Kako deaktivirati Instagram nalog

Instagram je popularna društvena mreža koju koristi više od milijarde ljudi širom sveta. Iako mnogi uživaju u tome da dele svoje fotografije i priče na ovom platformi, neki se odlučuju za deaktiviranje svog naloga iz različitih razloga. U ovom članku ćemo detaljno objasniti kako deaktivirati Instagram nalog i šta se dešava sa vašim podacima nakon toga.

Takođe preporučujemo da pogledate Kako izbrisati Instagram profil.

Par korisnih informacija

Preliminarni koraci koje treba da preduzmete pre nego što krenete u proces deaktiviranja Instagram naloga su:

1. Napravite sigurnosnu kopiju vaših fotografija i videa koje ste postavili na Instagram
2. Razmotrite da li postoji potreba da preusmerite pratitelje na drugi kanal ili platformu na kojoj ćete nastaviti da delite sadržaj
3. Pripremite se da ćete izgubiti pristup svim porukama, komentarima i lajkovima koje ste ostavili na Instagramu
4. Ukoliko ste aplikaciju koristili za prijavu na druge platforme ili aplikacije, najavite deaktiviranje naloga kako biste izbegli greške pri prijavi u ostale aplikacije
5. Uklonite sve lične podatke, poput broja telefona ili e-mail adrese, iz vašeg Instagram naloga

Kada ste preduzeli ove korake, možete sa sigurnošću pristupiti procesu deaktiviranja Instagram naloga.

Kako privremeno deaktivirati Instagram nalog

Ako želite da privremeno pauzirate svoj Instagram nalog, možete ga jednostavno deaktivirati. Ovo je korisno ako vam je potrebna pauza od društvenih mreža ili ako želite da sakrijete svoj nalog na neko vreme.

Da biste deaktivirali svoj Instagram nalog, najpre se prijavite na svoj profil. Zatim kliknite na svoj avatar u gornjem desnom uglu i izaberite “Podešavanja” (engl. Settings) u padajućem meniju. Skrolujte dole do opcije “Pomoć” (engl. Help) i kliknite na nju.

U polju za pretragu učitajte “Deaktiviranje naloga” (engl. Deactivating your account). Kliknite na prvu stavku u rezultatima pretrage i otkucajte zašto želite da deaktivirate nalog. Nakon toga, unesite ponovo svoju lozinku i kliknite na dugme “Deaktiviraj nalog” (engl. Deactivate Account).

Vaš nalog će biti deaktiviran i vaš profil, fotografije i video zapisi će biti privremeno uklonjeni. Međutim, oni će se ponovo pojaviti kada se ponovo prijavite na nalog.

Napomena: Ako se prijavite na svoj deaktivirani nalog pre nego što prođe sedam dana, proces deaktivacije će biti poništen i vaš nalog će se automatski aktivirati.

Kako trajno deaktivirati Instagram nalog

Trajno deaktiviranje Instagram naloga je opcija koju treba pažljivo razmotriti pre nego što krenete u proces. Ako ste sigurni da ne želite ponovo aktivirati svoj nalog, onda pređite na sledeće korake.

Prvo što treba uraditi jeste otvoriti aplikaciju i otići na svoj profil. Zatim kliknite na tri tačke u gornjem desnom uglu ekrana i iz padajućeg menija izaberite opciju “Postavke”. Kada se otvori meni sa postavkama, pomaknite se dole i kliknite na “Pomoć” pa zatim izaberite “Centar za podršku”.

U centru za podršku izaberite opciju “Naloge” i potom opet izaberite “Deaktivacija ili brisanje naloga”. Izaberite “Trajno deaktiviranje mog naloga” i sledite uputstva na ekranu za konačnu deaktivaciju.

Vredno je napomenuti da trajno deaktiviranje Instagram naloga znači da će se svi vaši podaci, postovi i slike ukloniti sa Instagramm platforme. Takođe, nećete više moći da koristite tu adresu e-pošte ili korisničko ime za registraciju novog naloga.

Jednom kada potvrdite trajno deaktiviranje, vaš nalog će nestati sa Instagrama. Tako da, budi siguran da to želiš pre nego što kreneš sa procesom.

Alternativna rešenja

Ukoliko ste došli do zaključka da vam je Instagram postao preopterećujući, ali i dalje ne želite trajno da izbrišete nalog, postoje alternative koje vam omogućavaju da privremeno deaktivirate profil.

Jedna od opcija je da izlogujte se sa svih uređaja, uključujući i web pregledač. Na ovaj način ćete sprečiti sebe da slučajno koristite Instagram, a nalog će biti vidljiv samo drugim korisnicima Instagrama. Kada odlučite da se ponovo prijavite na Instagram, sve će se vratiti na staro.

Druga mogućnost je da koristite aplikaciju koja vam pomaže da regulišete vreme koje provodite na društvenim mrežama. Takođe postoji i funkcija koju nudi sama Instagram, a to je ograničenje vremena koje provodite u aplikaciji.

Ako ste odlučili da deaktivirate nalog na neodređeno vreme, preporučuje se da prvo sačuvate sve svoje fotografije i video snimke. Nakon toga, možete otići na opciju “Deaktiviraj nalog” u podešavanjima svog profila. Ovo će skrivati vaš profil od svih drugih korisnika Instagrama dok se ne odlučite da se ponovo prijavite.

Za one koji žele da u potpunosti podignu rampu prema Instagramu, postoji i opcija trajnog brisanja naloga. Sve informacije, fotografije i video sadržaj će trajno biti obrisani i neće biti moguće ponovo otvoriti Instagram nalog sa istim korisničkim imenom i e-mail adresom.

U svakom slučaju, izbor je vaš. Instagram nudi različita rešenja koja će vam pomoći da prilagodite svoje iskustvo na ovoj društvenoj mreži. 

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu