App za video montažu

U današnje vreme, kreiranje i deljenje video sadržaja postalo je gotovo jednako popularno kao i deljenje fotografija na društvenim mrežama. Međutim, neophodni su određeni alati za uređivanje i montažu videa kako bi se postigao profesionalan izgled sadržaja. Upravo zbog toga postoje brojne aplikacije za video montažu koje nude različite mogućnosti kao što su editovanje, spajanje klipova, dodavanje efekata i muzike, kao i mnoge druge opcije koje će vaš video učiniti još boljim.

Besplatni programi za obradu video snimaka nalaze se na ovom linku.

App za video montažu: Android

Ako vam se čini da vam nedostaje profesionalni video editor da unaprijedite svoj YouTube kanal ili snimljeni materijal, dosta smetaju sitni nedostaci vaših video klipova koje je potrebno srediti ili želite da napravite svoj prvi video za društvene mreže, postoji rješenje za sve ovo.
U tu svrhu su se na tržištu pojavile brojne aplikacije za video montažu, a u ovom članku predstavljamo vam nekoliko najboljih besplatnih Android aplikacija.
Među njima se ističe PowerDirector, koji vam omogućava da brzo i jednostavno iz kofera svojih snimaka sastavite personalizovan video uz mogućnost uređivanja i dodavanja raznovrsnih efekata, zatim InShot koji je nešto manje profesionalan, ali zato gotovo iste razine kvalitete, a nudi opciju izmjere stabilizacije slike ili obrtanja klipa. Tu je i KineMaster, koji je vrlo savitljiv i fleksibilan po pitanju uređivanja video klipova, iako je potrebno duguljasto vrijeme da se ovlada svim njegovim funkcijama. Napokon, aplikacija FilmoraGo takođe je jednostavan i intuitivan uređivač koji podiže kvalitetu vaših video klipova uz mnoštvo razlicitih alata. Bez obzira na to koju od aplikacija odaberete za uređivanje svojih video sadržaja, jedno je sigurno – u 21. stoljeću svi se bave video sadržajima, bilo da se radi o digitalnom marketingu ili kreativnosti.

Quik

Quik je popularna aplikacija za video montažu koja je dostupna na iOS i Android uređajima. Ona omogućava korisnicima lakše snimanje, uređivanje i deljenje video sadržaja s drugim korisnicima ili na društvenim mrežama. Ova aplikacija jednostavna je za korišćenje i pruža široku paletu filtera, tranzicija i muziku koju možete koristiti da biste prilagodili svoj video sadržaj. Quik takođe automatski prepoznaje najbolje kadrove iz vašeg materijala i može stvoriti određene kombinacije, uključujući čitave klipove sanimirane sa načinima u crno-beloj tehnici, različitim panoramama i zoom efektima, kao i brojne druge animacije koje daju profesionalni izgled vašem video materijalu. Jedna od najboljih karakteristika Quika je to što možete birati različite rasporede i brzine snimaka, a ona automatski sinhronizuje sve tranzicije, efekte i muziku da bi napravila optimalnu kompoziciju. Ukratko, aplikacija Quik omogućava stvaranje brzih, ali i atraktivnih video sadržaja za društvene mreže u nekoliko klikova.

ActionDirector

ActionDirector je kvalitetna aplikacija za video montažu koja će omogućiti svim kreativcima da se izraze na najbolji mogući način. Ova aplikacija je pouzdana i laka za korišćenje, što omogućava korisnicima da lako uređuju video zapise i kreiraju atraktivan i profesionalno izgledajući sadržaj.

Jedna od ključnih karakteristika ActionDirector-a su mogućnosti uređivanja videa u realnom vremenu. Korisnici mogu da dodaju efekte, muziku, tekst i animacije u toku snimanja, dok se nalaze na snimanju. Drugi dizajnirani alati su tu da vam pomognu da dodate tranzicije i ostale specijalne efekte u montaži video zapisa.

ActionDirector koristi jednostavan sistem drag-and-drop, koji olakšava dodavanje video i audio zapisa, fotografija i efekata na vaše projekte. Takođe možete podesiti brzinu reprodukcije, oblik vašeg videa, osvetljenje, saturaciju i jos mnogo toga.

Ukratko, ActionDirector je jedna od najboljih aplikacija za video montažu, koja ima sve što vam treba da bi kreirali sjajan video sadržaj. Sa svojim jednostavnim korisničkim interfejsom, obiljem kvalitetnih alata i brzom obradom video zapisa, ova aplikacija je nezaobilazna za svakog ko želi da stvori kvalitetan video sadržaj.

Ostale aplikacije za video montažu na Androidu

Pored popularnih aplikacija za video montažu na Androidu koje smo već spomenuli, postoje i druge korisne aplikacije koje vam mogu pomoći da kreativno uredite svoje video snimke.

Jedna od njih je Quik by GoPro, koja je idealna ako želite brzo i lako da napravite video klip. Sa samo par klikova, Quik može automatski da koristi vašu muziku i fotografije, snimke i efekte kako bi napravio sjajan video. Naravno, možete i sami da preuzmete kontrolu nad procesom i da dodate sopstveni pečat.

Druga aplikacija je Adobe Premiere Rush, koja je specijalno dizajnirana za osobe koje vode aktivan život i žele da svoje video klipove urede na putu. Adobe Premiere Rush ima i desktop verziju koja vam omogućava da svoj rad prebacite sa mobilnog telefona na računar i obrnuto.

Konačno, postoji i Spark Video by Adobe, aplikacija koja je više fokusirana na izradu kratkih video prezentacija i reklama. Ona vam omogućava da koristite stilizovane tekstove, prezentacije slajdova i druge elemente kako biste napravili profesionalnu prezentaciju ili reklamu. Spark Video je jednostavan i intuitivan, što ga čini idealnim izborom za one koji nemaju iskustva sa video montažom.

U svakom slučaju, svi ovi aplikacije za video montažu na Androidu su sjajni izbori i svakako se isplati da ih isprobate. Tokom vremena, možete da pronađete aplikaciju koja vam najbolje odgovara i kojom ćete izražavati svoju kreativnost na najbolji mogući način.

App za video montažu: iPhone

Ako ste vlasnik iPhone-a i želite da montirate video snimke na svom telefonu, imate na raspolaganju nekoliko odličnih aplikacija za video montažu koje će vam pomoći da postignete profesionalni izgled.

Jedna od najpopularnijih aplikacija je iMovie koja dolazi sa svim iPhone uređajima i koja je jednostavna za upotrebu. Ova aplikacija omogućava korisnicima da snimke poređaju u redosled koji žele, da ih skrate i uklone nepotrebne delove, da dodaju muziku i zvukove i da dodaju prelaze između snimaka. Pored toga, iMovie nudi i alate za korekciju boja i svetlosti, kao i za dodavanje efekata.

Druga popularna aplikacija je LumaFusion, koja je optimizovana za uređivanje video materijala na iPhone i iPad uređajima. Ova aplikacija nudi sve što vam je potrebno – od montaže, preko dodavanja teksta i titlova, do korekcije boja i svetlosti. LumaFusion takođe omogućava korisnicima da dodaju zvukove i muziku, kao i da izaberu između različitih vrsta prelaza i efekata.

Još jedna opcija je Adobe Premiere Rush, koja je za razliku od drugih aplikacija, dostupna na nekoliko platformi. Korisnici Adobe Premiere Rush-a mogu da montiraju i uređuju video snimke na iPhone-u, ali i na drugim uređajima. Ova aplikacija omogućava korisnicima da dodaju efekte, prelaze, muziku i zvukove, kao i da podešavaju boje i svetlost.

Ukratko, iPhone nudi nekoliko odličnih aplikacija za video montažu koje će vam pomoći da postignete profesionalni izgled vašeg videa. Odaberite aplikaciju koja najbolje odgovara vašim potrebama i počnite da kreirate svoje savršene videe na svom iPhone-u.

iMovie

iMovie je jedna od najpopularnijih aplikacija za video montažu, prvenstveno zbog svoje jednostavnosti i pristupačnosti. Ova aplikacija je dostupna samo za Apple uređaje, kao što su iPhone, iPad i Mac računari i pruža korisnicima mogućnost da na brz i lak način urede svoje video zapise.

iMovie dolazi sa brojnim funkcijama koje su veoma korisne za svakoga ko želi da uredi svoje video zapise. Osim standardnih funkcija kao što su sečenje, spajanje i uklanjanje delova videa, iMovie takođe nudi mogućnost dodavanja efekata, tranzicija, muzike, titlova i još mnogo toga.

Jedna od najvećih prednosti iMovie aplikacije je njen interfejs. On je vrlo jednostavan za korišćenje i omogućava korisnicima da u nekoliko koraka urede svoje video zapise. To čini iMovie idealnim alatom za one koji su početnici u svetu video montaže.

iMovie takođe omogućava povezivanje sa društvenim mrežama, što znači da korisnik može podeliti svoj video na svim platformama na kojima je prisutan.

Kada se sve uzme u obzir, iMovie je veoma koristan i moćan alat za uređivanje video zapisa. Ako koristite Apple uređaje i želite brzo i lako da uređujete svoje video zapise, iMovie je definitivno alat koji biste trebali da isprobate.

Clips

Clips je intuitivna i jednostavna aplikacija za video montažu koja omogućava korisnicima da lako uređuju i deljenju video zapise sa svojim prijateljima putem društvenih mreža. Ova aplikacija je idealna za one koji nemaju iskustva sa video montažom, ali žele da stvore savršene klipove! Clips dolazi sa raznovrsnim alatima i funkcijama koje omogućavaju korisnicima da lako dodaju tekst, muziku i specijalne efekte u svoje snimke. Uz mogućnosti za automatsko oblikovanje i podešavanje teme, Clips vam takođe omogućava da dodelite pokretne nalepnice i filtre, i tako pretvorite svoje snimke u umetnost. Pored toga, aplikacija nudi neke vrlo praktične funkcije kao što je automatsko dodavanje titlova na osnovu govora, što vam omogućava da stvorite video zapise bez potrebe za pisanjem teksta. Clips je dostupan na App Store-u i može se preuzeti besplatno, pa ne čekajte – probajte ga odmah i iznenadite svoje prijatelje kreativnim video klipovima!

Ostale aplikacije za video montažu na iPhoneu

Pored popularnih aplikacija za video montažu na iPhoneu kao što su iMovie i Adobe Premiere Rush, postoje i druge, manje poznate, ali svakako korisne aplikacije koje nude impresivne funkcije za uređivanje i kreiranje video sadržaja.

Jedna od njih je Kinemaster, koja nudi širok spektar funkcija za uređivanje, kao što su dodavanje teksta, muzike, efekata i prelaza. Tu je i LumaFusion, profesionalna aplikacija koja se ne razlikuje mnogo od desktop softverskih rešenja za uređivanje, ali ima prilično visoku cenu.

Izbor aplikacija takođe zavisi od preferencija korisnika. Ako preferirate jednostavnost, Quik by GoPro vam omogućava da sa samo nekoliko tapova napravite odličan video sa efektima i zvukovima, dok Rush Clips nudi snažne funkcije za montiranje Instagram i TikTok videa.

U svakom slučaju, korišćenje ovih aplikacija daje korisnicima mogućnost da na brz i jednostavan način naprave visokokvalitetne video klipove direktno iz svog pametnog telefona.

Besplatne aplikacije za video montažu na PC-u

Ako ste u potrazi za besplatnim alatima za video montažu na svom računaru, imamo nekoliko preporuka za vas. Prva opcija je iMovie za Mac korisnike. Osim što je dostupan besplatno na Apple uređajima, ima i sve potrebne funkcije koje su vam potrebne za uređivanje videa, uključujući i tranzicije i fildere.

Drugna opcija je Lightworks, besplatni alat koji je dostupan za Windows, Linux i Mac uređaje. Nudi jednostavno rukovanje i intuitivni interfejs za uređivanje raznih formata videa.

Ako želite nešto kompleksnije, DaVinci Resolve možda je pravi izbor za vas. Dostupan je za Windows, Mac i Linux i omogućava vam profesionalne efekte, stabilizaciju videa, izmenu boje i još mnogo toga.

Za ljubitelje Open Source aplikacija, Shotcut nudi sveobuhvatne funkcije uređivanja, kao i mogućnosti za dodavanje titlova i zvuka.

Ukratko, postoji mnogo besplatnih aplikacija za video montažu koje možete preuzeti i koristiti na računaru. Odaberite onu koja najbolje odgovara vašim potrebama i kreirajte savršen video!

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu