Aplikacije za dizajniranje kuće

Dizajniranje kuće može biti kompleksan proces koji može biti izuzetno težak i oduzeti mnogo vremena. Srećom, postoje aplikacije za dizajniranje kuće koje mogu olakšati ovaj proces. Ove aplikacije pružaju korisnicima jednostavan i praktičan način da prikažu svoje ideje za dizajniranje kuće. Sa aplikacijama za dizajniranje kuće, korisnici mogu kreirati modele kuća, dodati nameštaj i prostorije, i vizuelizovati kako bi njihov dom izgledao pre nego što se upuste u izgradnju. U ovom članku istražićemo neke od najboljih aplikacija za dizajniranje kuće koje su dostupne danas.

Ako nas zanima Kako dizajnirati kuću u 3D, ne propustite ovaj članak.

Besplatne aplikacije za dizajniranje kuće

Ako planirate da renovirate ili opremite svoju kuću, ali niste sigurni kako da započnete, prava aplikacija vam može dosta pomoći. Postoje mnoge besplatne aplikacije za dizajniranje kuće koje vam mogu pomoći da vizualizujete svoje ideje i da napravite plan koji će vam pomoći da ostvarite svoje snove.

Ove aplikacije nude niz funkcija koje korisnicima omogućavaju da kreiraju modele enterijera i eksterijera, da dodaju nameštaj i boje, da prilagode raspored prostorija i još mnogo toga. Izbor aplikacije zavisi od vaših potreba i preferencija, ali neke od najpopularnijih su Home Design 3D, Planner 5D, Homestyler i RoomSketcher.

Home Design 3D omogućava korisnicima da kreiraju modele enterijera i eksterijera u 2D i 3D formatu. Tu su i razni predlozi za nameštaj, boje i materijale koje možete birati po svojim preferencijama.

Planner 5D pomaže korisnicima da vizualizuju svoje ideje u 2D i 3D formatu, uz opciju da prilagode svaki detalj po svojim željama. Pored enterijera i eksterijera, ova aplikacija nudi mogućnost dizajniranja vrtova, bazena i drugih eksterijera.

Homestyler je online aplikacija koja korisnicima nudi bogat izbor predložaka za dizajniranje prostora i enterijera. Tu su i opcije za personalizaciju prostorija zahvaljujući raznim elementima za dekoraciju, poput umetničkih dela, tepiha i rasvete.

RoomSketcher omogućava korisnicima da naprave detaljan plan svoje kuće i da vizualizuju sve aspekte svog doma. Među funkcijama su i modeliranje, kreiranje planova, i 3D vizualizacija koja omogućava korisnicima da uživaju u virtuelnom obilasku svoje kuće.

Ove aplikacije mogu biti odličan alat u procesu oblikovanja kuće i omogućavaju vam da svoje ideje realizujete bez osnovnih znanja arhitekture i dizajna.

Planner 5D (Android/iOS/iPadOS)

Planner 5D (Android/iOS/iPadOS) je vrhunska aplikacija za dizajniranje i uređenje enterijera i eksterijera vašeg doma. Sa ovom aplikacijom, možete lako da kreirate svoju viziju prostora i istovremeno eksperimentišete sa različitim stilovima i dekoracijama.

Aplikacija funkcioniše kao virtuelni prostor u koji možete uneti sve detalje o vašoj stvarnoj kući ili stanu. Možete dodati različite tipove nameštaja, nameštaj, rasvetu, zavese, tepihe, zidne slike, biljke i sve drugo što vam padne na pamet.

Planner 5D takođe nudi mogućnost biranja vrste podova, kuhinjskih i kupatilskih elemenata i različitih elemenata za ograde i dvorišta. Sve ove opcije i postavke su dostupne u nekoliko klikova, a gotov proizvod je savršena slika vašeg enterijera ili eksterijera.

Aplikacija takođe nudi mogućnost deljenja projekata sa prijateljima ili porodicom kako biste videli šta misle o vašem planu. Planner 5D je sjajna opcija za one koji žele da isprobaju različite opcije pre nego što ulože veliku količinu novca u renoviranje ili ažuriranje svog doma.

Home Design 3D (Android/iOS/iPadOS)

Home Design 3D je aplikacija za dizajniranje enterijera i eksterijera vašeg doma. Dostupna je za Android, iOS i iPadOS uređaje i jednostavna je za korišćenje čak i za one koji nemaju iskustva u dizajnu ili arhitekturi.

Sa Home Design 3D možete da izradite planove kuće od nule ili da unesete postojeće planove i modificirate ih prema vašim željama. Možete dodavati i uklanjati zidove, postavljati vrata i prozore, kreirati sobe i nameštaj. Takođe možete dodati eksterijer vašeg doma sa travnjacima, terasama i bazenima.

Aplikacija svakom korisniku pruža mogućnost da dizajnira svoj dom na vrlo jednostavan i intuitivan način. Korisnički interfejs je jasan i lako shvatljiv, te omogućava korisnicima da brzo i jednostavno naprave svoje ideje.

Sve promene koje pravite u dizajnu se automatski prikazuju u 3D modu, što vam daje realniju predstavu o tome kako će vaš dom izgledati nakon izgradnje. Možete čak i dodati režime osvetljenja i tekstura zidova da bi stvorili još realističniji vizuelni prikaz.

Uz Home Design 3D imaćete sve potrebne alate da dizajnirate vaš savršeni dom!

Ostale besplatne aplikacije za dizajniranje kuće

Pored poznatih aplikacija za dizajniranje kuća kao što su Home Design 3D, Homestyler Interior Design, Roomle, SketchUp i Sweet Home 3D, postoje i druge besplatne aplikacije koje vam mogu pomoći u procesu planiranja i dizajniranja vašeg doma.

Jedna od njih je Planner 5D, koji omogućava korisnicima da kreiraju svoj dom u 2D i 3D formatu, sa dodatkom tekstura, nameštaja i drugih detalja. Takođe, aplikacija omogućava i virtuelnu šetnju kroz vaš dom kako bi ste stekli realističan utisak vašeg konačnog dizajna.

Druga korisna aplikacija je MagicPlan koja pomoću kamere vašeg pametnog telefona ili tableta, omogućava kreiranje preciznog plana vaše kuće u samo nekoliko minuta. Takođe, ova aplikacija vam omogućava da dodajete detalje kao što su vrata, prozori i nameštaj kako bi ste dobili što realističniji plan.

Za one koji žele da unesu još više detalja u svoj dizajn, a ne plaše se komplikovanijih aplikacija, preporučujemo Live Home 3D koji omogućava korisnicima stvaranje složenih planova i 3D dizajna uz mogućnosti kao što su osvetljenje i animacija.

Uz ove aplikacije, dizajniranje vašeg doma nikada nije bilo lakše i dostupnije. Bez obzira da li želite da napravite jednostavan plan ili složen 3D dizajn, ove aplikacije će sigurno doprineti vašem kreativnom procesu i olakšati vaš rad.

Aplikacije za online dizajniranje kuće

Aplikacije za online dizajniranje kuće su sve popularnije u današnje vreme, jer nude jednostavan i efikasan način za kreiranje savršenog dizajna. Sa ovim aplikacijama, korisnici mogu da kreiraaju virtuelne modele svojih domova i da ih prilagođavaju prema svojim željama i potrebama.

Uz pomoć aplikacija za online dizajniranje kuće korisnici mogu da dodaju i uređuju elemente kao što su nameštaj, zidovi, podovi, prozori, boje i teksture. Aplikacije su takođe korisne i za dizajn manjih prostorija, kao što su kupatila i kuhinje, omogućavajući korisnicima da kreiraju jedinstvene i funkcionalne dizajne.

Velika prednost ovih aplikacija je što korisnici mogu da eksperimentišu sa različitim dizajnima i stilovima pre nego što se odluče za konačnu verziju. Ove aplikacije često dolaze sa setovima predložaka i ideja koje korisnici mogu koristiti kao početnu osnovu, da bi ubrzali proces dizajniranja.

Uz aplikacije za online dizajniranje kuće, korisnici mogu da uštede puno vremena i novca, koje bi inače potrošili na angažovanje profesionalnih dizajnera. Osim toga, ove aplikacije su veoma zabavne za korišćenje, jer omogućavaju korisnicima da se kreativno izraze i da stvore svoje unikatne ideje za uređenje kuće.

IKEA Home Planner

IKEA Home Planner je besplatan online softver koji vam omogućava da dizajnirate enterijer svog doma uz pomoć brojnih predložaka i alata za projektovanje. Izaberite željene dimenzije prostorije i počnite sa postavljanjem nameštaja i dekorativnih elemenata s IKEA kolekcija. Ako imate neobičan raspored u sobi, ili nešto specifično u vidu, postoji mogućnost podešavanja i prilagođavanja predloška. Kada završite sa projektovanjem, sve informacije o dizajnu se čuvaju online, što omogućava lako deljenje i pristup informacijama iz bilo kog uređaja. Osim kreiranja dizajna, IKEA Home Planner vam takođe omogućava da izračunate i proračunate troškove svog projekta, što vam pomaže da ostanete u okviru budžeta. Ova aplikacija je idealna za one koji žele da vide kako bi njihovi predlozi i ideje izgledali u stvarnom svetu pre nego što počnu sa renoviranjem ili kupovinom novog nameštaja. Ukratko, IKEA Home Planner je jednostavan način da osmislite i izrazite vaš dizajnerski interes i da svoje vizije sprovedete u stvarnost!

Ostale aplikacije za online dizajniranje kuće

Pored aplikacija koje smo već spomenuli, postoji i nekoliko drugih koje vam mogu pomoći da efikasno dizajnirate svoj dom. Među njima su i SketchUp, RoomSketcher i Planner 5D.

SketchUp je program koji vam omogućava da kreirate 3D modele enterijera i eksterijera kuće. Sa njim možete detaljno planirati svaki element prostora, od rasporeda nameštaja do izbora boja zidova. Takođe, SketchUp nudi mogućnost da uvozite i eksportujete modele u različitim formatima.

RoomSketcher je još jedna odlična opcija za planiranje enterijera. Sa ovom aplikacijom možete kreirati 2D i 3D modele, a takođe postoji i mogućnost virtuelne šetnje kroz vašu buduću kuću. RoomSketcher je takođe koristan za postavljanje različitih detalja poput sudopere i radne ploče.

Planner 5D je jednostavna i intuitivna aplikacija koja vam omogućava da kreirate 2D i 3D modele vašeg enterijera. Sa njim možete izabrati različite opcije poput podova, zidova, prozora, vrata i još mnogo toga. Takođe postoji i opcija virtuelne šetnje, što vam daje odličan uvid u to kako će vaš dom izgledati nakon renoviranja.

Ove aplikacije su samo neke od mnogobrojnih opcija koje vam stoje na raspolaganju za planiranje enterijera vaše kuće. Bez obzira da li želite samo da promenite boju zidova ili da kreirate potpuno novu kuhinju, sa ovim aplikacijama možete napraviti sve što želite.

PC aplikacije za dizajniranje kuće

Savremeni dizajn kuće je postao jedan od najvažnijih faktora u razvoju svakog posla. Zahvaljujući tehnološkom napretku, danas postoji niz PC aplikacija koje mogu pomoći u dizajniranju kuća. Ove aplikacije omogućavaju lako kreiranje 2D i 3D modela enterijera i eksterijera kuća, što omogućava arhitektima i dizajnerima da brzo i efikasno kreiraju po meri prilagođene projekte.

Najbolje PC aplikacije za dizajniranje kuće nude mogućnost kreiranja složenih i preciznih projekata uz pomoć funkcionalnosti kao što su automatsko postavljanje prozora i vrata, kao i lako manipulisanje teksturama i bojama. Pored toga, ove aplikacije nude mogućnost kreiranja virtuelnih tura, što omogućava korisnicima da se „prošetaju“ kroz unutrašnjost i spoljašnost kuće pre nego što se projekat i realizuje.

Korišćenje PC aplikacija za dizajniranje kuće olakšava komunikaciju između dizajnera i klijenta, jer daje mogućnost vizualizacije konkretnih ideja pre nego što se projekat počne realizovati, što poboljšava sam krajnji proizvod. Stoga, ako planirate da kreirate kuću prilagođenu vašim potrebama i stilu, korisćenje PC aplikacija za dizajniranje kuće je sjajan način da se taj proces pojednostavi i ubrza. 

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu