Kako konvertovati video fajlove

U današnje vreme, video fajlovi su neizostavan deo naših života. Međutim, često se dešava da se video fajl ne može otvoriti na uređaju koji koristimo, ili se može otvoriti ali ne radi dobro. Jedan od načina za rešavanje ovog problema je konvertovanje video fajla u drugi format. U ovom članku ćemo detaljno opisati kako konvertovati video fajlove, i koje alate možete koristiti u tu svrhu.

Pokazaćemo vam u ovom članku Kako konvertovati YouTube video snimke.

Kako besplatno konvertovati video fajlove

Postoje mnogi besplatni alati koji vam mogu pomoći da konvertujete video fajlove u različite formate. Ovo je veoma korisno ako vaš uređaj ne podržava određeni format ili ako želite da podelite video fajl sa drugim korisnicima koji koriste različite uređaje.

Jedan od najpopularnijih besplatnih alata za konvertovanje video fajlova je “Handbrake“. Ovaj program podržava veliki broj formata i nudi opcije za podešavanje kvaliteta i veličine fajla. Uz to, Handbrake takođe nudi mogućnost da dodate titlove u video fajl.

Drugi besplatni alat za konvertovanje video fajlova je “Any Video Converter“. Ovaj program takođe podržava veliki broj formata i nudi jednostavan interfejs. Uz to, Any Video Converter takođe omogućava da snimite video sa ekrana vašeg računara.

Postoji još mnogo besplatnih alata za konvertovanje video fajlova, tako da možete pronaći onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama. Važno je napomenuti da korišćenje besplatnih programa može podrazumevati manji kvalitet izlaznog fajla ili sporiju brzinu konvertovanja, ali u većini slučajeva su ovi alati sasvim dovoljni za osnovne potrebe.

Kako konvertovati video fajlove pomoću Adaptera

Adapter je besplatni program koji vam omogućava da konvertujete video fajlove u veliki broj formata. Konverzija se vrši brzo i jednostavno, a program ima i opciju za snimanje audio fajlova. Početak konverzije je jednostavan – samo izaberite format u koji želite da konvertujete fajl i Adapter će obaviti ostatak posla. Program takođe omogućava podešavanje kvaliteta slike i zvuka, kao i određene efekte koje možete dodati fajlovima. Nakon što se konverzija završi, Adapter vam daje opciju da automatski prebacite fajl na uređaj po vašem izboru – telefon, tablet, USB, TV. Adapter je neverovatno jednostavan za korišćenje i idealan je za one koji žele da brzo i efikasno konvertuju video fajlove.

Kako konvertovati video fajlove pomoću VLC-a

VLC Media Player je više od običnog programa za reprodukciju video sadržaja. Osim što je jedan od najpopularnijih i besplatnih programa te vrste, VLC ima brojne dodatne funkcije koje ga čine veoma korisnim alatom za konvertovanje video fajlova.

Kako biste konvertovali video fajl pomoću VLC-a, prvo morate da pokrenete program i izaberete opciju “Media” u gornjem meniju. U padajućem meniju izaberite “Convert/Save” i otvoriće se prozor za konvertovanje fajlova.

Na ovom prozoru prvo treba da dodate fajl koji želite da konvertujete klikom na dugme “Add”. Zatim, odaberite željeni izlazni format klikom na dugme “Convert/Save” i izaberite format koji vam je potreban. Možete odabrati i opciju “Edit selected profile” koja vam omogućava detaljnu kontrolu nad podešavanjima konverzije.

Kada ste izabrali format i ostala podešavanja, kliknite na dugme “Start” i proces konverzije će početi. VLC će automatski kreirati novi fajl u izabranom formatu.

Konvertovanje video fajlova pomoću VLC-a je brzo i jednostavno, uz mogućnost detaljne kontrole nad procesom konverzije. Sa ovim korisnim alatom, možete brzo i lako konvertovati svoje omiljene video fajlove u bilo koji odabrani format.

Druge besplatne solucije za konverziju video fajlova

Pored već pomenutih plaćenih softverskih rešenja, postoje i neke besplatne opcije koje možete isprobati.

Jedna od njih je Handbrake, veoma popularan program sa preko 13 miliona preuzimanja. Ovaj open-source softver podržava gotovo sve video formate i nudi napredne opcije za podešavanje kvaliteta i brzine konverzije.

Druga opcija je Any Video Converter, besplatan alat koji omogućava konverziju video fajlova u različite formate, uključujući i formate koji su optimizovani za različite platforme i uređaje (npr. iPhone, iPad, Android, PSP). Any Video Converter takođe nudi mogućnost spajanja više videa u jedan, izdvajanja određenih delova videa i dodavanja titlova.

Međutim, važno je napomenuti da besplatne verzije ovih programa obično imaju ograničenja u pogledu podržanih formata, kvaliteta i brzine konverzije, pa ako često koristite konverziju videa, možda bi trebalo razmisliti o kupovini nekog od plaćenih softverskih rešenja.

Kako konvertovati video fajlove online

Postoji mnogo razloga zašto bi neko želeo da konvertuje svoje video fajlove. Možda želite da promenite format fajla da bi ga uskladili sa uređajima na kojima ga želite prikazati, ili da biste ga podelili preko interneta putem e-pošte, društvenih mreža ili platformi za deljenje video sadržaja.

Kada je reč o konvertovanju video fajlova, mnoštvo programa i alata može pomoći u ovom procesu. Ali, ako ne želite da koristite program koji morate instalirati na svoj računar ili u telefon, postoji i lakši način – korišćenjem online konvertora.

Online konvertori omogućavaju vam da konvertujete fajlove bez preuzimanja bilo kakvog softvera. Sve što vam je potrebno je stabilna internet konekcija i uređaj sa koga možete da pristupite online konvertoru. Postoji mnogo online konvertora koje možete pronaći na internetu, a mnogi od njih su besplatni.

Kada odaberete online konvertor, jednostavno povucite i otpustite video fajlove koje želite da konvertujete i sačekajte da se postupak završi. Kada se konvertovanje završi, možete preuzeti novi fajl na svoj uređaj.

Važno je napomenuti da postoji ograničenje veličine fajlova koje se mogu konvertovati u većini besplatnih online konvertora. Ako vam je potrebno da konvertujete veće fajlove, možda ćete morati da platite. Međutim, čak i korišćenjem besplatnih online konvertora, možete lako i brzo pretvoriti video fajlove u bilo koji format po vašem izboru, bez potrebe za preuzimanjem bilo kakvog softvera.

CloudConvert

CloudConvert je veoma koristan alat za sve one koji žele da konvertuju video fajlove. Ovaj servis vam omogućava da konvertujete vaše video fajlove u brojne formate, uključujući MP4, AVI, MOV, FLV i još mnogo toga. Osim toga, CloudConvert vam omogućava da prilagodite svoj video fajl, dodajući mu dodatne efekte, promenom veličine ili podešavanjem kvaliteta. To je veoma korisno ako želite da prilagodite video fajl za određenu namenu, kao što je deljenje na društvenim mrežama ili prikazivanje na vašoj web stranici. Ovaj servis nije samo dostupan na webu, već i kao aplikacija za mobilne uređaje, što znači da možete konvertovati svoje video fajlove dok ste u pokretu. Uz CloudConvert, konvertovanje video fajlova nikada nije bilo lakše!

Druge online solucije za konverziju video fajlova

Pored popularnih softvera kao što su Handbrake i VLC, postoje i druge online solucije za konverziju video fajlova. Među njima se izdvajaju Online-Convert i Convertio.

Online-Convert vam omogućava konvertovanje različitih vrsta fajlova (uključujući video) u širok spektar formata i uređivanje video fajlova. Oni nude opcije kao što su promena veličine video fajlova, izbor različitih kvaliteta slike i zvuka, promena brzine frejmova, dodavanje titla, kao i upravljanje drugim aspectima video fajlova.

Convertio je drugi online alat za konverziju video fajlova koji možete koristiti u svrhu pretvaranja vaših video fajlova u različite formate koji su podržani na drugim uređajima. Kao i Online-Convert, Convertio vam omogućava uređivanje video fajlova i primena efekata, te je idealan za one koji žele brzo i lako konvertovati video fajlove bez potrebe instaliranjem softvera na njihov računar.

Pri odabiru online solucije za konverziju video fajlova, potrebno je obratiti pažnju na kvalitet izlaznog fajla, brzinu korišćenja i različite opcije koje se nude.

Aplikacije za konverziju video fajlova

Kada želimo da reprodukujemo video fajlove na različitim uređajima ili platformama, često se javlja potreba za konverzijom formata. Na internetu postoji veliki broj besplatnih i plaćenih aplikacija koje omogućavaju ovaj proces.

Jedna od najpopularnijih besplatnih aplikacija je Handbrake. Osim što omogućava konverziju u različite formate, korisnicima omogućava i da podešavaju kvalitet video zapisa i audio formate. Takođe, aplikacija ima mogućnost konverzije DVD filmova.

VLC media player takođe predstavlja koristan alat za konverziju video fajlova. Osim što služi za reprodukciju različitih formata, u sebi ima mogućnost konverzije u druge formate, uz mogućnost podešavanja kvaliteta.

Freemake video converter jedna je od najjednostavnijih aplikacija za konverziju video fajlova. Osim što ima veliki broj predefinisanih podešavanja, aplikacija omogućava i konverziju u specifične formate prema potrebama korisnika.

Na kraju, vredi pomenuti i online alate poput Online Convert ili Zamzar. Ove platforme omogućavaju konverziju fajlova bez potrebe za preuzimanjem softvera, što može biti korisno ako nemate dovoljno memorije na računaru. Međutim, važno je napomenuti da ovakvi alati mogu imati ograničenja u pogledu veličine fajla ili formata koji podržavaju.

Uz ove aplikacije i alate, konverzija video fajlova postaje lakša i brža. Važno je samo obratiti pažnju na potrebe korisnika i ne zaboraviti na kvalitet video zapisa koji želimo da dobijemo.

Media Converter (Android)

Media Converter je jednostavna aplikacija za Android koja omogućava konvertovanje video fajlova sa jednog formata na drugi. Ova aplikacija može lako konvertovati gotovo sve popularne formate video snimaka uključujući MP4, AVI, MPEG, FLV, MKV, WEBM i još mnogo toga.

Jedna od najboljih stvari u vezi sa Media Converterom je to što je vrlo jednostavna za korišćenje. Nakon što instalirate aplikaciju, sve što treba da uradite je da otvorite video fajl koji želite da konvertujete, odaberete željeni format, i kliknete na dugme “Convert”. Nakon toga, aplikacija će početi sa konvertovanjem vašeg video fajla i kada se proces završi, snimak će biti spreman za gledanje.

Postoji i nekoliko naprednih opcija koje možete koristiti sa Media Converterom, kao što su izbor određenog kvaliteta videa, izbor brzine konvertovanja, i još mnogo toga. Aplikacija je takođe vrlo brza i efikasna u konvertovanju fajlova, što je od vitalnog značaja kada imate velike, kompleksne snimke koji zahtevaju da budu optimizovani za različite uređaje i platforme.

Ako vam je potrebna jednostavna i efikasna aplikacija koja će vam pomoći da konvertujete video fajlove na vašem Android uređaju, Media Converter je savršen izbor za vas. Bilo da želite da konvertujete video fajlove za gledanje na mobilnom telefonu ili tabletu, ili za deljenje na društvenim mrežama, ova aplikacija će vam pomoći da to uradite brzo i jednostavno.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu