Kako preuzeti 7-Zip

7-Zip je besplatan program za arhiviranje i kompresiju fajlova, koji se može koristiti za upravljanje komprimovanim datotekama različitih formata. U ovom članku objasnićemo kako preuzeti i instalirati ovaj besplatni program, koji je jedan od najpopularnijih alata za arhiviranje i raspakivanje fajlova na računarima širom sveta. Uz detaljne korake i savete, saznajte kako možete da instalirate 7-Zip i da efikasnije upravljate arhivama na vašem računaru.

Šta je 7-Zip

7-Zip je besplatni arhivski program koji se koristi za pakovanje i raspakivanje datoteka. Ovaj program može da arhivira datoteke u različitim formatima, uključujući i popularne formate kao što su ZIP, RAR, GZIP i TAR. Takođe je u stanju da kreira arhive u sopstvenom formatu 7z koji daje veći stepen kompresije od drugih popularnih formata, omogućujući korisnicima da uštede prostor na svom hard disku.

7-Zip ima jednostavan i intuitivan interfejs koji korisnicima pruža mogućnost da vrlo lako kriju, dekompresuju i upravljaju arhivama koje se nalaze na njihovom računaru. Ovaj program radi na svim verzijama Windows operativnog sistema, a takođe postoji i verzija za Linux i macOS. Jako je popularan među korisnicima koji žele da uštede prostor na svojim računarima ili da brzo prenesu veliki broj datoteka na drugi računar. Zahvaljujući svojim mogućnostima, 7-Zip se smatra jednim od najboljih arhivskih programa koji besplatno postoje na tržištu.

Kako preuzeti 7-Zip za Windows

7-Zip je besplatni program za arhiviranje i de-arhiviranje fajlova koji radi na različitim platformama, uključujući Windows. Uz 7-Zip možete stvoriti arhivne fajlove u formatima kao što su ZIP, RAR, TAR, GZ i drugi. Ovaj program se koristi širom sveta zbog svoje efikasnosti i lake upotrebe.

Prvi korak u preuzimanju 7-Zip-a je odlazak na zvaničnu veb stranicu https://www.7-zip.org/download.html. Na stranici će biti prikazane verzije programa za različite operativne sisteme. Odaberite opciju za Windows i preuzmite instalacioni fajl.

Nakon preuzimanja, instalirajte program tako što ćete pokrenuti instalacioni fajl. Tokom instalacije možete odabrati funkcije koje će biti instalirane i mesto gde ćete instalirati program. Kada se instalacija završi, 7-Zip će biti spreman za upotrebu.

Ako se program koristi prvi put, moguće je da će vam biti potrebno vreme da se upoznate s funkcijama koje nudi. Međutim, 7-Zip je jedan od najjednostavnijih programa za arhiviranje i de-arhiviranje fajlova, pa bi nove korisnike trebalo da se lako snađu.

Ukratko, preuzimanje 7-Zip-a za Windows je jednostavno i besplatno. Uz ovaj program možete efikasno upravljati svojim arhivama fajlova na računaru.

Kako preuzeti 7-Zip za Mac

7-Zip je besplatan i otvoren izvor softvera koji se koristi za arhiviranje i raspakivanje datoteka. Iako je 7-Zip dizajniran za Windows operativni sistem, postoji način da ga preuzmete i koristite na Mac računarima. Sve što vam je potrebno je emulator za Windows aplikacije, kao što je Wine.

Evo koraka koje treba da preduzmete da biste preuzeli 7-Zip na Mac:

1. Preuzmite Wine aplikaciju sa zvanične stranice projektala Wine.

2. Nakon što ste skinuli Wine, pokrenite instalaciju i pratite uputstva.

3. Kada instalacija bude završena, sa desne strane u meniju izaberite “Wine” i zatim “Configure Wine”.

4. U prozoru koji se otvori, kliknite na dugme “Add application” i potražite 7-Zip.

5. Nakon što pronađete 7-Zip i dodate ga u aplikaciju, moći ćete da ga pokrenete preko Wine emulatora.

I to je to! Sada možete koristiti 7-Zip na vašem Mac računaru i arhivirati ili raspakovati datoteke po želji. Važno je napomenuti da se performanse aplikacije možda neće poklapati sa onima na Windows-u, ali je 7-Zip i dalje moćan alat za obradu datoteka.

Kako zipovati fajl istražite putem ovog linka.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu