Kako funkcioniše iCloud

iCloud je cloud storage servis koji omogućava korisnicima da skladište svoj sadržaj na siguran način i pristupe mu sa različitih uređaja. Ovaj servis omogućava skladištenje fotografija, video zapisa, dokumenata, muzike i ostalog sadržaja u oblaku, čime se oslobađa memorija na uređajima. iCloud takođe nudi mogućnost deljenja sadržaja sa drugim korisnicima i sinhronizaciju podataka između različitih Apple uređaja. U ovom članku ćemo detaljnije objasniti kako funkcioniše iCloud i koji su njegovi glavni benefiti.

Kako funkcioniše network marketing istražite detaljnije u ovom članku.

Kako iCloud radi na iPhone-u

iCloud je usluga koju nudi Apple i koja omogućava korisnicima da skladište i sinhronizuju svoje podatke između različitih uređaja koji koriste Apple funkcije. Kada se koristi na iPhone-u, iCloud radi na pozadini i automatski sinhronizuje najvažnije stavke kao što su kontakte, kalendar događaje, fotografije, muziku i aplikacije između iPhone-a i drugih uređaja poput iPad-a ili Mac-a.

Sinhronizacija se vrši preko iCloud naloga koji se nalazi u podešavanjima iPhone-a. iCloud nalog čuva sve podatke na serverima koje možete pristupiti bilo gde i, bez obzira na to koji uređaj koristite, imate isti sadržaj. Na primer, kada unesete novu adresu na iPhone-u, ona će se automatski sinhronizovati sa vašim iPad-om, pa ne morate ručno unositi podatke na svakom uređaju.

iCloud takođe omogućava automatsko bekapiranje podataka, tako da nikada nećete izgubiti značajne datoteke ili podatke. iCloud može bekapirati podatke poput fotografija, tekstova, video zapisa i drugih fajlova, pa čak i aplikacija koje ste preuzeli.

Ukratko, iCloud omogućava korisnicima da budu mnogo produktivniji i organizovaniji, jer je sve na jednom mestu. Sve što morate da uradite je da se prijavite na iCloud i pustite ga da radi svoj posao.

Kako iCloud radi na Androidu

S obzirom na to da je iCloud osmišljen kao Apple-ova platforma za skladištenje podataka i sinhronizaciju usluga, mnogi korisnici Android uređaja mogu se zapitati kako da ga iskoriste na svojim uređajima. Međutim, čak iako se iCloud ne može koristiti na Android uređajima na isti način kao na iPhone ili iPad, postoji nekoliko načina da se pristupi nekim iCloud funkcionalnostima.

Prvi način je putem iCloud.com. Ovo vam omogućava da se prijavite na svoj iCloud nalog putem web pregledača na mobilnom uređaju, uključujući Android. Na ovaj način imaćete pristup svojim e-pošti, kalendaru, kontaktima, beleškama, datotekama i drugim iCloud sadržajima.

Postoji i nekoliko aplikacija treće strane koje omogućavaju sinhronizaciju iCloud sadržaja na Android uređajima. Na primer, aplikacija “iCloud for Android” omogućava sinhronizaciju kontakata, kalendara i beleški sa iCloud naloga na vašem Android uređaju. Slične aplikacije su “SmoothSync for Cloud Calendar” i “CardDAV-Sync Free“.

Korišćenjem ovih aplikacija, korisnici Android uređaja će i dalje moći da pristupe svojim iCloud sadržajima, iako neće imati potpuni pristup kao što bi to imali korisnici Apple uređaja.

Kako iCloud radi na Windows-u

iCloud je servis koji omogućava korisnicima Apple proizvoda da sinhronizuju svoje podatke (fotografije, kontakte, kalendar, dokumente itd.) između svojih uređaja. Međutim, iako je iCloud primarno namenjen za rad sa Apple uređajima, postoji način da se koristi i na Windows operativnom sistemu.

Prvo što treba da uradite je preuzimanje iCloud za Windows softvera sa zvanične Apple stranice. Nakon instalacije, prijavite se na svoj iCloud nalog i izaberite koje datoteke želite da se automatski sinhronizuju sa Windows računarom.

iCloud za Windows omogućava pristup iCloud Drive-u i podržava sinhronizaciju kontakata, kalendara, obeleživača, mejlova i fotografija sa iPhone-a, iPada ili iPod touch uređaja. Takođe, možete koristiti iCloud.com da pristupite svom iCloud nalogu preko veb pregledača.

Korišćenje iCloud-a na Windows-u je pogodno za korisnike koji imaju i Apple i Windows uređaje i žele da sinhronizuju podatke na oba operativna sistema. iCloud za Windows može biti koristan i kao bezbednosna mera za čuvanje važnih podataka na više mesta.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu