Kako potražiti pesmu a da ne znate naslov

Često nam se dešava da čujemo pesmu koja nam se svidi, ali da nam njen naslov nije poznat. U današnje vreme, sa velikim izborom muzike na internetu, postoji nekoliko načina da pronađete pesmu koju ne znate, bez obzira da li ste je čuli u prodavnici, na radiju, u filmu ili na nekom drugom mestu. U ovom članku će biti opisani različiti načini da lako i efikasno potražite pesmu koja vam ne izlazi iz glave, ali ne znate kako se zove.

Putem ovog linka istražite besplatno preuzimanje novina.

Kako tražiti pesmu bez znanja naslova na pametnim telefonima i tabletima

Kada ste čuli pesmu koju želite da pronađete, ali nemate pojma o njenom naslovu, to može biti frustrirajuće iskustvo. Srećom, postoje nekoliko načina na koji možete da tražite pesmu na svom pametnom telefonu ili tabletu, čak i ako ne znate naslov.

Prvi način je korišćenje aplikacije za pretragu pesama. Postoji veliki broj ovakvih aplikacija na tržištu, poput Shazama, SoundHounda i mnogih drugih. Sve što treba da uradite je da pustite pesmu koju tražite, dok je aplikacija snima i prepoznaje melodiju i tekst. Nakon toga dobijate informacije o autoru, nazivu pesme i drugim detaljima.

Drugi način potencijalno je korisniji za one koji pokušavaju da pronađu pesmu koju su čuli, ali ne mogu da se sete reči. U ovom slučaju, možete pokušati da unesete delove teksta koji se sećate u pretraživač na internetu. Na primer, ukoliko se sećate reči poput “letim visoko” ili “srce moje”, pokušajte da upišete te reči uz naznaku “pesma” ili “text”.

Naravno, uvek se možete setiti neke druge reference, poput muzičkog spota, dela iz teksta ili refrena pesme koji vam odzvoni u glavi. Ponekad, vaše pamćenje te detalje koji bi vam mogli pomoći u pretraživanju. U svakom slučaju, postoji dosta načina da pronađete pesmu koja vam se sviđa, čak i ako se ne sećate njenog naslova.

Kako tražiti pesmu bez znanja naslova na računaru

Često nam se desilo da čujemo neku pesmu koju nam se dopada, ali ne znamo ni naslov, ni izvođača. Iako zvuči kao nemoguć zadatak, danas postoji više načina da pronađemo pesmu bez imena, posebno uz pomoć računara i interneta.

Jedan od najjednostavnijih načina jeste da izdvojimo deo pesme (najprepoznatljivije stihove ili deo melodije) koji možemo da zapamtimo, a potom da koristimo neki od online servisa kao što su Shazam ili SoundHound. Ovi programi će analizirati snimak koji snimimo i dati nam informacije o pesmi, uključujući i naslov, izvođača i album.

Takođe, ako ne želite da koristite program, možete pokušati da koristite tekst pretraživača kao što je Google. Ukucajte tekst pesme koji znate i dodajte reči stihova koje vam se javljaju. Internet će vam verovatno dati nekoliko opcija koje se slažu sa vašom pretragom, pa možete slušati uzorke kako biste utvrdili pravu pesmu.

Ukoliko vam nijedna od ovih opcija ne pomogne, možete tražiti pomoć na forumima ili sajtovima posvećenim muzici. Na ovim sajtovima, ljubitelji muzike i stručnjaci za pretragu muzike pomoći će vam da pronađete pesmu koja vam je zapevala pod kožu.

Ukratko, traženje pesme bez znanja naslova može biti izazovno, ali uz pomoć tehnologije i ostalih resursa dostupnih na internetu i društvenim mrežama, možete vrlo lako pronaći pesmu koju tražite.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu