Kako aktivirati HbbTV

HbbTV, skraćeno od “Hybrid Broadcast Broadband TV”, je tehnologija koja omogućava integraciju tradicionalne televizije i interneta. Mnogi moderni televizori poseduju HbbTV funkciju, ali nije uvek lako aktivirati je. U ovom članku ćemo vam pokazati kako da aktivirate HbbTV i uživate u dodatnom sadržaju koji nudi.

Par korisnih informacija

Aktiviranje HbbTV-a nije komplikovan proces, ali iziskuje određene preliminarne korake. Pre svega, potrebno je da posedujete noviji televizor, koji je opremljen HbbTV funkcijom. Potražite u uputstvu za televizor da li ovaj uređaj ima HbbTV funkciju i koje su korake potrebno preduzeti da biste je aktivirali.

Sledeći korak jeste povezivanje televizora sa internetom. Ovo se može uraditi priključivanjem televizora na ruter kablom ili putem Wi-Fi-a, ukoliko vaš televizor poseduje ovu funkciju. Obratite pažnju da li vam je potreban dodatni opremu za konektovanje, kao što je ethernet kabl.

Kada su ovi koraci završeni, preostaje samo da se HbbTV aktivira. Ovo se radi preko podešavanja na televizoru, pa se savetuje da se obratite uputstvu za dalje detalje i specifične instrukcije koje su potrebne za HbbTV aktiviranje.

Nakon što je funkcija aktivirana, možete početi da koristite HbbTV kako biste dobili interaktivni sadržaj, bogatiji i dinamičniji od onog tradicionalnog televizorskog programa.

Kako povezati telefon sa televizorom kablom možete saznati ovde.

Kako aktivirati HbbTV na LG uređajima

Aktiviranje HbbTV na LG uređajima je jednostavan proces koji korisnicima omogućava pristup dodatnom sadržaju dok gledaju televiziju. Da biste aktivirali tu opciju, potrebna su vam tri koraka.

Prvo, osigurajte se da vaš LG televizor podržava HbbTV. Da biste to provjerili, potražite HbbTV certifikat na kutiji ili u uputstvima za korišćenje. Ako ste sigurni da vaš uređaj podržava HbbTV, pređite na drugi korak.

Drugo, aktivirajte HbbTV na LG uređaju. To možete učiniti tako što ćete ući u meni uređaja, potražiti HbbTV opciju i omogućiti je. U slučaju da se HbbTV opcija ne nalazi u meniju, provjerite ažuriranja softvera za uređaj.

Treće, potražite HbbTV aplikacije. Sada kada je HbbTV aktiviran, pronađite aplikacije koje nudite HbbTV sadržaj. Aplikacije se najčešće nalaze u LG prodavnici aplikacija i mogu biti besplatne ili zahtijevaju pretplatu.

Sada kada ste aktivirali HbbTV na vašem LG uređaju, možete pristupiti dodatnom sadržaju dok gledate televiziju. Uživajte!

Kako aktivirati HbbTV na Sony uređajima

Aktiviranje HbbTV-a na Sony uređajima je veoma jednostavno. Sve što je potrebno je da na daljinskom upravljaču pritisnete dugme “HbbTV” ili “Crveni dugme”. Nakon toga će se na ekranu prikazati HbbTV portal, gde možete birati između brojnih kanala i sadržaja.

Ako ne vidite HbbTV, proverite da li je na vašem Sony televizoru omogućena funkcija HbbTV. Uđite u podešavanja televizora, odaberite “Digitalna podešavanja”, pa potražite opciju “HbbTV”. Proverite da li je ta opcija uključena.

Takođe, važno je da vaš Sony televizor podržava HbbTV. Ovu informaciju možete da pronađete u uputstvima za upotrebu ili da proverite na Sony zvaničnom sajtu informacije o modelu televizora. Ako vaš uređaj ne podržava HbbTV, nećete moći da ga aktivirate.

Kada ste uspešno aktivirali HbbTV na vašem Sony televizoru, uživaćete u bogatom izboru sadržaja, poput filmova, TV emisija i muzike, kao i interaktivnom programiranju.

Kako aktivirati HbbTV na Samsung uređajima

HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) je nova platforma koja kombinuje emitovanje programskog sadržaja putem obične antene i internet konekciju radi pristupa dodatnim sadržajima, kao što su interaktivne usluge, video na zahtev i druge.

Ako koristite Samsung TV uređaj, aktiviranje HbbTV-a je veoma jednostavno. Prvo morate osigurati da je vaš TV model kompatibilan sa HbbTV platformom. To možete proveriti na stranici proizvođača ili u priručniku za upotrebu.

Zatim, morate pronaći HbbTV opciju u postavkama TV uređaja i omogućiti je. U većini slučajeva, ovo se radi putem izbornika “Smart Hub” ili “Application” u postavkama TV uređaja. Potom, odaberite HbbTV i uključite opciju.

Nakon toga, ponovo pokrenite TV uređaj kako bi se primenile promene. Kada se TV ponovo upali, HbbTV opcija bi trebalo da bude aktivna i spremna za korišćenje.

Aktiviranje HbbTV platforme na Samsung TV uređaju neće vam oduzeti puno vremena i omogućiće vam pristup novim i raznovrsnim sadržajima koji su dostupni putem ove platforme.

Kako aktivirati HbbTV na Philips uređajima

HbbTV je tehnologija koja omogućava gledaocima da na jednom mestu pristupe digitalnom sadržaju poput video-snimaka, slika i tekstualnih informacija, dok istovremeno gledaju televizijski program. Za aktivaciju HbbTV-a na Philips uređajima potrebno je sledeće:

1. Proverite da li vaš Philips televizor ima funkciju HbbTV. Najnoviji Philips modeli već imaju ovu funkciju, ali neki stariji modeli možda neće podržavati HbbTV.

2. Otvorite meni uređaja. Kliknite na dugme Menu na daljinskom upravljaču vašeg Philips televizora.

3. Pronađite opciju “Postavke” i kliknite na nju. Zatim izaberite “Instalacija” i potražite opciju “Digitalna podešavanja”.

4. Kada otvorite “Digitalna podešavanja”, izaberite opciju “DVB podešavanja” i pronađite opciju “HbbTV”. Uverite se da je funkcija HbbTV aktivirana.

5. Sačuvajte postavke klikom na dugme “Sačuvaj” i izađite iz menija. Sada biste trebali biti spremni za korišćenje HbbTV funkcije na vašem Philips televizoru.

Ukoliko imate poteškoće sa aktivacijom HbbTV-a na vašem Philips uređaju, preporuka je da se obratite proizvođaču ili ovlaštenom servisu za pomoć.

Kako aktivirati HbbTV na Panasonic uređajima

HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) je tehnologija koja omogućava gledanje televizije putem interneta. Panasonic televizori poseduju ovu mogućnost, ali je potrebno aktivirati HbbTV opciju. Postupak aktivacije je jednostavan i sprovodi se kroz podešavanja televizora.

Prvo, potrebno je pronaći opciju “Smart TV” u glavnom meniju televizora. Zatim treba odabrati opciju “HbbTV” i kliknuti na dugme za aktivaciju. Nakon toga, televizor će automatski preuzeti najnoviju verziju HbbTV aplikacije.

Važno je napomenuti da neke televizijske stanice još uvek ne emituju HbbTV signale, pa će na ekranu biti prikazana poruka da HbbTV nije dostupan. Takođe, korisnicima se savetuje da provere da li je njihov internet signal dovoljno jak za tečno gledanje sadržaja.

Ukoliko korisnici imaju bilo kakvih problema prilikom aktivacije HbbTV opcije, preporučuje se da se obrate Panasonic korisničkoj podršci putem telefona ili mejla.

Kako aktivirati HbbTV na Hisense uređajima

HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) je tehnologija koja omogućava gledanje televizijskih programa i pristup internet sadržaju sa istog uređaja. Mnogi moderni televizori podržavaju ovu tehnologiju, pa tako i Hisense uređaji.

Da biste aktivirali HbbTV na Hisense televizoru, potrebno je prvo da proverite da li je vaš uređaj povezan sa internetom. To možete da uradite putem Wi-Fi mreže ili kabla koji je povezan sa mrežom. Zatim sledite sledeće korake:

1. Sa daljinskim upravljačem otvorite “Settings” meni na svom Hisense televizoru
2. Pronađite “Network” ili “Wi-Fi” opciju i pristupite njoj
3. Proverite da li se vaš Hisense uređaj nalazi na istoj mreži kao i vaša mobilna aplikacija, koja vam je potrebna za pristup HbbTV-u
4. Preuzmite aplikaciju za HbbTV na vaš mobilni uređaj (možete je preuzeti sa Google Play Store ili App Store-a)
5. Pokrenite aplikaciju na vašem mobilnom uređaju i pronađite HbbTV opciju
6. Otvorite HbbTV opciju i sinhronizujte vaš mobilni uređaj sa Hisenese televizorom
7. Kada se sinhronizacija uspešno završi, HbbTV će biti aktiviran na vašem Hisense uređaju.

Nakon aktiviranja HbbTV-a na Hisense televizoru, moći ćete da pregledate interaktivne sadržaje, kao što su teletekst i vremenska prognoza, ili da pristupite Vašim omiljenim internet aplikacijama, kao što su YouTube ili Netflix bez prekida vašeg programa uživo na televizoru.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu