Kako skinuti video bez instaliranja programa

Pretražujući Internet, da li ste naišli na urnebesni video koji biste želeli da preuzmete na svoj računar da biste ga mogli gledati van mreže? Međutim, ne želimo da instaliramo programe na svoj računar i stoga bismo želeli da saznamo da li postoji neko rešenje koje se može koristiti direktno preko Veba u tu svrhu. Naravno da postoji! U ovom tutorijalu ćemo vam pokazati kako da preuzmete video zapise sa Interneta bez instaliranja programa. Sve što treba da uradite je da koristite neke specifične onlajn usluge koje su potpuno besplatne i, za kratko vreme, moći ćete da sačuvate sve svoje omiljene video snimke na računaru. Ako koristite pretraživač koji podržava upotrebu ekstenzija, kao što je Chrome, na primer, možete da uradite isto tako što ćete koristiti posebne dodatke. Ukratko, resursi koji su vam na raspolaganju su brojni i u ovom vodiču ćemo vam pokazati koje preporučujemo da koristite i koje korake treba da preduzmete u vezi sa preuzimanjem video zapisa.

A ovo su Najbolje aplikacije za besplatno skidanje muzike.

Par korisnih informacija

Pre nego što objasnimo kako da preuzmete video zapise sa Interneta bez instaliranja programa, želimo da vas podsetimo da alatke za preuzimanje video zapisa, kao što su onlajn usluge trećih strana ili ekstenzije pregledača, možete koristiti samo ako video snimci nisu zaštićeni autorskim pravima. Štaviše, pre nego što preuzmete video snimak sa interneta, preporučujemo vam da dobijete odobrenje vlasnika, kako biste bili sigurni da je to dozvoljeno. Nakon što smo to razjasnili, u narednim poglavljima ovog tutorijala detaljno ćemo vam objasniti o nekim korisnim alatkama za ovu svrhu, pa čitajte dalje da biste saznali više o tome kako funkcionišu.

Sajtovi za preuzimanje video zapisa sa Interneta bez instaliranja programa

Kada želite da preuzmete video snimke sa Veba, postoje neke onlajn usluge koje možete koristiti za ovu svrhu, a koje vam omogućavaju da obavite ovu operaciju brzo i jednostavno bez potrebe za instaliranjem bilo čega na računaru. U narednim pasusima ćemo detaljnije objasniti o kojim alatima se radi i preporučiti vam neke od najboljih.

Loader

Jedna od prvih usluga na mreži o kojoj ćemo vam reći je Loader: besplatna onlajn alatka koja se koristi za preuzimanje i pretvaranje video zapisa sa Veba u najpopularnije formate, kao što su MP4 i MP3 (samo za izdvajanje audio zapisa). Loader karakteriše vrlo jednostavan i jasan korisnički interfejs.

Da biste koristili ovaj alat, prvo se povežite na njegovu glavnu stranicu i u URL tekstualno polje unesite adresu video zapisa koji želite da preuzmete. Zatim koristite padajući meni Format da biste izabrali format za izvoz (na primer MP4 1080p, da biste preuzeli video u Full HD rezoluciji).

Kada završite sa ovim, kliknite na dugme Preuzmi da biste započeli obradu: na kraju iste ponovo kliknite na dugme Preuzmi koje će se pojaviti u vezi sa filmom, da biste ga preuzeli na svoj računar.

VIDO

Kada želimo da preuzmemo i konvertujemo video zapise u najčešće formate, možemo koristiti VIDO, program za preuzimanje na mreži. Ovaj alat je veoma jednostavan za korišćenje i njegov korisnički interfejs je vrlo prijateljski. Da bismo koristili ovaj program za preuzimanje video zapisa, prvo se povezujemo sa glavnom stranicom i u tekstualno polje koje se nalazi u sredini stranice nalepimo vezu video snimka koji želimo da preuzmemo. Zatim kliknemo na dugme “Idi” da bismo započeli obradu. Ako želite samo da preuzmete video zapis bez konverzije, pritisnite dugme “Preuzmi video”. Alternativno, možete pregledati odeljke “Video” i “Još video zapisa” i kliknuti na dugme “Preuzmi” kako biste preuzeli video u najčešćim rezolucijama i formatima (na primer 1920×1080 MP4). Dugme “Preuzmi” se takođe nalazi u odeljku “Audio”, gde možete izdvojiti i sačuvati samo zvuk filma u MP3 formatu ili drugim popularnim formatima, kao što je M4A. Sve je veoma jednostavno i lako za korišćenje!

Savefrom

Pored dosadašnjih resursa, želimo da vam skrenemo pažnju na Savefrom – onlajn alatku koja vam omogućava besplatno preuzimanje video zapisa sa Veba. Međutim, ova usluga ima određena ograničenja u vezi sa kvalitetom preuzetih video zapisa, jer ne podržava preuzimanje u 1080p ili većim rezolucijama. Ako želite neograničeno korišćenje Savefrom-a, možete se pretplatiti na mesečnu pretplatu, čija cena počinje od 4,99 evra mesečno. Ako želite da koristite ovu alatku besplatno, povežite se na njegovu zvaničnu veb lokaciju i koristite tekstualno polje da nalepite URL video zapisa koji želite da preuzmete. Zatim pritisnite ikonu strelice za pokretanje obrade i kliknite na opciju “Pusti me da preuzmem sa pretraživača u lošem kvalitetu” kako biste nastavili besplatno korišćenje usluge. Na sledećoj stranici odaberite kvalitet i format video zapisa za izvoz (na primer MP4 720) i kliknite na dugme “Preuzmi” da biste započeli preuzimanje i sačuvali video na svom računaru.

clipconverter

Jedno od najčešće korišćenih rešenja za preuzimanje video zapisa sa Veb-a je Clipconverter: ovo je onlajn alatka koja vam omogućava da preuzmete filmove u njihovom izvornom formatu ili ih direktno konvertujete u jedan od podržanih formata, kao što su MP4, 3GP, AVI, MOV ili MKV. ClipConverter vam takođe omogućava da izvučete audio zapis iz video zapisa i sačuvate ga u MP3, M4A ili AAC formatu i takođe nudi mogućnost intervencije na nekim naprednim opcijama. Nažalost, međutim, ne podržava muzičke spotove popularnih izvođača (npr. VEVO).

Da biste koristili ClipConverter, prvo se povežite na početnu stranicu servisa, nalepite adresu video snimka sa Interneta koji želite da preuzmete u odgovarajuće polje, pod naslovom “Media URL”, i izaberite format u kojem nameravate da sačuvate film na svom računaru, klikom na jedno od dugmadi koje ćete pronaći pod naslovom “Format konverzije”. Takođe, prilagodite opcije konverzije koje su vam dostupne, ukoliko je to potrebno. Ako ne morate da konvertujete video, možete ga direktno preuzeti bez izbora jednog od dostupnih formata. Nakon toga, kliknite na dugme “Nastavi” i zatim na dugme “Start”. Sačekajte da se film obradi i zatim započnite preuzimanje klikom na dugme “Preuzmi”.

Druge lokacije za preuzimanje video zapisa sa Interneta

Želite li da čujete još nekoliko korisnih saveta o alatkama koje možete koristiti za preuzimanje video zapisa sa Interneta? U ovom poglavlju ćemo vam predstaviti još nekoliko zanimljivih resursa. Jedan od njih je 99dovnloader: besplatna onlajn alatka koja vam omogućava brzo preuzimanje video zapisa sa Interneta. Sve što treba da uradite je da kopirate i nalepite URL video snimka, a zatim kliknete na dugme za preuzimanje. Međutim, ovaj alat vam ne omogućava da prilagodite format ili rezoluciju video zapisa. Catchvideo je još jedna besplatna onlajn usluga koja vam omogućava preuzimanje video zapisa sa Interneta. Osim toga, ova usluga vam omogućava da prilagodite format i rezoluciju, kao i da izdvojite samo zvuk videa. Distillvideo je takođe besplatan alat za preuzimanje video zapisa sa Interneta. Ovaj alat vam omogućava da prilagodite format i rezoluciju videa, a takođe vam omogućava da preuzmete samo zvuk videa.

Ekstenzije pretraživača

Da li vam navedene onlajn usluge nisu bile od koristi i tražite više rešenja za preuzimanje vaših omiljenih video zapisa sa interneta bez potrebe da instalirate nove programe na računar? Preporučujemo vam da koristite Video DownloadHelper, ekstenziju za Chrome i Firefox koja je specijalno dizajnirana za ovu svrhu. To je jedna od najpoznatijih i najefikasnijih ekstenzija u ovom smislu. Može “snimiti” video zapise na bilo kojoj veb stranici, uključujući one na portalima za deljenje videa i mnogim uslugama za hostovanje datoteka, a takođe garantuje veoma brza preuzimanja. Ipak, imajte na umu da ekstenzije pregledača ove vrste mogu predstavljati rizik za vašu privatnost jer da bi radile, zahtevaju ovlašćenje za čitanje i modifikovanje posećenih veb lokacija. Koristite ih samo kada je apsolutno neophodno!

Nakon što smo objasnili ovo, ako želite da koristite ovu ekstenziju, prvo je instalirajte u vaš pregledač. Ako znate kako da koristite Chrome, posetite ovu stranicu u Chrome veb prodavnici i kliknite na dugme Dodaj, zatim na dugme Dodaj proširenje. Međutim, ako koristite Firefox, posetite ovu stranicu na Mozilla Addons veb lokaciji i kliknite na dugme Dodaj u Firefox, a zatim na Instaliraj.

Nakon instaliranja, nezavisno od pregledača koji koristite, otvorite stranicu sa videom koji želite da preuzmete, pokrenite reprodukciju, kliknite na ikonu Video DownloadHelper u gornjem desnom uglu (to su tačkice u boji) i izaberite naziv datoteke za preuzimanje iz menija koji se pojavi, da biste odmah započeli preuzimanje.

Imajte na umu da za preuzimanje nekih video snimaka može biti potrebno preuzimanje besplatne softverske komponente koja će se zasebno instalirati: ako je to slučaj, prihvatite i pokrenite preuzetu izvršnu datoteku, a zatim pratite uputstva na ekranu kako biste dovršili instalaciju i dobili mogućnost preuzimanja koliko god želite video snimaka sa Interneta. Takođe, imajte na umu da korišćenje ekstenzija pregledača ovog tipa može predstavljati rizik za privatnost, pa ih koristite samo kada je to apsolutno neophodno.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu