Kada je najbolje vreme za postovanje na Instagramu

Kako bi se vaš sadržaj na Instagramu isticao i privukao publiku, bitno je razumeti najbolje vreme za postovanje. Ova mreža ima milione korisnika širom sveta, pa nije lako pronaći savršen tajming za objavljivanje. Prema različitim istraživanjima, svi profili ne privlače istu publiku i omiljeni dani i vremena se razlikuju. U ovom članku ćemo istražiti kada je najbolje vreme za postovanje na Instagramu i kako to možete iskoristiti za unapređenje svog Instagram naloga.

Najbolje vreme za objavljivanje na Instagramu

Kada je najbolje vreme za objavljivanje na Instagramu? Ovo je često postavljano pitanje koje mami različite odgovore. Istina je da nema univerzalnog odgovora, jer se najbolje vreme za objavljivanje na Instagramu razlikuje u zavisnosti od vaše ciljne grupe i sadržaja koji delite. Međutim, postoje neki opšti saveti koji mogu pomoći.

Prema istraživanjima, dani radne nedelje i rano popodne su najbolji periodi za objavljivanje na Instagramu. Na primer, objavljivanje između 10 i 11 sati pre podne i od 14 do 15 sati popodne je pokazalo najbolju angažovanost korisnika. Takođe, subotom je malo više vremena za provedeno na Instagramu, pa bi i to moglo biti dobro vreme za objavljivanje.

Osim toga, važno je uzeti u obzir vremenske zone vaše publike. Ako želite da ciljate publiku iz drugog regiona ili države, važno je da prilagodite satnicu objavljivanja u skladu sa njihovom vremenskom zonom.

Ukratko, najbolje vreme za objavljivanje na Instagramu zavisi od vaših ciljeva i publike. Ali uz praćenje ovih opštih saveta, možete podići angažovanost publike i vidljivost vašeg profila na Instagramu.

Putem ovog linka objasnićemo vam kako ponovo aktivirati Instagram nalog.

Kako da vidite najbolje vreme za objavljivanje na Instagramu

Kada koristite Instagram za promovisanje vašeg brenda, važno je da razumete najbolje vreme za objavljivanje sadržaja. Ovo vreme može izrazito uticati na broj lajkova, komentara i angažmana koje vaša objava dobija.

Da bi ste pronašli najbolje vrijeme za objavljivanje, prvo treba da analizirate svoju publiku. Ako su većina vaših pratilaca u istoj vremenskoj zoni kao vi, onda bi najbolji trenutak za objavljivanje bio vreme kada ste vi najaktivniji na Instagramu. Ali ako vaša publika živi u različitim vremenskim zonama, potrebno je prilagoditi vreme objavljivanja njihovim rasporedima.

Takođe, analizirajte svoje prethodne objave i uočite u koje vreme su dobijale najveći angažman. To može biti korisno vođenje u odabiru najboljeg vremena za objavljivanje u budućnosti.

Vodite računa i o vrsti sadržaja koji objavljujete jer će on uticati na optimalno vreme objavljivanja. Na primer, ako objavljujete fotografije hrane najbolje vreme bi bilo tokom doručka ili večere, dok bi objave o noćnim izlascima ili događajima trebale da se objavljuju u kasnijim večernjim satima.

Konačno, postoje aplikacije poput Hootsuite ili Later koje mogu da vam pruže informacije o vremenu kada je vaša publika najaktivnija na Instagramu, ali tačno vreme objavljivanja uvijek treba testirati i prilagođavati. S vremenom, razvijaćete strategije za objavljivanje sadržaja koje najbolje odgovaraju vašim pratilicama, što će na kraju rezultovati većim angažmanom i rastom vašeg brenda.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu