Kako sačuvati skice na Instagramu

Instagram je popularna društvena mreža koja omogućava korisnicima da objavljuju fotografije i video zapise, ali i stvaraju skice. Međutim, mnogi korisnici ne znaju kako da sačuvaju svoje skice na Instagramu. U ovom članku ćemo objasniti kako jednostavno sačuvati svoje skice na ovoj mreži i imati ih na raspolaganju u bilo koje vreme.

Kako deliti Reels na Instagramu detaljnije na ovom linku.

Kako sačuvati skice postova na Instagramu

Upravljanje društvenim medijima zahteva organizovano planiranje i kreiranje sadržaja unapred. Instagram pruža opciju čuvanja skica postova kako biste mogli da ih pregledate i izmenite pre objavljivanja.

Da biste sačuvali skice, otvorite Instagram i počnite da kreirate novi post. Dodajte sliku ili video i unesite opis koji planirate da koristite. Nakon toga, kliknite na strelicu u gornjem levom uglu i odaberite opciju “Sačuvaj skicu”.

Sačuvane skice možete pregledati u delu “Skice” u sekciji za objavljivanje postova. Odatle možete primeniti izmene, dodati još sadržaja i finalizovati post pre objavljivanja.

Ova opcija čuvanja skica može uštedeti vreme i olakšati proces planiranja objava na Instagramu, omogućavajući vam da pregledate i izmenite svoje ideje pre nego što ih podelite sa svojim pratiocima.

Android/iOS

Ukoliko ste veliki ljubitelj Instagrama i koristite ga kao platformu za deljenje svojih umetničkih skica ili crteža, verovatno ste se pitali kako da ih sačuvate, kako ne bi bili izgubljeni nakon što ih postavite na svoj Instagram profil. Srećom, postoji jednostavan način da sačuvate skice na Instagramu na vašem uređaju sa Android ili iOS operativnim sistemom.

Prvo, pronađite skicu koju želite da sačuvate i otvorite je na Instagramu. Zatim, dodirnite ikonicu sa tri tačke u gornjem desnom uglu ekrana. Ovo će otvoriti meni sa različitim opcijama, između ostalog i opciju “Sačuvaj objavu”. Kada je odabere, Instagram će automatski sačuvati sliku u vašu biblioteku fotografija.

Ako koristite iOS uređaj, možete pristupiti sačuvanim skicama iz aplikacije “Fotografije”. Ako koristite Android, sačuvane slike možete pronaći u galeriji sličica ili u aplikaciji “Google Photos”.

Na ovaj način, možete sačuvati sve svoje umetničke skice i crteže na Instagramu i imati ih na raspolaganju za buduću upotrebu bez brige da će biti izgubljene.

PC

Sačuvavanje skica na Instagramu može biti vrlo korisno za kreativce koji žele da vode evidenciju svojih ideja i inspiracije. Postoji mnogo aplikacija koje mogu pomoći u ovome, ali ako želite da svoje radove sačuvate direktno na Instagramu, postoji nekoliko koraka koje treba da pratite.

Prvo, otvorite Instagram i pronađite mesto gde bi želeli da sačuvate skicu. Zatim započnite novu priču, dodajte skicu i sačekajte da se ona učita. Kada se skica pojavi na ekranu, dodirnite dugme “Sačuvaj” koje se nalazi u donjem desnom uglu ekrana.

Nakon toga, moći ćete da pristupite svojim sačuvanim skicama klikom na vašu profilnu sliku u gornjem desnom uglu Instagramove početne stranice. Tamo ćete videti opciju “Sačuvano”, koja će dovesti do svih sačuvanih postova, uključujući i vaše skice.

Međutim, ako želite da sačuvate svoje skice na vašem PC-u, možete to uraditi vrlo jednostavno. Pored opcije “Sačuvaj”, postoje i druge opcije koje vam omogućavaju da skicu sačuvate na svom uređaju. Ako koristite Google Chrome kao vaš web pretraživač, možete instalirati ekstenziju “Downloader for Instagram”, koja će vam pomoći da preuzmete bilo koju Instagram fotografiju ili video zapis direktno na vaš računar.

Ukoliko ne želite da preuzimate ekstenziju, možete koristiti neku drugu web stranicu koja vam omogućava da preuzimate Instagram fotografije i video zapise poput “DownloadGram” ili “InstaDownloader”. Jednostavno unesite URL adresu skice koju želite sačuvati, kliknite na dugme za preuzimanje i sačuvajte skicu na vaš računar.

Kada poštujete autorska prava, ovaj postupak vam može biti od velike koristi za vašu kreativnu praksu, jer ćete imati direktan pristup svojim inspirativnim skicama.

Kako sačuvati skice priča na Instagramu

Ako ste pisac, novinar ili kreativac koji koristi Instagram kao alat za prikazivanje svojih radova, verovatno znate koliko je bitno sačuvati svoje skice i ideje koje će kasnije postati članak ili priča. Srećom, Instagram nudi neke opcije koje vam mogu pomoći da to uradite.

Jedna od opcija je da sačuvate fotografiju ili video kao draft (radnu verziju). Da biste to uradili, prvo napravite novu objavu i dodajte svoju skicu ili fotografiju. Zatim umesto objavljivanja, pritisnete “X” u gornjem levom uglu, a zatim “Save Draft” (sačuvaj kao draft). Vaša skica će biti sačuvana i kada ste spremni da nastavite da radite na njoj, jednostavno otvorite sačuvani draft i nastavite odakle ste stali.

Druga opcija je da koristite Instagram Stories. Objavite svoju skicu kao Story, a zatim kliknite na tri tačke u gornjem desnom uglu svog Story-ja i izaberete “Save” (sačuvaj). Vaša skica će biti sačuvana u vašoj galeriji kao video, a možete je slobodno pregledavati kad god želite.

Nakon što sačuvate svoje skice ili ideje, možete ih organizovati na Instagram profilu tako što ćete kreirati posebne “Highlights”. Da biste to uradili, objavite skice kao Story, a zatim kliknite na srce iznad svog profila i izaberite “New”, a zatim “Highlight” (istaknuto). Nazovite je kako god želite i dodajte sve relevantne skice. Sada će vaše skice biti lako dostupne i sačuvane na vašem profilu za buduće reference.

Android/iOS

Instagram je društvena mreža koja je postala veoma popularna u poslednjih nekoliko godina. Međutim, mnogi korisnici i dalje nisu sigurni kako da sačuvaju svoje skice na Instagramu. Ovaj problem se često javlja kod umetnika koji koriste svoje račune na ovoj društvenoj mreži kako bi promovisali svoja dela. Na sreću, postoji nekoliko jednostavnih načina da sačuvate skice na Instagramu, bez obzira koristite li Android ili iOS uređaj.

Ako koristite Android uređaj, postoji nekoliko aplikacija koje bi mogle biti korisne. Na primer, aplikacija “Galerija” ima mogućnost skladištenja fotografija uslikanih putem Instagrama. Takođe, “Google Fotos” je odlična opcija za skladištenje skica i fotografija, sa mogućnošću sinhronizacije sa drugim uređajima. Ukoliko želite da sačuvate skicu bez da je svako vidi, možete koristiti aplikaciju “Private Photo Vault“.

Korisnici iOS uređaja mogu lako sačuvati svoje skice na Instagramu koristeći aplikaciju “Fotografije”. Jednostavno pritisnite dugme “Snimi” dok gledate skicu na Instagramu i ona će biti skladištena u vašem albumu. Takođe, ako koristite iCloud, skice će biti automatski sinhronizovane sa drugim Apple uređajima na kojima se isti nalog koristi.

Ukratko, bez obzira na to koji uređaj koristite, postoje brojne opcije za skladištenje vaših skica na Instagramu. Od aplikacija koje dolaze preinstalirane na uređajima, pa sve do dodatnih aplikacija koje možete preuzeti sa App Store ili Google Play prodavnice, izbor je zaista velik. Važno je samo da odaberete opciju koja vam najbolje odgovara, a koja će vam pomoći da sačuvate vaša umetnička dela na siguran i praktičan način.

PC

PC ili Personal Computer je još jedan alat koji možete koristiti kako biste sačuvali vaše skice na Instagramu. Tokom vremena, korisnicima Instagrama postalo je važno da sačuvaju svoje skice, jer su one jedinstveni deo njihovog kreativnog procesa. Ako ste jedan od takvih korisnika i želite da sačuvate vaše skice na vašem PC-u, postoje određeni koraci koje možete da preduzmete.

Prvo, otvorite Instagram preko web pretraživača na vašem PC-u i prijavite se. Zatim, pronađite skicu koju želite da sačuvate i kliknite na nju kako biste je otvorili. Nakon što se skica otvori, kliknite desnim tasterom miša i sačuvajte je na vašem PC-u. Takođe, možete koristiti različite aplikacije za preuzimanje fotografija sa Instagrama, koje vam mogu pomoći u preuzimanju vaših skica.

Važno je napomenuti da skice prikazuju samo ono što je na početnom ekranu aplikacije. Zbog toga, treba imati na umu da se ne može preuzeti poslednja verzija skice, sa svim izmenama koje su na njoj napravljene. Međutim, ova metoda će vam omogućiti da sačuvate kopiju originalne skice kako biste je kasnije upotrebili u vašem kreativnom procesu.

Kako sačuvati skice Reels sadržaja na Instagramu

Sa novom funkcijom Reels, Instagram je omogućio korisnicima da stvaraju kratke video zapise i prikažu svoju kreativnost na još jedan način. Međutim, nekada nije lako izgraditi željeni sadržaj na prvi pokušaj. Zbog toga je Instagram omogućio opciju skladištenja skica za vaš Reels sadržaj.

Da biste sačuvali skice Reels sadržaja, prvo morate otvoriti Instagram aplikaciju i kliknuti na opciju Reels. Nakon što ste izabrali da kreirate novi Reel, započnite snimanje i kada želite da napravite pauzu, kliknite na strelicu koja se nalazi u donjem desnom uglu ekrana. Tada će se pojaviti opcija “Sačuvaj skicu”. Klikom na nju, vaša skica se automatski sprema.

Da pristupite sačuvanoj skici, idite na opciju “Dodaj sadržaj” u Reels sekciji i tu će biti prikazana vaša sačuvana skica. Osoba može uraditi bilo šta sa svojom skicom. Ako žele da dodaju još nešto na svoju skicu, mogu dodati efekte i muziku pre uploadovanja.

Ova funkcija olakšava izradu željenog Reels sadržaja, jer korisnici mogu eksperimentisati sa različitim idejama i uređivati svoje skice bez brige da će izgubiti napredak. Samo ne zaboravite da skice neće trajati zauvek – Instagram čuva skice samo dok aplikaciju koristite. Zato, ako napravite pauzu u stvaranju sadržaja, ne zaboravite da sačuvate svoju skicu i time sačuvate svoj napredak.

Android/iOS

Ako ste kreativac koji koristi Instagram kao platformu za deljenje svojih umetničkih dela, sigurno ste se pitali kako sačuvati svoje skice na ovom popularnom društvenom mediju. Na Android i iOS uređajima postoji nekoliko jednostavnih načina za čuvanje skica i sprečavanje da se izgube u mnoštvu objava na Instagramu.

Prva opcija je da koristite funkciju sačuvanih objava na Instagramu. Kada pronađete skicu koju želite sačuvati, pritisnite ikonicu u obliku zastave da biste je dodali u svoj spisak sačuvanih objava. Takođe, možete kreirati novu kolekciju i dodati svoju skicu u nju. Da biste pristupili sačuvanim objavama, idite na vaš profil i kliknite na ikonicu sa tri crte u gornjem desnom uglu, a zatim na opciju “Sačuvano”.

Druga opcija je da koristite aplikacije za čuvanje skica, poput SketchBook ili Procreate Pocket, koje omogućavaju da svoju skicu sačuvate u galeriji ili u oblaku. Zatim je možete deliti na Instagramu tako što ćete kliknuti na samu skicu u aplikaciji i izabrati opciju “deli”.

Uz ove jednostavne korake, možete sačuvati svoje skice na Instagramu i deliti ih sa svojim pratiocima, bez plašenja da ćete ih izgubiti u moru drugih objava.

PC

Ako ste skečar ili ilustrator koji kreira digitalne skice na računaru, možda se pitate kako možete sačuvati svoje radove na Instagramu. Postoje neke jednostavne metode koje će vam pomoći da postavite svoje PC skice na Instagram bez gubitka kvaliteta.

Prva metoda je da koristite aplikacije poput Dropbox-a ili Google Drive-a kako biste sačuvali svoje skice u oblaku, a zatim ih preuzeli na svoj mobilni uređaj i postavili na Instagram. Druga opcija je da koristite alate za snimanje ekrana, što će vam omogućiti da snimite sliku vaše skice i zatim je postavite na Instagram. Ova metoda se najbolje radi sa skicama koje su manjih dimenzija.

Takođe možete koristiti aplikacije koje omogućuju bezbedan transfer fajlova sa PC-a na vaš mobilni uređaj, kao što su AirDroid ili Pushbullet. Ove aplikacije su vrlo korisne za one koji žele da postave veće skice na Instagram.

Najvažniji deo je kvalitet vaših skica, iako možda nije lako postaviti veličinu fajla preko Instagrama, možete provjeriti da li vaše skice izgledaju dobro na mobilnom uređaju pre nego što ih postavite. Možete koristiti alate za uređivanje slika kako biste poboljšali kvalitet.

Na kraju, ne zaboravite da dodate odgovarajuću oznaku ili hashtag za svoju skicu kako bi se ljudi lakše našli na Instagramu i potencijalno dobili veću vidljivost.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu