučuje svima koji vole da čitaju na putovanjima ili u pokretu.

Bookboon.com je sajt koji se fokusira na obrazovnu literaturu, ali ima i sekciju za popularnu nauku i fikciju. Sajt omogućava besplatno preuzimanje kniga u PDF formatu, a registrujući se, korisnici mogu pristupiti i dodatnim materijalima poput audio knjiga i video lekcija.

Ebook3000.com je sajt koji ima veliku kolekciju knjiga u PDF formatu, uključujući i nove bestselere i klasike. Pretraživanje se može obaviti po žanrovima, autorima, jezicima i ključnim rečima. Sajt takođe nudi i tutorijale za korišćenje različitih programa za čitanje elektronskih knjiga.

Ovi sajtovi su odličan izbor za sve ljubitelje knjiga koji žele da besplatno preuzmu PDF verzije kako popularnih naslova tako i manje poznatih dela. Ipak, važno je napomenuti da je besplatno preuzimanje knjiga često u suprotnosti sa autorskim pravima, stoga se savetuje da se to radi uz poštovanje zakona i etičkih normi. 

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu