Najbolji tablet: vodič za kupovinu (2023)

Kada govorimo o tabletima, izbor danas može biti prilično velik – od brendova do veličine, ipak, ukoliko se neko odluči za kupovinu dobrog tableta, ponekad može biti teško odabrati najbolji proizvod za sebe. U ovom vodiču, predstavljamo najbolje tablete koji će, po našem mišljenju, biti dostupni do 2023. godine. Od običnih do premium tableta, istražili smo različite karakteristike ovih uređaja i pružamo vam detaljan pregled kako bismo vam pomogli u odabiru koji najbolje odgovara vašim potrebama i budžetu.

Preporučujemo da pogledate Najbolji tablet s tastaturom: vodič za kupovinu (2023)

Koji tablet kupiti

Kupovina tableta je zadnje vreme postala veoma popularna, jer su ovi uređaji postali neizostavni u našem svakodnevnom životu. Na tržištu se nalazi veliki broj modela koji variraju po karakteristikama i ceni, pa se mnogi pitaju koji tablet kupiti.

Kada je reč o kupovini tableta, potrebno je imati na umu nekoliko bitnih faktora. Pre svega, važno je razmotriti svoje potrebe, jer će one uticati na izbor modela. Ako su vam potrebni tablet za posao ili studije, bitno vam je da ima jak procesor, veliki kapacitet memorije i da podržava razne programe. Sa druge strane, ako ste ljubitelj zabave i multimedije, treba vam tablet sa vrhunskim ekranom, odličnom reprodukcijom zvuka i baterijom koja može da izdrži dugo.

Ukoliko ste u potrazi za najboljim tabletom, preporučujemo da obratite pažnju na nekoliko brendova koji se izdvajaju na tržištu. To su Samsung, Apple, Huawei i Lenovo, koji nude kvalitetne tablete sa odličnim performansama.

Kada birate tablet, važno je da analizirate sve prednosti i mane svakog modela, kako biste napravili pravi izbor i kupili uređaj koji će ispuniti sve vaše zahteve.

Najbolji jeftini tablet

Ako ste u potrazi za najboljim, a pritom jeftinim tabletom, došli ste na pravo mesto. U ovom vodiču, pripremili smo najbolje jeftine tablete koji nude odlične performanse i više od toga.

Jedan od najboljih jeftinih tableta je Amazon Fire HD 10. Ovaj tablet je izuzetno povoljan, ali ima iznenađujuće dobru kameru, odličan zaslon i jaku bateriju. Osim toga, poseduje Amazonovu Alexa inteligentnu asistentkinju i izgleda neverovatno dobro.

Ako tražite još povoljnijeg tableta, idealan izbor su Lenovo Tab M10 Plus ili Huawei MediaPad T5. Oba tableta imaju 10,1-inčni ekran i dobru bateriju. Lenovo Tab M10 Plus ima brzi procesor i odličan zvuk, dok Huawei MediaPad T5 ima osetljiv zaslon i kvalitetan materijal za kućište.

Ukratko, ako se vodite cenom prilikom kupovine tableta, Amazon Fire HD 10, Lenovo Tab M10 Plus ili Huawei MediaPad T5 su odličan izbor. Svi oni nude dobru performansu i neće vas mnogo koštati.

Najbolji odnos cene i kvaliteta tableta

Kada tražite tablet koji vam nudi odličan odnos cene i kvaliteta, treba da znamo da su na tržištu dostupni modeli koji će vam pružiti odlične performanse i funkcije po razumnoj ceni. Ovi tablet uređaji su savršeni za svakodnevne internet i poslovne aktivnosti, kao i za zabavu.

Kada birate tablet, važno je da odaberete jedan sa kvalitetnom ekranom, procesorom koji će moći da podržava vaše potrebe, kao i dovoljno memorije za skladištenje podataka i dokumenata. Dodatni faktori koji bi trebalo da se uzmu u obzir su baterija, kameru, povezivanje i veličina ekrana.

Tableti koji se ističu po odličnom odnosu cene i kvaliteta su Samsung Galaxy Tab A, Lenovo Tab M10 FHD Plus, Huawei MatePad T10, Amazon Fire HD 10 i iPad 7. Ovi uređaji su pristupačni i pružiće vam performanse za svakodnevnu upotrebu. Potrebno je samo da odlučite koji od ovih modela je najbolji za vas u skladu sa vašim potrebama i budžetom.

Kako odabrati pravi tablet

Kupovina tableta postaje sve popularnija i dostupnija, stoga je važno znati kako odabrati pravi tablet koji odgovara vašim potrebama i proračunu. Pre kupovine, prvo razmislite o namjeni tableta – koristite li ga za potrebe posla, zabavu, školovanje ili nešto drugo? Zatim, treba obratiti pažnju na veličinu i rezoluciju ekrana, kapacitet baterije, brzinu procesora i količinu RAM memorije, kao i na operativni sistem. Za olakšavanje izbora, možete se fokusirati na brendove koji su se dokazali u ovom segmentu, poput Apple-a, Samsung-a i Huawei-a, ali obratite pažnju i na cijenu. Važno je napomenuti i da neke karakteristike nemaju prevelik uticaj na performanse tableta, kao što su kamera i zvučnici, stoga neka vam to ne bude odlučujući faktor. Uz malo istraživanja i razmatranja vaših potreba, izbor pravog tableta će biti lak i u skladu sa vašim očekivanjima.

Ekran, memorija, baterija – ključne karakteristike

Kada se odlučujete koji je najbolji tablet za vas, tri ključne karakteristike koje se moraju uzeti u obzir su ekran, memorija i baterija. Od ove tri karakteristike, obično se prvo uvijek uzima u obzir veličina i kvaliteta ekrana. Najbolji tableti danas uglavnom imaju ekrane koji dolaze u veličinama između 7-13 inča, sa izuzetno visokom rezolucijom. Naravno, ako ćete koristiti tablet za gledanje filmova ili igranje igara, veći ekran je uvijek bolji izbor.

Druga ključna karakteristika je memorija. Ovo uključuje sposobnost tablet uređaja da pohrani veliku količinu podataka, upravo kao što su slike, video zapisi, muzika i aplikacije. Savjetujemo vam da birate tablet s najmanje 32 GB memorije ili, još bolje, s proširivom memorijom. Neki tableti dolaze s mogućnošću proširenja memorije putem kartica za pohranu, što je odličan dodatak.

Konačno, najbolji tablet mora imati i snažnu bateriju kako bi se osiguralo da možete koristiti svoj uređaj čak i tijekom duljih putovanja bez potrebe za slušalicama ili punjenjem baterije. Uz današnju tehnologiju, mnogi tableti imaju baterije koje mogu trajati i do 10 sati korištenja. Ove tri karakteristike pružaju vam temelj vaše odluke o kojem tabletu kupiti.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu