Kako preuzeti video

Preuzimanje video zapisa sa interneta je postalo veoma rašireno u savremenom društvu, a razloga za to je više. Mnogi žele da sačuvaju omiljene snimke na svom uređaju, da ih deluju sa prijateljima ili da ih gledaju kasnije kada nemaju pristup internetu. U ovom članku ćemo vam pokazati nekoliko načina kako da jednostavno preuzmete video sa različitih platformi, potpuno legalno i besplatno.

Kako dodati muziku u video pogledajte ovde.

Kako preuzeti video sa računara

Preuzimanje video zapisa sa računara je relativno jednostavno, a postoje različiti načini da to uradite. Ako želite da preuzmete video sa YouTube-a, možete koristiti različite alate za preuzimanje kao što su Savefrom.net, Video DownloadHelper ili Freemake Video Downloader. Međutim, ako želite da preuzmete video koji se nalazi na vašem računaru, važno je da imate odgovarajuće softvere. Prvo, potrebno je da pronađete video koji želite da preuzmete i da ga otvorite u medija plejeru. Zatim, koristite program za snimanje ekrana, kao što su OBS Studio, Bandicam ili Camtasia, kako biste snimili video sa ekrana. Nakon toga, možete koristiti video editor kako biste uređivali neželjene delove i sačuvali video u željenom formatu. Još jedan način za preuzimanje video zapisa sa računara je korišćenjem online servisa poput WeTransfer ili Dropbox-a, gde možete da otpremite vaš video i da ga preuzmete na drugi uređaj ili direktno na računar. Važno je da imate dovoljno prostora na računaru za čuvanje video materijala i da obratite pažnju na autorska prava prilikom preuzimanja sadržaja sa interneta.

JDownloader (Windows/macOS/Linux)

JDownloader je besplatan i otvoren softver za preuzimanje fajlova sa internet stranica kao što su YouTube, Mega i još mnoge druge. Serija automatski pokreće preuzimanje video fajlova sa raznih web stranica bez potrebe za dodatnim koracima, te tako štedi vaše vreme. JDownloader takođe podržava preuzimanje iz Arhive Internet (Internet Archive), čime vam omogućava pristup milionima besplatnih digitalnih medija, uključujući filmove, knjige, i muziku. Sve što treba da uradite je da kopirate URL link video fajla i pastujete ga u JDownloader, nakon čega ćete sebi omogućiti preuzimanje istog dostupnog u različitim kvalitetima. JDownloader je dostupan za Windows, MacOS i Linux, i može se preuzeti sa zvanične veb stranice softvera.

4K Video Downloader (Windows/macOS/Linux)

4K Video Downloader je program koji omogućava preuzimanje video sadržaja sa raznih platformi poput YouTube-a, Vimeo-a, Facebook-a i mnogih drugih. Program je dostupan za Windows, macOS i Linux operativne sisteme i jednostavan je za upotrebu.

Sve što je potrebno je kopirati link videa koji želite preuzeti i pastovati ga u program. Nakon toga, odaberite kvalitetu videa koju želite preuzeti i pritisnite dugme za preuzimanje. 4K Video Downloader omogućava preuzimanje u raznim formatima uključujući MP4, MKV, FLV i drugim.

Jedna od prednosti ovog programa je mogućnost preuzimanja čitavih YouTube plejlista i kanala odjednom. Takođe, program automatski preuzima titlove ako su dostupni.

4K Video Downloader takođe nudi mogućnost konverzije preuzetog sadržaja u razne formate, što je korisno ako želite da gledate video na uređaju koji ne podržava određeni format.

Sve u svemu, 4K Video Downloader je jednostavan i efikasan program za sve one koji žele preuzeti video sadržaj sa interneta.

Kako preuzeti video sa interneta

Ukoliko želite sačuvati omiljeni video na vašem uređaju, postoji nekoliko metoda za preuzimanje videa sa interneta. Jedan od najpopularnijih i najjednostavnijih načina je korišćenje onlajn alata za preuzimanje video sadržaja. Postoji mnogo besplatnih alata za preuzimanje video zapisa sa popularnih platformi kao što su YouTube, Vimeo ili Dailymotion. Sve što trebate da uradite je da kopirate link videa koji želite preuzeti, zatim ga nalepite u polje na alatu i kliknete na dugme za preuzimanje.

Drugi način za preuzimanje video zapisa je korišćenje specijalizovanih programa ili softvera za preuzimanje video sadržaja. Ovi programi omogućavaju preuzimanje videa sa interneta i njihovo čuvanje na računaru ili drugom uređaju.

Iako su ovi metodi legalni, važno je napomenuti da postoji određeni rizik od virusa ili zlonamernog softvera ukoliko koristite neproverene programe ili alate za preuzimanje video materijala. Stoga, uvek preporučujemo da koristite pouzdane i proverene alate za preuzimanje video zapisa sa interneta.

VIDO

VIDO je veoma popularan YouTube Video Downloader koji omogućava preuzimanje video snimaka sa YouTube-a na vaš računar ili mobilni uređaj. Uz pomoć VIDO-a, možete lako preuzeti video sadržaj koji vas zanima, bez obzira na to da li ga gledate u HD-u ili standardnoj rezoluciji.

Da biste koristili ovaj alat, jednostavno kopirajte URL video snimka sa YouTube-a i ubacite ga u VIDO alat. Zatim odaberite željenu rezoluciju i format, i kliknite na dugme za preuzimanje. Više ništa ne morate da radite, a preuzimanje će automatski početi.

Iako postoji mnogo alata za preuzimanje video snimaka sa YouTube-a, VIDO jedan je od najpopularnijih i najlakših za korišćenje. Uz brzo preuzimanje kvalitetnih video datoteka, ovaj alat vam pruža mogućnost preuzimanja videa iz bilo kog željenog žanra ili kategorije.

VIDO radi na svim operativnim sistemima, tako da ga možete koristiti na Windows, Mac, Android ili iOS uređajima. Ovaj alat je posebno koristan za korisnike koji često preuzimaju video sadržaj sa YouTube-a, jer omogućava veoma brzo i jednostavno preuzimanje, bez potrebe za instalacijom bilo kakvih programa ili aplikacija.

Druga rešenja za preuzimanje video sadržaja sa interneta

Pored popularnih online servisa za preuzimanje video sadržaja kao što su YouTube, Vimeo i Dailymotion, postoji nekoliko drugih rešenja za preuzimanje videa sa interneta.

Jedno od takvih rešenja je upotreba besplatnog softvera za preuzimanje video sadržaja kao što su 4K Video Downloader, Freemake Video Downloader i ClipGrab. Ovi programi omogućavaju preuzimanje video snimaka sa različitih veb sajtova i moguće je odabrati željeni kvalitet preuzimanja.

Druga opcija je korišćenje dodataka za pretraživače kao što je Video DownloadHelper za Firefox i Chrome. Ovaj dodatak omogućava preuzimanje videa sa većine popularnih veb sajtova i moguće je odabrati format i kvalitet preuzimanja.

Takođe, postoje i online servisi za preuzimanje video sadržaja kao što su Savefrom.net, KeepVid i Online Video Converter. Ovi servisi omogućavaju preuzimanje video snimaka sa različitih sajtova bez potrebe za instaliranjem softvera.

Ipak, preuzimanje video sadržaja sa interneta bez dozvole autora može biti kažnjivo, te se preporučuje preuzimanje samo sadržaja za koje postoji dozvola ili se nalaze u javnoj domeni.

Aplikacije za preuzimanje videa

U današnjem digitalnom dobu, preuzimanje videa s interneta postalo je vrlo često. Postoji mnogo alata i aplikacija koje se mogu koristiti za ovu svrhu, a izbor prave aplikacije ključan je za uspješno preuzimanje željenog videa.

Jedna od najpopularnijih aplikacija za preuzimanje videa je VideoDownloader. Ova aplikacija podržava preuzimanje s raznih stranica poput YouTube, Vimeo, Facebook i Twitter. Korisnici jednostavno kopiraju link videa, a zatim ga zalijepe u VideoDownloader, koji automatski preuzima video.

Još jedna popularna aplikacija je Freemake Video Downloader. Ova aplikacija nudi mogućnost preuzimanja videa iz više od 10.000 stranica i podržava preuzimanje u raznim formatima. Uz to, korisnici mogu preuzimati i pretvarati videozapise u druge formate, što čini ovu aplikaciju vrlo korisnom.

YouTube Downloader je specijalizirana aplikacija za preuzimanje videa s YouTubea. Ova aplikacija dolazi u više verzija, od besplatne osnovne do napredne verzije koja podržava preuzimanje videa u visokoj kvaliteti.

Međutim, treba imati na umu da preuzimanje videa bez dozvole autora može biti nezakonito. Zbog toga je važno provjeriti uvjete korištenja stranice s koje se preuzima video i procijeniti je li preuzimanje dozvoljeno.

Kako preuzeti video sa Facebook-a

Postoji mnogo načina za preuzimanje videa sa Facebook-a, a najčešće korišćene su razne aplikacije i programi. Jedan od najjednostavnijih načina je korišćenje aplikacije “Video Downloader for Facebook” koja vam omogućava da preuzmete svaki video koji se nalazi na ovoj društvenoj mreži.

Prvo što treba uraditi je preuzeti ovu aplikaciju sa Google Play Store-a, ukoliko koristite Android uređaj. Nakon toga, otvorite Facebook aplikaciju i pronađite video koji želite da preuzmete. Kliknite na tri tačke u gornjem desnom uglu videa i odaberite opciju “Kopiraj link”.

Potom otvorite aplikaciju “Video Downloader for Facebook” i nalepite kopirani link u odgovarajuće polje. Kliknite na dugme “Preuzmi” i sačekajte nekoliko trenutaka dok se video preuzima na vaš uređaj. Nakon toga, možete ga pogledati kad god poželite, bez potrebe za internet konekcijom.

Ovaj način preuzimanja videa je veoma jednostavan, ali je bitno istaći da vam ova aplikacija može ponuditi i još neke mogućnosti, kao što su povezivanje sa drugim aplikacijama za reprodukciju i deljenje preuzetih videa sa svojim prijateljima na društvenim mrežama.

Kako preuzeti video sa Pinterest-a

Ako imate nalog na Pinterestu i često pretražujete video sadržaj, možda ste se pitali kako da preuzmete video koji vam se posebno svidio. Srećom, postoji jednostavan način da preuzmete video sa Pinteresta.

Prvi korak je da pronađete video koji želite da preuzmete. Kada kliknete na video, otvoriće vam se nova stranica sa video sadržajem. Zatim kliknite na ikonicu za deljenje koja se nalazi ispod videa.

Sada se otvara opcija „Kopiraj vezu”. Klikom na ovu opciju, kopiraćete vezu za video koju treba da sačuvate negde.

Sledeći korak je da otvorite neku od platformi za preuzimanje video sadržaja, na primer savefrom.net. Zatim, u polje za unos linka, prekopirajte vezu koju ste prethodno sačuvali. Nakon toga, kliknite na dugme „Preuzmi” i sačekajte da se video preuzme.

Ako niste sigurni da li je legalno preuzimati video sa Pinteresta, znajte da Pinterest omogućava preuzimanje samo onih video sadržaja koji su deo javnog domena. Ukoliko video sadržaj vlasnik štiti autorskim pravima, preuzimanje takvog sadržaja bez dozvole može dovesti do kršenja autorskih prava.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu