Kako se koristi OK Google

OK Google” je popularni govorni asistent koji omogućava korisnicima da pristupe različitim uslugama i funkcijama svog pametnog telefona, samo pričajući u telefon. U ovom članku ćemo vam objasniti kako da koristite OK Google na svom Android uređaju i koje su najkorisnije funkcije koje vam ovaj alat pruža. Bez potrebe da dirate ekran telefona, možete da unesete komande, tražite informacije, zakazujete sastanke i izvršavate druge zadatke, jednostavnim glasovnim naredbama.

Google Takeout: Kako funkcioniše pogledajte na ovom linku.

Kako koristiti „OK Google“ glasovne pretrage i radnje

„OK Google“ je funkcija prepoznavanja glasa koja vam omogućava da pomoću glasa pokrenete pretrage na vašem uređaju, kao i da izvršite različite radnje. U ovom tekstu, otkrijte kako možete da koristite „OK Google“ da biste bili efikasniji u svom svakodnevnom radu.

Da biste koristili „OK Google“, prvo morate da omogućite ovu funkciju u postavkama vašeg uređaja. Zatim, pomoću svojih glasovnih komandi možete da započnete pretragu interneta, da se informišete o vremenskoj prognozi, da pokrenete aplikacije, da pošaljete poruke ili da koristite navigaciju.

Jedna od najkorisnijih funkcija je mogućnost postavljanja alarma ili podsetnika. Jednostavno recite „OK Google, postavi alarm u 7 sati ujutro“ ili „OK Google, podseti me da nazovem mamu za sat vremena“ i vaš uređaj će automatski zakazati događaj.

Takođe, kada koristite „OK Google“ za pretragu interneta, možete da uštedite vreme tako što ćete koristiti ključne reči poput „definicija“, „sinonimi“ ili „prevod“. Sa ovim ključnim rečima, možete brzo pronaći željene informacije bez dodatnih pretraga.

Konačno, možete koristiti „OK Google“ da biste dobili informacije o svom rasporedu, pronašli obližnje restorane ili prodavnice, ili da budete informisani o vestima u realnom vremenu.

U suštini, „OK Google“ je odličan način da olakšate svoje svakodnevne aktivnosti. Ukoliko još uvek niste koristili ovu funkciju, preporučujemo da je isprobate i osetite prednosti koje vam nudi.

Kako koristiti OK Google na Androidu i iPhone-u

OK Google je jedna od najkorisnijih funkcija na Android i iPhone uređajima, omogućavajući korisnicima da izgovore glasovne naredbe za traženje informacija, pokretanje aplikacija ili slanje poruka bez potrebe da dodiruju ekran. Kako bi se koristila OK Google funkcija, korisnici moraju da izgovore frazu “OK Google” na glasovnoj kontrolnoj tabli ili na početnom ekranu svog uređaja. Ukoliko se funkcija koristi prvi put, korisnici će morati da prihvate uslove korišćenja i daju dozvolu za pristup mikrofonu inače se funkcija neće moći koristiti.

Kada se funkcija aktivira, korisnici mogu da izgovore naredbe poput “Traži restorane u blizini”, “Pošalji poruku Marku”, “Postavi budilnik za sutra u 8 ujutro” ili “Pokreni aplikaciju YouTube”. OK Google će zatim pokrenuti traženu funkciju ili aplikaciju. Takođe, OK Google funkcija podržava i glasovno prevođenje, pa korisnici mogu da izgovore fraze na bilo kom jeziku, a funkcija će ih prevesti na odabrani jezik.

Međutim, kako bi se OK Google funkcionisao, uređaj mora biti povezan sa internetom. Korisnici treba da obrate pažnju na izgovor i da govore jasno kako bi se izbegle greške u prepoznavanju glasa. Korišćenje OK Google aplikacije je jednostavno i praktično, omogućujući korisnicima da aktiviraju i koriste funkcije svog uređaja bez potrebe da dodiruju ekran.

Kako koristiti OK Google sa isključenim ekranom

Kada se nalazite u situaciji u kojoj vam ruke nisu slobodne, a ujedno vam je neophodno da što pre pristupite nekoj informaciji na svom telefonu, “OK Google” funkcionisanje može biti spas. Ovo je funkcija koja omogućava korisnicima da započnu razgovor sa svojim uređajem pomoću glasovnih komandi bez potrebe da prethodno pritisnu bilo koji dugme.

Iako je ova mogućnost jako korisna, nije bila aktivirana kada je korisnikov telefon bio ugašen ili kada se nalazio u režimu mirovanja. No, sada je to moguće promijeniti. Naime, kada koristite “OK Google” funkciju izvan aktivnog ekrana, ne morate se fizički povezati sa svojim telefonom kako biste aktivirali ekran.

Da biste iskoristili ovu značajku, najpre morate da imate Google aplikaciju za pretragu instaliranu na svom telefonu ili tabletu, a potom da dobro podešavate opcije. Nakon toga, samo izgovorite “OK, Google” ili pritisnite i zadržite dugme za početnu stranicu i na taj način možete da startujete poseban način rada za funkciju “OK Google”.

Ova opcija može biti izuzetno korisna u situacijama u kojima nam se čini da nemamo vremena da pronađemo svoj telefon, otvorimo aplikaciju, uđemo u pretraživach itd. Jednostavnim izgovaranjem “OK, Google” možete da postavite sve što vam treba, čak i kada je vaš telefon isključen.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu