Kako funkcioniše Google asistent

Google asistent je veštačka inteligencija koja koristi glasovne komande da bi obavila zadatke, poput pretrage informacija na internetu, slanja poruka i podsetnika, upravljanja kućnim uređajima i drugih uređaja sa integrisanim Google asistentom. Ovaj članak će objasniti kako funkcioniše Google asistent, kako se povezuje sa drugim uređajima i aplikacijama, kao i na koji način možete da koristite razne funkcije ove tehnologije.

Kako se koristi Google pomoćnik

Google pomoćnik je odličan alat koji vam pomaže da obavljate zadatke brže i efikasnije. Evo nekoliko saveta kako da ga koristite:

1. Aktivirajte Google pomoćnik jednostavno izgovaranjem reči “Hey Google” na vašem Android ili iOS uređaju.

2. Koristite Google pomoćnik da biste pronašli informacije o bilo čemu, od vremenske prognoze do najnovijih vesti.

3. Iskoristite mogućnost postavljanja budilnika i podsetnika. Recite “seti me da…” i odredite datum i vreme, a Google pomoćnik će vas podsetiti.

4. Koristite Google pomoćnik za brzo pronalaženje ruta i navigaciju. Recite “prikaži mi put od tačke A do tačke B” i Google pomoćnik će vam dati najbržu rutu.

5. Pritisnite dugme za mikrofon na vašem telefonskom ekranu kako biste lako kontrolisali muziku i YouTube video zapise.

6. Aktivirajte Google pomoćnik za pronalaženje restorana, bioskopa ili bilo kojeg drugog mesta u vašoj blizini. Recite “gde je najbliži restoran” i Google pomoćnik će vam ponuditi popis restorana u vašoj blizini.

Ukratko, Google pomoćnik je sjajan alat koji vam može pomoći da obavljate zadatke brže i efikasnije. Koristite ga svakodnevno i lako ćete primetiti razliku u svojoj produktivnosti!

Uobičajene komande za korišćenje Google pomoćnika

Google pomoćnik je popularna aplikacija koja vam omogućava da zatražite informacije ili izvršite određene zadatke na svom uređaju, samo govoreći komande naglas. Da biste koristili Google pomoćnika, najpre ga morate aktivirati. To možete uraditi pomoću komande “Hey, Google” ili “Ok, Google”. Zatim možete koristiti sledeće komande:

1. “Prevedi na + [jezik]” – Google pomoćnik će automatski prevesti izraz na traženi jezik. Na primer: “Prevedi na španski”.

2. “Kako se izgovara + [reč]” – Google pomoćnik će vam pomoći da naučite kako se izgovara bilo koja reč ili fraza.

3. “Pronađi restorane u + [grad]” – Google pomoćnik će vam pokazati najbolje restorane u odabranom gradu.

4. “Ko je + [osoba]” – Google pomoćnik će vam pružiti informacije o bilo kojoj javnoj ličnosti.

5. “Zakaži sastanak u + [datum i vreme]” – Google pomoćnik će vam pomoći da zakazete sastanak i dodate ga u kalendar.

6. “Dodaj + [reč] u kupovinu” – Google pomoćnik će dodati bilo koju namirnicu na vašu listu za kupovinu.

7. “Pusti + [ime pesme ili izvođača]” – Google pomoćnik će vam pustiti vašu omiljenu pesmu ili album.

8. “Koju je vrednost + [valuta]” – Google pomoćnik će vam reći trenutnu vrednost bilo koje valute.

9. “Koji je vremenski uslov u + [grad]” – Google pomoćnik će vam dati prognozu vremena za bilo koji grad.

10. “Otvori + [ime aplikacije]” – Google pomoćnik će automatski otvoriti bilo koju aplikaciju na vašem uređaju.

Ove i brojne druge komande mogu vam pomoći da enostavno i brzo završite neke dnevne zadatke uz pomoć Google pomoćnika!

Kako koristiti Google asistent sa zaključanim telefonom

Google asistent je moćan alat koji vam omogućava da izvršite niz zadataka, sve dok imate na raspolaganju vaš telefon. Međutim, kada je telefon zaključan, korisnici se često pitaju da li mogu i dalje koristiti Google asistenta. Srećom, odgovor je da!

Jedan od načina na koje možete iskoristiti Google asistenta sa zaključanim telefonom je da koristite glasovnu komandu “Ok Google”. Kada izgovorite ovu frazu, Google asistent će se aktivirati i spreman je da započne sa izvršavanjem vaših zadataka. Ovo je posebno korisno kada vam je potrebno da uradite nešto, kao što je provera vremenske prognoze ili slanje poruke, a telefon vam nije pri ruci.

Druga metoda za korišćenje Google asistenta sa zaključanim telefonom je da koristite Google Home uređaj. Ako imate jedan od ovih uređaja, možete koristiti glasovnu komandu “Hey Google” da aktivirate Google asistenta. Zatim možete pitati Google asistenta da vam pošalje poruku ili obavi neki drugi zadatak koji zahteva upotrebu vašeg telefona.

Konačno, takođe možete koristiti Google asistenta na drugom uređaju. Na primer, ako imate tablet ili računar, možete instalirati Google asistenta i koristiti ga da izvršavate zadatke, čak i ako je vaš telefon zaključan. To vam daje dodatnu fleksibilnost kada koristite Google asistenta.

Ukratko, korišćenje Google asistenta sa zaključanim telefonom nije komplikovano. Možete koristiti glasovnu komandu, pametne uređaje poput Google Home-a ili drugi uređaj sa instaliranim Google asistentom. Ovako možete iskoristite sve prednosti ovog alata, bez obzira da li vam je telefon otključan ili ne.

Ovde pogledajte kako očistiti Google istoriju na računaru

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu