Kako povratiti izbrisane WhatsApp poruke od pošiljaoca

Ako ste izbrisali poruke u WhatsApp aplikaciji, možda ste primetili da je povratiti ih moguće. Međutim, šta ako ste primili poruke od pošiljaoca koji ih je takođe izbrisao? Postoji način da ih povratite i u ovom članku ćemo vam pokazati kako ga koristiti. Sa pratiti nekoliko jednostavnih koraka, moći ćete da povratite izbrisane poruke od bilo kog pošiljaoca u WhatsApp aplikaciji.

Kako zakazati poruku na WhatsApp-u pročitajte ovde.

Kako povratiti izbrisane WhatsApp poruke od pošiljalca na Androidu

Ako želite da povratite izbrisane WhatsApp poruke od pošiljaoca na Androidu, postoji nekoliko mogućih načina za to. Prvi korak bi bio da odmah proverite da li postoje rezervne kopije WhatsApp poruka koje je sistem kreirao.

Ako vaš telefon ima funkciju automatskog pravljenja backup kopija, lako možete povratiti izbrisane poruke. Da biste to uradili, treba da dezinstalirate WhatsApp aplikaciju, a zatim je ponovo instalirate. Kada ga ponovo pokrenete, bićete obavešteni da postoje stari podaci. Izaberite opciju za vraćanje podataka, a WhatsApp će automatski preuzeti izbrisane poruke od pošiljaoca.

Druga opcija je da koristite softver za oporavak podataka. Postoje mnogi softveri na tržištu koji mogu da skeniraju vaš uređaj u potrazi za izbrisanim datotekama i omoguće vam da ih povratite. Međutim, većina ovih programa nije besplatna, a neki su i skloni greškama prilikom skeniranja uređaja. Pažljivo pročitajte recenzije drugih korisnika pre nego što odlučite koji program ćete koristiti.

U svakom slučaju, savetujemo vam da budete oprezni prilikom instalacije bilo kojeg softvera na vaš uređaj, i da preduzmete neophodne mere opreza za zaštitu vaših podataka.

Kako povratiti izbrisane WhatsApp poruke od pošiljalca na iPhoneu

Ako ste slučajno izbrisali WhatsApp poruke od vašeg pošiljaoca, ne treba da paničite. Postoji način da ih povratite. U ovom članku ćemo vam objasniti kako da povratite izbrisane WhatsApp poruke od pošiljaoca na iPhoneu.

Pre nego što počnemo, morate znati da WhatsApp automatski pravi rezervne kopije vaših poruka na iCloudu. To znači da ako aktivirate opciju automatskog snimanja vaših poruka u iCloud, možete lako povratiti izbrisane poruke.

Evo kako to možete uraditi:

1. Otvorite WhatsApp aplikaciju na vašem iPhoneu.
2. Idite na podešavanja, zatim na “Chats” i izaberite opciju “Chat Backup”.
3. Ako ste već podesili Cloud backup, proverite kada je poslednja rezervna kopija napravljena, u suprotnom kliknite “Back Up Now” i sačekajte da se backup završi.
4. Kada je backup završen, obrišite WhatsApp aplikaciju sa vašeg iPhonea.
5. Ponovo instalirajte WhatsApp aplikaciju iz App Store-a.
6. Kada inicijalizujete WhatsApp, pratite korake za povezivanje sa iCloud-om.
7. Na kraju procesa, izaberite opciju “Restore Chat History”.
8. Sačekajte da se proces povratka završi.

Nakon završetka ovih koraka, vaši izbrisani razgovori sa pošiljaocem će se pojaviti u okviru WhatsApp aplikacije.

Vodite računa o tome da kada ponovo instalirate WhatsApp aplikaciju i pristupite iCloud-u radi povratka poruka, da ne pravite nikakve druge promene u vašem iCloud backup-u. Promene u backup-u mogu izbrisati i ostale poruke koje ste prethodno zadržali.

Kako povratiti izbrisane WhatsApp poruke od pošiljalca bez aplikacije

Izgubite li slučajno važne WhatsApp poruke, ne brinite – postoji način da ih vratite čak i ako pošiljalac poruke nije instalirao aplikaciju za oporavak podataka. Prva stvar koju trebate uraditi je da izvršite sigurnosnu kopiju vašeg WhatsApp-a. To možete uraditi kroz opciju “Postavke” i “Sigurnosne kopije” u WhatsApp aplikaciji. Nakon toga, možete obrisati WhatsApp sa vašeg telefona i ponovno instalirati aplikaciju. Kada vas aplikacija pita želite li povratiti vaše prethodne razgovore, odaberite “Da”. Zapamtite da će u ovom procesu izgubiti sve poruke koje ste primili nakon poslednje sigurnosne kopije.

Međutim, to nije sve – postoje različiti alati za oporavak podataka, koji mogu vam pomoći da pronađete izgubljene poruke čak i nakon što su obrisane. Međutim, ovo je složeniji proces koji zahteva više vremena i može biti skuplji. Takođe, ta opcija nije 100% pouzdana, pa se nekim situacijama može desiti da je neki deo sadržaja trajno izgubljen.

Najbolji način da sačuvate važne poruke je da redovno pravite sigurnosne kopije vašeg WhatsApp-a kako bi se osigurali da ne izgubite nikakve poruke u slučaju oštećenja telefona, krađe ili drugih problema.

Android

Android korisnici već odavno znaju da postoji opcija za automatsko bekapovanje WhatsApp poruka u Google Drive-u. Zahvaljujući tome, kada se desi gubitak podataka ili tehnički kvar, korisnici mogu povratiti izgubljene poruke.

Prvi korak u povratku izbrisanih poruka je pronalaženje najnovijeg bekapovanja sačuvanog na Google Drive-u. Nakon pronalaženja, korisnik treba da deinstalira WhatsApp i ponovo instalira aplikaciju, ali iz eksterne APK datoteke. Nakon pokretanja aplikacije, WhatsApp nudi opciju povratka svih prethodno sačuvanih podataka iz bekapovanja.

Korisnici koji nemaju bekapovanje sačuvano na Google Drive-u i dalje mogu pokušati sa povratkom izbrisanih poruka. Međutim, ovaj proces može biti neizvestan i zahteva nekoliko dodatnih koraka. Korisnici treba da preuzmu softverski alat za povrat izgubljenih podataka, kao što je Dr.Fone. Ovaj alat nudi opciju skeniranja uređaja uz pronalaženje svih izbrisanih poruka, a zatim omogućava korisnicima povratak podataka.

U svakom slučaju, povratak podataka je moguć, ali najbolje je imati automatsko bekapovanje aktivirano kako bi se izbegao gubitak podataka u slučaju neočekivanog kvara ili greške.

iOS

Ako koriste iPhone, korisnici imaju na raspolaganju nekoliko načina kako da povrate poruke koje su izbrisali od pošiljalca. Prva opcija je da koriste iCloud Backup aplikaciju. Za ovo je potrebno da korisnici redovno bekapuju podatke sa svog iPhone uređaja preko iCloud-a. Ukoliko je bekap podataka izvršen pre nego što su poruke izbrisane, korisnici mogu vratiti sve WhatsApp poruke sa ovog bekapovanog fajla.

Druga mogućnost za povratak izbrisanih poruka je pomoću nekog softvera za obnovu podataka. Dostupni su brojni softveri poput Dr.fone, iMyFone, EaseUS MobiSaver, koji mogu povratiti izbrisane WhatsApp poruke i priložene dokumente. Ove aplikacije rade tako što se spajaju na uređaj sa kog su poruke izbrisane ili preko iCloud-a, a zatim vraćaju sve izbrisane podatke.

Međutim, da bi se ovaj proces uspešno izvršio, korisnici moraju da budu oprezni i izbegavaju dodatno pisanje ili brisanje poruka dok pokušavaju da povrate izgubljene poruke. Osim toga, korisnici treba da otključaju uređaj i dozvole pristup ovim softverima za uspešnu obnovu podataka.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu