Kako videti poslednji pristup Instagramu čak i kada je sakriven

Ukoliko ste ikada poželeli da vidite da li se neko nedavno prijavio na njihov Instagram nalog, verovatno ste bili razočarani kada ste shvatili da ta informacija nije vidljiva. Međutim, postoji način da se otkrije poslednji pristup nekom Instagram profilu, iako je vlasnik istog pokušao da sakrije tu informaciju. U ovom članku ćemo vam pokazati kako da to uradite.

Pogledajte koji su najbolji Sajtovi za pregledanje Instagrama.

Informacije za početak

Instagram nudi mogućnosti privatnosti koje mnogi korisnici cene, kao što su mogućnost sakrivanja poslednjeg pristupa određenih korisnika. Ipak, ima situacija gde biste možda želeli da vidite kada je neko poslednji put bio na Instagramu uprkos tome što su sakrili tu informaciju. Ovaj članak će vam pokazati kako da to uradite. Napomena: ovo nije preporučljivo raditi bez pristanka osobe čiji poslednji pristup želite da vidite. Takođe, postupak koji sledite ovde nije nešto što je Instagram obezbedio, već se bazira na spoljnim aplikacijama koje koriste API Instagrama.

Koristite drugi nalog

Ukoliko koristite Instagram, a želite da proverite da li je neko nedavno bio aktivan na toj društvenoj mreži, a da to niste primetili, postoji nekoliko trikova koje možete da primenite. Jedan od tih trikova jeste korišćenje drugog naloga na Instagramu. Ukoliko znate da vas prati neko sa kime niste baš u najboljim odnosima, a želite da proverite da li je bio aktivan na Instagramu, možete se prijaviti na drugi nalog i proveriti da li je korisnik koji vas zanima nedavno zabeležio neki nove aktivnosti. Još jedna prednost korišćenja drugog naloga jeste mogućnost da pratite profile koji su javni, a da pritom ostanete anonimni. Na taj način možete pratiti objave jedne osobe, bez da se toj osobi stavlja do znanja da je pratite. Naravno, pre nego što počnete da koristite drugi nalog potrebno je da se prvo prijavite na taj nalog i da završite proces registracije. Takođe, vodite računa o tome da ne zloupotrebljavate tu mogućnost i da poštujete privatnost drugih korisnika.

Sa Androida i iOS-a

Ako želite da vidite kada vam je neko poslednji put posetio vaš Instagram profil iako ste sakrili ovu informaciju, postoje aplikacije koje vam mogu pomoći da to uradite sa vašeg Android ili iOS uređaja.

Jedna od najpopularnijih aplikacija za ovo je “Follower Analyzer for Instagram” koja vam omogućava da vidite kada je neko posetio vaš profil, ali i da dobijete informacije o broju pratilaca i nepratilaca. Ova aplikacija koristi API Instagrama i pomaže vam da vidite neke od informacija koje su sakrivene od javnosti.

Druga opcija je aplikacija “Followers Insight for Instagram” koja takođe koristi API Instagrama i daje vam detaljne informacije o ljudima koji vam prate profil i onima koji to ne čine. Kao bonus, ova aplikacija vam omogućava pristup statistikama o vašem profilu, uključujući broj pregleda i lajkova.

Ukoliko ne želite da koristite aplikacije, postoji i drugi način da saznate da li vas neko prati na Instagramu. Možete postaviti svoj profil kao “Privatan” što će omogućiti da vidite ko vam je posetio profil. Međutim, ova opcija će vas sprečiti da dobijete nove pratioce ako ne prihvatite zahtev za praćenje.

U svakom slučaju, budite pažljivi kada delite svoje informacije na Internetu i promislite da li želite da vam svi vide aktivnosti na društvenim mrežama.

Sa računara

Ako želite da proverite kada je neko poslednji put bio aktivan na Instagramu, ali ne možete da vidite vreme poslednjeg pristupa na profilu, postoji način da to saznate sa svog računara.

Prvi korak je da pristupite Instagramu preko web pregledača i prijavite se na svoj nalog. Zatim kliknite na ikonicu za poruke u gornjem desnom uglu ekrana.

Kada se otvori prozor za poruke, videćete listu kontakata s kojima ste razmenjivali poruke. Kliknite na profil osobe čiju aktivnost želite da proverite.

Kada otvorite profil, pogledajte u adresnu traku vašeg web pregledača. U adresnoj traci biće naveden URL profila, a u njemu će biti niz brojeva. Potražite broj koji sledi nakon “activity” i sačuvajte ga.

Zatim zamenite taj broj u adresnoj traci sa brojem korisničkog ID-a osobe za koju želite da proverite aktivnost. Id broj možete pronaći pomoću alata poput “Instagram ID Finder”.

Kada zamenite broj u adresnoj traci, pritisnite Enter. Trebalo bi da se otvori stranica sa aktivnostima tog korisnika, uključujući njihovu poslednju aktivnost.

Ali budite oprezni, jer kršenje privatnosti drugih ljudi može biti nelegalno i neetično. Uvek preporučujemo da koristite ove metode samo za lične potrebe, a ne da ih zloupotrebljavate da biste osobi ukazali na kršenje privatnosti ili da biste prikupljali informacije o drugima.

Pregledavanje objavljenih priča

Instagram je jedna od najpopularnijih društvenih mreža koja nam omogućava da podelimo svoje trenutke sa drugima u realnom vremenu. Međutim, ponekad korisnici Instagrama mogu da sakriju svoje aktivnosti na ovoj platformi, kao što je poslednji pristup nalogu. Ipak, postoji način da vidite poslednji pristup Instagramu korisnika čak i kada je on sakriven.

Jedan od načina je da pregledamo objavljene priče korisnika. Naime, Instagram prati sve aktivnosti korisnika na ovoj platformi i čuva ih u bazi podataka. Kako biste pregledali objavljene priče, potrebno je da idete na profil korisnika čiji poslednji pristup želite da vidite, kliknete na tri tačke u gornjem desnom uglu i izaberete opciju “Pregledaj priče”. Nakon toga, otvoriće vam se lista svih objavljenih priča korisnika, uključujući i one koje su bile sakrivene. Ukoliko se priča nalazi na listi, to znači da je korisnik bio aktivan na Instagramu u vreme kada ju je objavio.

Međutim, važno je napomenuti da ne postoji način da se proveri poslednji pristup korisnika koji nije objavio priču. Takođe, ova metoda može da otkrije samo poslednji pristup korisnika u trenutku objavljivanja priče, te ne može da nam pruži informaciju o aktivnostima korisnika nakon toga.

Sa Androida i iOS-a

Ako želite da vidite poslednji pristup nekome na Instagramu, postoji nekoliko načina da to učinite. Uprkos tome što platforma Instagram nije previše transparentna kada je reč o prikazivanju ovih informacija, postoje načini da ih otkrijete.

Najvažniji faktor je preuzimanje odgovarajuće aplikacije kojom možete otkriti kad je neko poslednji put posetio svoj profil. Ova aplikacija se može preuzeti i sa Androida i sa iPhone telefona, a nakon što je instalirate potrebno je da se prijavite i dozvolite joj pristup vašem Instagram profilu.

Kada instalirate aplikaciju, potrebno je da odaberete opciju nazvanu “tracker” gde ćete moći videti listu svih svojih prijatelja sa Instagrama i kada su poslednji put posetili svoje profile. Postoji i opcija da dobijete obaveštenje kada neko poseti vaš profil.

Međutim, važno je napomenuti da ove aplikacije nisu zvanične i da nije preporučljivo da otkrijete ovakve informacije koje bi mogle da vas dovedu u neprijatnu situaciju sa vašim prijateljima ili da prekršite njihovu privatnost.

Sa računara

Instagram je popularna društvena mreža koja omogućava deljenje fotografija i videa sa drugim korisnicima širom sveta. Međutim, ponekad želite da saznate ko vam je poslednji pristupio, čak i kada su sakrili svoje aktivnosti.

Prvi način da to uradite je da koristite Instagram aplikaciju na svom telefonu i pratite korake kako biste pronašli “Activity” tablicu. Ovde ćete videti sve nedavno aktivne korisnike, uključujući one koji su poslednji pristupili vašem profilu.

Drugi način je putem računara, uz pomoć pregledača. Otvorite Instagram i prijavite se na svoj nalog. Kliknite na svoj profil i pronađite ikonu sa tri tačke u gornjem desnom uglu. Kliknite na nju i izaberite “View Insights”. Ovde ćete videti pregled svog profila, uključujući broj pregleda i aktivnosti poslednjih sedam dana.

Da biste videli ko vam je poslednji pristupio, kliknite na karticu “Audience”. Ispod nje ćete videti “Recently Followed” listu, gde će biti prikazani svi korisnici koji su se nedavno pojavili na vašem profilu.

Zapamtite da ovo samo prikazuje pristupe vašem profilu, a ne i vašim objavama. Takođe, ovo funkcioniše samo ako su korisnici javno prikazali svoje aktivnosti.

Pregledavanje objavljenih postova

Pregledavanje objavljenih postova na Instagramu je jedna od osnovnih aktivnosti koju korisnici ove popularne društvene mreže obavljaju svakodnevno. Ali, da li ste znali da pregledavanjem objavljenih postova možete doći do korisnih informacija o aktivnostima drugih korisnika i njihovom poslednjem pristupu Instagramu?

Kada pregledavate objavljene postove korisnika, obratite pažnju na datume objavljivanja. Ako primetite da određeni korisnik nije objavio nijedan post u poslednjih nekoliko dana, to može ukazivati na to da nije bio aktivan na Instagramu. Takođe, možete pregledati komentare koje je korisnik ostavio na objavama drugih korisnika kako biste videli kada je poslednji put bio aktivan.

Takođe, možete pregledati objave na kojima su drugi korisnici obeležili određenog korisnika. Ako primetite da korisnik nije bio obeležen na nijednoj objavi u poslednje vreme, to može ukazivati na to da nije bio aktivan na Instagramu.

Ukupno gledano, pregledavanje objavljenih postova može biti korisno za dobijanje informacija o poslednjem pristupu Instagramu drugih korisnika, ali treba imati na umu da ovo nije pouzdan način za dobijanje preciznih informacija. Takođe, važno je poštovati privatnost drugih korisnika i ne zloupotrebljavati ovu funkciju u svrhe koje nisu u skladu sa pravilima Instagrama.

Sa Androida i iOS-a

Ako se bavite društvenim medijima, verovatno znate da Instagram ne prikazuje kada je neko poslednji put bio prijavljen na svoj nalog. To može biti frustrirajuće, posebno kada pokušavate da pratite nečiju aktivnost ili proverite da li su videli vašu poruku. Međutim, postoje neki trikovi koji vam mogu pomoći da vidite kada je neko poslednji put bio aktivan na Instagramu, čak i kada se to ne prikazuje izravno.

Ako koristite Android ili iOS, postoji jedna korisna aplikacija koja vam može pomoći. To je aplikacija InstaTracker, koja je dostupna za besplatno preuzimanje. InstaTracker je alat koji vam omogućava da pratite aktivnost svojih prijatelja na Instagramu. Aplikacija koristi Instagram API kako bi pratila aktivnost vaših prijatelja i pokazala vam kada je neko poslednji put bio online.

Da biste koristili ovu aplikaciju, potrebno je da se prijavite sa svojim Instagram nalogom. Kada se prijavite, možete videti sve osobe koje pratite i njihovu poslednju aktivnost. InstaTracker vam pokazuje tačno vreme kada su se vaši prijatelji zadnji put prijavili na svoj Instagram nalog, tako da nećete propustiti njihovu aktivnost čak i kada se ona ne prikazuje na Instagramu.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu