Besplatni programi za obradu video snimaka

Svi smo se susreli sa situacijom kada želimo editovati video snimak, dodati efekte ili ubaciti neke tekstualne elemente, ali ne znamo kako da to uradimo. Postoji veliki broj programa za obradu video snimaka, ali većina njih nije besplatna ili su previše komplikovani za korišćenje. U ovom članku ćemo predstaviti nekoliko jednostavnih i besplatnih programa koji će vam pomoći da lako editujete svoje video snimke.

Besplatni programi za editovanje video zapisa za računar

U današnje vreme, editovanje video zapisa je naširoko popularno i potrebno za sve koji žele da stvore kvalitetan sadržaj. Međutim, mnogim ljudima je odbojno plaćanje skupih programa i softvera za uređivanje videa. Srećom, postoje besplatni programi za editovanje videa koji su dostupni za računare.

Jedan od popularnih, besplatnih programa za editovanje videa je OpenShot Video Editor. Ovaj program ima lako korisničko sučelje i mnogo opcija editovanja kao što su prelazi, titlovi, muzika i još mnogo toga. Takođe, ovaj program možete koristiti na Ubuntu i Windows operativnim sistemima.

Drugi program koji može biti od velike pomoći pri editovanju videa je Blender. Blender je osmišljen za 3D modele i animiranje, ali poseduje i opcije za editovanje video zapisa. Blender ima naprednije opcije za uređivanje videa kao što su kolor korekcija, stabilizacija i napredno editovanje zvuka.

Ako želite da napravite kratke video snimke sa efektima i muzikom, možete koristiti Lightworks. Ovaj program je jedan od najboljih besplatnih video editora i omogućava vam da napravite kreativne video zapise sa lakoćom. Lightworks sadrži razne alate kao što su prelazi, titlovi, prečice na tastaturi i još mnogo toga.

U svetu besplatnog editovanja videa, postoji mnogo izbora i ova tri programa nisu jedina. Međutim, svakako su neki od najboljih i preporučljivih za sve početnike i one sa ograničenim budžetom. Sada kada znate nešto više o besplatnim programima, možete iskoristiti svoju kreativnost i stvoriti neverovatne video zapise!

Besplatni programi za obradu videa za Mac

Ako ste vlasnik Mac uređaja i želite da uređujete i obradujete svoje video zapise, dobra vest je da postoji mnogo besplatnih programa koje možete koristiti. Evo nekoliko najboljih:

1. iMovie: Ovo je standardni program za obradu videa na Mac računarima i dolazi besplatno sa novijim verzijama Mac operativnog sistema. EFIkasan je i jednostavan za korišćenje, tako da čak i početnici mogu urediti svoje video zapise sa lakoćom.

2. DaVinci Resolve: Ovo je profesionalni program za obradu videa koji ima i besplatnu verziju. Nudi napredne mogućnosti za uređivanje, kolor korekciju, efekte i još mnogo toga. Vrlo je moćan, ali zbog toga može biti i malo komplikovan za početnike.

3. Blender: Ovaj program je zapravo besplatni 3D modeliranje i animacija softver, ali takođe nudi mogućnosti za uređivanje video klipova. Blender je dosta sofisticiran i moćan, što ga može učiniti izazovnim za početnike, ali svakako vrijedi uložiti trud za naučiti ga ako želite napredovati.

4. Lightworks: Još jedan besplatni program za uređivanje videa koji profesionalci često koriste. Lightworks poziva korisnike da koriste tradicionalni timeline uređivač, a ima i mnoge napredne funkcije za profesionalce.

Ne morate potrošiti puno novca na softver za obradu videa. Probajte ove besplatne alate i vidite koji vam se najviše sviđa.

Besplatne aplikacije za uređivanje video zapisa: Android i iPhone

U današnje vreme, uređivanje video zapisa je postalo široko rasprostranjeno u mnogim kulturnim i socijalnim sferama. Pa ipak, profesionalni softver za uređivanje video zapisa često je preskup ili težak za prosečnog korisnika. Srećom, dostupne su mnoge besplatne aplikacije za uređivanje video zapisa za Android i iPhone uređaje.

Za početak, Adobe Premiere Clip je izvrsna besplatna aplikacija koja omogućava korisnicima jednostavno i brzo uređivanje video zapisa na mobilnom uređaju. Aplikacija je razvijena od strane Adobe Systems-a, a posjeduje mogućnost sklapanja fotografija i video zapisa, uređivanje, kao i dodavanje tranzicija i specijalnih efekata.

Drugi popularan izbor je iMovie, koji je dostupan za iPhone i iPad uređaje. Uz aplikaciju, korisnici mogu da stvore impresivne video zapise sa mogućnošću dodavanja titlova, tranzicija i zvučnih efekata. Aplikacija takođe podržava visoku rezoluciju i mogućnost deljenja video zapisa putem društvenih mreža.

Na kraju, tu je i Quik, aplikacija koju je razvio GoPro. Quik je dostupan za Android i iPhone uređaje i nudi jednostavno i brzo uređivanje video zapisa. Korisnicima je omogućeno da prilagode nivo prikaza i brzinu kompilacije video zapisa, kao i da dodaju muziku i audio efekte.

Uz ove aplikacije, uređivanje video zapisa nikad nije bilo jednostavnije i pristupačnije. Uz malo kreativnosti i truda, korisnici Android i iPhone uređaja mogu da stvore visoko kvalitetne video zapise koje će rado deliti sa prijateljima i porodicom.

Kako uputiti video poziv objasnićemo vam u ovom članku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu