Kako pronaći vlasnika broja mobilnog telefona

Ponekad nas zanima ko se krije iza određenog broja mobilnog telefona koji nas je kontaktirao. Možda je u pitanju osoba koju poznajemo, a čiji broj nismo sačuvali, ili neko ko nam se nepoznat javlja na naš telefon. Postoji nekoliko načina da pronađemo vlasnika broja mobilnog telefona, a u ovom članku ćemo vam dati neke od najboljih saveta kako to uraditi.

Kako pronaći mobilne telefonske brojeve detaljnije istražite ovde.

Kako pronaći vlasnika broja mobilnog telefona besplatno

U današnjem digitalnom svetu, brojevi mobilnih telefona postali su neizostavan deo naših života. Međutim, često se dešava da ne znamo ko je stvarni vlasnik broja koji nas poziva ili šalje SMS poruke.

Srećom, postoji nekoliko načina da besplatno pronađemo vlasnika broja mobilnog telefona. Prvi korak u ovom procesu je primena pretrage javnih informacija i to uz pomoć različitih online alata koji su dostupni na internetu.

Jedan od takvih alata je i online telefonski imenik koji ima bazu podataka o vlasnicima brojeva mobilnih telefona širom sveta. Međutim, ovo rešenje nije uvek najpreciznije.

Druga opcija za pronalaženje vlasnika broja mobilnog telefona je pretraga društvenih mreža kao što su Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn, gde ćete možda pronaći informacije o vlasniku broja.

Takođe možete potražiti informacije o vlasniku broja mobilnog telefona putem dnevne štampe i još uvek postojećih telefonskih imenika, tvrdeći da Vaš poziv ima značajnu važnost, što bi moglo uticati na saradnju operatera mobilne telefonije.

Na kraju, ako nijedan od ovih metoda ne urodi plodom, uvek možete razmisliti o upotrebi usluga privatnih istražitelja koji bi Vam mogli pomoći u pronalaženju vlasnika broja mobilnog telefona za određenu nadoknadu.

U svakom slučaju, treba imati na umu da se ova vrsta informacija ne može lako pronaći, a pokušaji da se neka osoba pronađe bez njene saglasnosti mogu biti protivzakoniti.

Sync.me

Sync.me je besplatan alat dostupan na Android i iOS platformama koji vam omogućava da lako identifikujete pozive i poruke SMS-a. Ovaj alat radi tako što povezuje svoju bazu podataka sa kontaktnim listama vašeg telefona, kako bi vam omogućio da vidite ko zove, bez obzira da li se radi o nepoznatom broju. Sync.me koristi bazu podataka iz više različitih izvora, uključujući Facebook, LinkedIn i druga društvena mreža, kako bi vam pružio više informacija o pozivima sa nepoznatih brojeva. Takođe, Sync.me će vam pokazati informacije o pozivnim centrima, mobilnim mrežama i drugim uslugama koje mogu biti povezane sa određenim brojem telefona. “
Sa Sync.me aplikacijom, možete biti sigurni da će vaše telefonske pozive i poruke SMS biti sigurnije jer ćete lakše otkriti neželjene pozive i spam.

Truecaller

Truecaller je popularna aplikacija za pretraživanje brojeva telefona širom sveta. Ova aplikacija omogućava korisnicima da pronađu vlasnika broja telefona ili blokiraju neželjene pozive i poruke.

Korišćenjem Truecaller aplikacije, korisnici mogu brzo pronaći vlasnika broja telefona tako što će uneti broj u aplikaciju. Aplikacija će tada pretraživati svoju bazu podataka kako bi pronašla odgovarajući profil i prikazala ime vlasnika, kao i potencijalne informacije o njima.

Ova aplikacija takođe omogućava korisnicima da blokiraju neželjene pozive i poruke. Veoma je jednostavno blokirati kontakt ili broj telefona, jednostavno pronađite broj u aplikaciji i dodajte ga u listu blokiranih.

Truecaller je korisna aplikacija za pretraživanje brojeva telefona, naročito za one koji žele da održavaju privatnost i izbegavaju neželjene pozive i poruke. Inovativna i pouzdana aplikacija, Truecaller je definitivno vredna pažnje za sve koji traže jednostavan način za pronalaženje vlasnika broja telefona.

Druge korisne opcije

Pored opcija koje smo već pomenuli, postoji nekoliko drugih korisnih opcija koje vam mogu pomoći da pronađete vlasnika broja mobilnog telefona.

Jedna od tih opcija je da pretražite društvene mreže. Mnogi ljudi su na društvenim mrežama registrovani sa svojim brojem telefona, pa postoji mogućnost da ih pronađete na taj način. Takođe, možete pretražiti i razne online direktorijume ili imenike kako biste pronašli informacije o nekoj osobi.

Druga korisna opcija je da koristite usluge za pretraživanje javnih informacija. Postoje razne stranice koje nude ovu uslugu, a često su rezultati pretrage besplatni. Ove stranice u svom registrovanju imaju javne informacije o vlasnicima brojeva telefona, što vam može biti od velike koristi.

Treća opcija je da koristite specijalizovane aplikacije za praćenje mobilnih telefona. Ove aplikacije su posebno dizajnirane da prate kretanje mobilnih telefona i lociraju njihove vlasnike. Međutim, ove aplikacije mogu biti skuplje i zahtevaju da ih instalirate na telefon koji želite da pratite.

U svakom slučaju, pre nego što se upustite u pretragu, važno je naglasiti da je pronalaženje vlasnika broja mobilnog telefona ponekad nezakonito. Stoga se uvek pridržavajte internih pravila i propisa kada koristite ove korisne opcije.

Kako pronaći vlasnika broja mobilnog telefona: aplikacija

U današnje vreme, brojevi mobilnih telefona su postali jedan od najčešće korišćenih načina komunikacije. Međutim, ponekad se može desiti da vam se javlja nepoznata osoba sa nepoznatog broja. U takvim situacijama, možete koristiti različite aplikacije koje će vam pomoći da pronađete vlasnika broja.

Jedna od najpopularnijih aplikacija za ovaj problem je “Truecaller”. Koristeći bazu podataka koju su kreirali sami korisnici, ova aplikacija se može pohvaliti veoma tačnim informacijama o vlasniku broja, uključujući ime, prezime, adresu, fotografiju, čak i posao i druge profile na društvenim mrežama.

Još jedna korisna opcija je aplikacija “CallApp“. Ova aplikacija koristi tehnologiju prepoznavanja glasa i analizu zvuka u okolini korisnika kako bi identifikovala vlasnika broja. Takođe možete povezati aplikaciju sa svojim profilom na društvenim mrežama i videti informacije o kontaktu koji vas zove.

Postoji i veliki broj drugih aplikacija poput “NumLookup“, “Reverse Phone Lookup” i “Whoscall” koje takođe mogu biti korisne u pronalaženju vlasnika broja.

Sve ove aplikacije su besplatne i lako se preuzimaju putem Play Store aplikacije na Android uređajima ili App Store na iOS uređajima.

Važno je napomenuti da se ove aplikacije ne mogu koristiti za nezakonite aktivnosti kao što su maltretiranje, krađa identiteta ili nelegalno praćenje drugih. Stoga budite oprezni u korišćenju aplikacija i uvek se držite zakona i etike.

Kako pronaći vlasnika nepoznatog broja mobilnog telefona

Ako dobijete poziv od nepoznatog broja mobilnog telefona, možda se pitate kako pronaći vlasnika tog broja. Postoji nekoliko načina da to uradite.

Prva opcija je da jednostavno pozovete taj broj i pitate ko je pozvao. Međutim, ovo može biti neučinkovito ako se neko javi a ne želi da otkrije svoj identitet.

Druga opcija je korišćenje online baza podataka. Postoji nekoliko stranica na internetu koje nude potragu za vlasnikom broja mobilnog telefona. Međutim, mnoge od njih zahtevaju plaćanje za takve informacije ili zahtevaju da se registrujete na njihovoj stranici.

Treća opcija je da koristite usluge operatera mobilne telefonije. Najčešće će vam tražiti broj telefona koji vas je pozvao, a zatim će pokušati da pronađu vlasnika tog broja. Ovo je najčešće besplatna opcija, ali ne garantuje uvek uspeh.

Važno je napomenuti da se ne preporučuje pokušavanje da sami istražujete broj telefona, posebno ako se radi o sumnjivim pozivima. U takvim slučajevima je najbolje da se obratite lokalnoj policiji i prijavite incident.

 

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu