Kako besplatno locirati mobilni telefon

U današnje vreme, mobilni telefoni su postali neizostavni deo našeg života, ali s vremenom se mogu izgubiti, ukrasti ili jednostavno nestati bez traga. U takvim situacijama, vrlo je važno znati kako da besplatno locirate svoj mobilni telefon. Srećom, postoje brojne besplatne aplikacije, online servisi i funkcije operativnih sistema koji vam mogu pomoći da pronađete svoj mobilni telefon na brz i jednostavan način. U ovom članku ćemo vam predstaviti nekoliko načina da besplatno locirate svoj mobilni telefon.

A kako blokirati ukradeni mobilni telefon saznajte ovde.

Pronađite svoj telefon bez aplikacija (Android/iPhone)

Ukoliko ste izgubili svoj telefon, možda se pitate kako da ga pronađete. Iako postoji mnogo aplikacija za praćenje i lociranje telefona, postoji nekoliko jednostavnih načina da svoj telefon pronađete i bez dodatne pomagala.

Prvo, možete probati da pristupite svom Google nalogu (za Android korisnike) ili iCloud nalogu (za iPhone korisnike) preko drugog uređaja. Ukoliko ste aktivirali mogućnost lociranja svog telefona, bićete u mogućnosti da vidite gde se vaš uređaj nalazi na mapi.

Ukoliko ovaj metod ne urodi plodom, možete pokušati da pozovete svoj telefon sa drugog uređaja. Čak i ako je zvuk vašeg telefona isključen, on će vibrirati i možda vam pomoći da ga pronađete.

Ako ni ova metoda ne uspe, pokušajte da kontaktirate svog operatera mobilne telefonije. Oni imaju mogućnost da blokiraju ili pronađu vaš telefon ukoliko im dostavite relevantne informacije.

Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći da pronađete svoj telefon. Ukoliko ste u mogućnosti, uvek je najbolje da aktivirate mogućnost praćenja i lociranja svog uređaja kako biste bili pripremljeni u slučaju gubitka ili krađe.

Kako besplatno locirati mobilni telefon pomoću WhatsApp-a

Ukoliko ste izgubili mobilni telefon ili ste ga nekako izgubili, postoji način da ga bez ikakvih problema locirate. Bez obzira na to da li koristite Android ili iOS uređaj, samo trebate imati WhatsApp aplikaciju.

Kako biste pronašli svog izgubljenog mobilnog telefona, prvo morate instalirati WhatsApp na drugi uređaj. Zatim se morate prijaviti na svoj račun u WhatsAppu.

Nakon što ste se prijavili, pošaljite poruku sa nekoliko riječi na izgubljeni telefon, čija je lokacija potrebna. Zatim, pritisnite i držite poruku, a zatim odaberite opciju ‘info’ ili ‘detalji’ za više opcija.

U ‘info’ ili ‘detalji’ opciji trebali biste vidjeti ‘Lokacija’. Kliknite na to i vidjet ćete lokaciju vašeg mobilnog telefona u stvarnom vremenu. Obavezno sačuvajte ovu lokaciju kako biste je kasnije mogli pronaći.

Ako ovaj postupak nije uspješan, provjerite je li vaš mobilni telefon povezan na internet i da li imate aktivnu Wi-Fi vezu. Ako nije, tada će WhatsApp aplikacija biti beskorisna u pronalaženju lokacije vašeg mobilnog telefona.

S obzirom na to da se radi o besplatnom načinu pronalaženja vašeg izgubljenog mobilnog telefona, ovo je izvrsno rješenje za sve koji su imali poteškoća u pronalaženju svog telefona.

Aplikacije za besplatno praćenje mobilnog telefona

U današnje vreme, mobilni telefoni su postali neizostavni deo našeg života. Osim što su nam omogućili komunikaciju sa ljudima na bilo kojoj lokaciji, preko mobilnih aplikacija imamo pristup ogromnom broju informacija, zabave i korisnih alata za posao ili svakodnevni život.

Ipak, sve veća zavisnost od mobilnih telefona može biti problematična, posebno ukoliko ste zabrinuti za bezbednost svoje dece, partnera ili radnih kolega. Srećom, postoji rešenje – aplikacije za besplatno praćenje mobilnog telefona.

Ove aplikacije vam omogućavaju da pratite lokaciju mobilnog telefona u realnom vremenu, pregledate kontakte, pozive i SMS poruke, kao i da pratite aktivnosti na društvenim mrežama ili drugim aplikacijama koje korisnik ima na svom telefonu.

Neki od popularnih besplatnih alata su “Find My iPhone” za Apple korisnike, “Google Maps” za Android mobilne uređaje i “Family Locator” za praćenje čitave porodice.

Ipak, važno je napomenuti da ove aplikacije nisu namenjene za nelegalno praćenje drugih ljudi bez njihovog pristanka. Ukoliko želite da pratite aktivnosti svog deteta ili partnera, otvoreno razgovarajte o svojim osećanjima i potrebama, te im objasnite razloge zašto je praćenje mobilnog telefona važno za vas.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu