Kako obavljati anonimne pozive

Anonimni pozivi su postali sve popularniji, a ljudi ih koriste iz različitih razloga – od igre prankera do ozbiljnih situacija, poput izveštavanja o zločinima. Međutim, postoji pravi način za obavljanje ovih poziva kako biste sebe zaštitili i obezbedili da budete anonimni. U ovom članku ćemo vam dati nekoliko saveta kako da obavljate anonimne pozive na pravi način.

Saznajte takođe Kako aktivirati preusmjeravanje poziva.

Kako obavljati anonimne pozive na Androidu

Ako želite da obavljate anonimne pozive sa svog Android uređaja, to nije baš jednostavno kao što biste mogli da pomislite. Iako vam standardne funkcije vašeg telefona to ne dozvoljavaju, postoje neke aplikacije koje vam mogu pomoći u tome.

Jedna od najpopularnijih aplikacija za obavljanje anonimnih poziva na Androidu jeste *67. To je jednostavna aplikacija koja vam omogućava da blokirate svoj identitet i nazovete drugu osobu anonimno. Ova aplikacija je legalna i dostupna je na Google Play Store-u.

Još jedna opcija, ako ne želite da koristite aplikaciju, jeste brisanje svog broja. Ako izbrišete broj sa kojeg zovete iz kontakt lista osobe koju zovete, vaš poziv će se pojaviti kao anoniman. Da biste bili sigurni u ovu opciju, možete probati poziv proveriti na drugom telefonu pre nego što zapravo nazovete osobu koju želite da dobijete anonimno.

Na kraju, budite oprezni kada obavljate anonimne pozive jer bi mogli da prekršite zakon. Anonimni pozivi se nekada smatraju zloupotrebom i mogu biti kažnjivi. Uvek pokušajte da ostanete u okvirima zakona i da poštujete tuđu privatnost.

Kod

Kod ili šifriranje je jedan od najpopularnijih načina za obezbeđivanje anonimnosti prilikom obavljanja poziva. Kodovi se koriste tako što se na telefonu unapred dogovori određena sekvencija brojeva ili slova koje će sugovornici koristiti kao signal da se radi o anonimnom pozivu.

Postoje različiti tipovi kodiranja, a neki od najčešćih su rotacijsko kodiranje, šifra poznata samo sugovornicima i Morseova abeceda. Rotacijsko kodiranje sastoji se od pomeranja svakog slova za n brojeva unapred dogovorenih. Šifra poznata samo sugovornicima je najjednostavniji način šifriranja i sastoji se od dogovora o upotrebi specifičnih reči ili izraza koji imaju poseban značaj za sugovornike. Morseova abeceda sastoji se od kombinacija tačaka i crtica koje predstavljaju slova.

Iako kodovi obezbeđuju anonimnost, važno je napomenuti da su i dalje podložni hakerskim napadima ili upadima u druge infrastrukture. Zbog toga je važno koristiti dodatne mere sigurnosti, kao što su maskiranje glasa i korišćenje VPN-a prilikom obavljanja anonimnih poziva.

Postavke Android uređaja

Postavke Android uređaja igraju važnu ulogu u osiguravanju anonimnosti tokom poziva. Jedna od najvažnijih stvari koje možete učiniti jeste isključiti ID poziva tokom telefonskog poziva. Ovo se može učiniti na način da podete u podešavanja telefona, izaberete pozivne postavke, a zatim odaberete opciju “Skrije ID poziva”. Nakon što to uradite, osoba kojoj zovete neće biti u mogućnosti prikazati vaš broj telefona.

Takođe možete koristiti aplikaciju za izmenu glasa kako biste promenili glas tokom anonimnih poziva. Ovo će dodati još jedan sloj neprepoznatljivosti vašem glasu, što može biti korisno ako se bojite prepoznavanja.

Jedna od najboljih praksi tokom anonimnih poziva je korišćenje VPN-a, što može promeniti vašu IP adresu i učiniti vas anonimnijim. Postoji mnogo besplatnih i plaćenih aplikacija VPN-a koje možete koristiti za ovu svrhu.

U konačnici, važno je da se osigurate da vaš uređaj nije korumpiran malverom ili virusima, jer bi to moglo ugroziti vašu anonimnost. Redovno ažuriranje softvera i preuzimanje pouzdanih antivirusnih programa su ključni koraci za održavanje sigurnosti vašeg uređaja.

Kako obavljati anonimne pozive na iPhoneu

Anonimni pozivi mogu se obaviti na različite načine, a jedan od njih je i putem iPhone uređaja. Ovaj postupak omogućava da sakrijete svoj broj i zaštitite svoju privatnost kada želite da pozovete nekoga, ali ne želite da se vaš broj prikaže na njihovom ekranu.

Postupak je prilično jednostavan, a potrebno je da pratite sledeće korake:

1. Otvorite aplikaciju „Postavke“ na vašem iPhone uređaju.
2. Pronađite opciju „Telefon“.
3. Kliknite na opciju „Prikaži moj ID pozivaoca“.
4. Isključite ovu opciju tako što ćete pomjeriti prekidač u desnoj strani ekrana.

Sada kada obavljate poziv, vaš broj neće biti prikazan na ekranu osobe koju zovete. Treba napomenuti da neke države i operateri ograničavaju ovu mogućnost, te je u tom slučaju potrebno da kontaktirate vašeg operatera kako biste saznali da li su vam dostupne opcije anonimnog pozivanja.

Nemojte zloupotrebljavati ovu funkciju, već je koristite samo u situacijama kada stvarno želite da sakrijete svoj broj zbog privatnosti ili sigurnosti.

Postavke iOS uređaja

Kada želite obaviti anonimni poziv na svom iOS uređaju, postoje određene postavke koje možete promeniti kako ne biste otkrili svoj broj pozivatelja.

Prvo, idite na “Postavke” na svom uređaju, a zatim izaberite “Telefon”. Tamo ćete pronaći opciju “Prikaži moj broj” i možete je isključiti kako bi se vaš broj sakrio prilikom pozivanja.

Međutim, ova opcija ne radi uvek, jer neki operateri zahtevaju prikaz broja pozivatelja zbog sigurnosnih razloga. U tom slučaju, možda će biti potrebno koristiti drugi način obavljanja anonimnih poziva, poput korišćenja aplikacija za pozive preko interneta ili preko internetskog brovzera na svom uređaju.

Uvek je važno napomenuti da obavljanje anonimnih poziva može biti protivzakonito u nekim situacijama, pa se uvek treba prethodno informisati o zakonskim odredbama u svojoj zemlji pre nego što se odlučite za ovu vrstu poziva.

Kako obavljati anonimne pozive putem WhatsApp-a

Ako želite da obavite anonimni poziv putem WhatsApp-a, postoje neke stvari koje morate da uradite kako bi vaš poziv bio zaista anoniman. Prva stvar koju biste trebali uraditi jeste da stvorite novi broj telefona, koji neće biti povezan sa vašim identitetom.

Postoji nekoliko opcija koje možete da koristite kada stvarate taj novi broj. Možete da kupite novi broj telefona, ali to može biti skupo. Postoji i opcija da koristite aplikacije kao što su Google Voice ili Burner. Te aplikacije vam daju privremeni broj koji možete koristiti samo dok obavljate anonimne pozive.

Kada ste stvorili novi broj, potrebno je da ga prikažete kao kontakt u vašem telefonu. Tada ćete moći da pozovete osobu putem WhatsApp-a. Kada budete pozivali, vaš stvarni broj neće biti prikazan.

Vodite računa o tome šta govorite tokom tog anonimnog poziva, jer bi neke reči mogle da otkriju vaš identitet. Takođe, ne garantujemo da će ovaj metod apsolutno sakriti vaš identitet, jer se spoznaje o vašem identitetu mogu steći na nekoliko načina u današnjem svetu i bez razloga da delite lične, privatne informacije.

Kako obavljati anonimne pozive putem fiksnog telefona

Ako želite da obavite anonimne pozive putem fiksnog telefona, postoje neke opcije koje možete iskoristiti.

Prva opcija je da koristite servis za anonimne pozive kao što je *67. Kada birate broj, unesite *67 (ovisi o vašem operateru) prije unosa broja na koji želite da pozivate. Vaš broj će se prikazati kao anoniman na ekranu osobe koju pozivate.

Druga opcija je korišćenje javnih telefona ili nekog drugog telefona koji ne može biti povezan sa vašim imenom ili adresom.

Treća opcija je da koristite aplikaciju za VoIP pozive kao što su Skype ili Viber. Ove aplikacije vam omogućavaju da obavite poziv koristeći ID za prijavu umesto svog telefonskog broja.

Međutim, važno je napomenuti da se nijedna od ovih metoda ne garantuje stopostotnu anonimnost. U nekim slučajevima, osoba koju pozivate može koristiti softver za otkrivanje anonimnih poziva kako bi saznao vaš broj.

Pre nego što obavite anoniman poziv, proverite da li imate dozvolu da to učinite i da to nije protivno zakonu. Anonimni pozivi se često koriste u pozivima za uznemiravanje, a ispadanje iz anonimnosti može imati ozbiljne posledice.

 

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu