Kako pronaći izgubljeni mobilni telefon besplatno

Izgubiti mobilni telefon može biti stresno i skupo iskustvo, pogotovo ako ga niste osigurali ili ne želite platiti dodatne usluge pronalaženja. Međutim, postoje neke besplatne metode koje vam mogu pomoći u pronalasku vašeg izgubljenog telefona. U ovom članku ćemo razmotriti nekoliko načina kako pronaći izgubljeni mobilni telefon bez dodatnih troškova ili specijaliziranih potrepština. Slijedeći ovaj korak-po-korak vodič, možete pronaći vaš mobilni telefon bez dodatne panike ili brige.

Kako locirati izgubljeni Android telefon besplatno

Ako ste ikada izgubili svoj Android telefon, verovatno znate koliko stresno i frustrirajuće to može biti. Međutim, postoje načini da locirate izgubljeni Android telefon besplatno.

Prvo, možete koristiti Android Device Manager. Ovo je besplatna aplikacija koju možete preuzeti sa Play Store-a. Nakon što je preuzmete, možete se prijaviti na svoj Google nalog i odmah pristupiti svom telefonu. Ako mislite da je telefon u blizini, možete zatražiti da se zvoni glasno kako biste ga lakše pronašli.

Druga opcija je koršćenje aplikacije Find My Device od strane Google-a. Ova aplikacija takođe zahteva da budete prijavljeni na svoj Google nalog. Nakon što se prijavite, možete videti lokaciju vašeg telefona na mapi. Ova aplikacija takođe vam omogućava da se zvoni vaš telefon i da ga zaključate ako želite da budete sigurni da će vaši podaci ostati sigurni.

U svakom slučaju, važno je da odmah delujete ako mislite da je vaš telefon izgubljen. Ako ste aktivirali funkciju lociranja pre nego što je telefon izgubljen, to će vam mnogo olakšati pronalaženje vašeg telefona.

Pronađi moj telefon – efikasan način pronalaženja izgubljenog mobilnog uređaja

Ako ste ikad izgubili vaš mobilni telefon, sigurno znate koliko stresno to može biti. Ali, ne brinite, postoje neke efikasne metode koje će vam pomoći da pronađete vaš telefon.

Jedna od najpouzdanijih metoda je korišćenje “Pronađi moj telefon” funkcije koja je dostupna na većini modernih telefona. Ova funkcija je ugrađena u operativni sistem vašeg telefona i omogućava vam da pronađete izgubljen telefon iz bilo kog drugog uređaja koji ima pristup internetu. To može biti računar, tablet ili mobilni telefon.

Da biste koristili ovu funkciju, morate da omogućite “Pronađi moj telefon” opciju u postavkama vašeg telefona. Nakon toga, morate da se prijavite na Google nalog ako koristite Android telefon, ili Apple ID ako koristite iPhone. Kada izgubite telefon, jednostavno se prijavite na svoj nalog sa drugog uređaja i koristite “Pronađi moj telefon” funkciju da pronađete njegovu lokaciju.

Ova funkcija takođe vam omogućava da daljinski obrišete podatke sa vašeg telefona kako bi zaštitili vašu privatnost. Takođe možete da zablokirate vaš telefon kako bi on bio beskoristan da se na njemu vrše zloupotrebe. Sve u svemu, “Pronađi moj telefon” je jedan od najboljih načina da pronađete izgubljeni telefon i zaštitite vaše podatke.

Besplatni načini pronalaženja izgubljenog mobilnog telefona

Gubitak mobilnog telefona je danas prilično česta pojava, a najteži deo nakon gubitka telefona je pronalaženje istog. Mnogi su skloni izdvojiti veliki novac za profesionalne servise koji im u tome mogu pomoći, ali postoji i nekoliko besplatnih načina pronalaženja izgubljenog mobilnog telefona.

Prvi korak koji bi trebalo preduzeti jeste pozivati svoj izgubljeni telefon. Možda će vam se javiti pošteni pronalazač koji će vam ga vratiti.

Ukoliko vas niko ne javi, pokušajte da pronađete svoj telefon preko mape. Google Maps ima opciju “Find My Device” koja će vam prikazati na mapi tačnu lokaciju vašeg telefona. Slična opcija postoji i na Apple-ovim uređajima pod nazivom “Find My iPhone”.

Ako vam ove opcije ne budu bile od koristi, možete se obratiti svom mobilnom operateru. Neki operateri nude opciju lociranja telefona preko mreže, ali ovo može biti ograničeno samo na određene zemlje.

Konačno, poslednja opcija je preuzimanje aplikacije za lociranje telefona kao što su “Prey” ili “Find My Phone”. Ove aplikacije vam omogućuju da locirate telefon putem drugog uređaja i čak blokirate telefon ako ga neko drugi uhvati.

Zapamtite, uvek postoji šansa da pronađete svoj izgubljeni telefon besplatno. Sledite ove savete i uštedite novac na plati profesionalnih usluga za pronalaženje izgubljenog mobilnog telefona.

Kako locirati izgubljeni iPhone besplatno koristeći iCloud

Ako ste izgubili svoj iPhone, ne očajavajte – postoji način da ga pronađete besplatno uz pomoć iCloud-a. iCloud je besplatna usluga kompanije Apple koja vam omogućava da sinhronizujete sve vaše Apple uređaje i čuvate svoje podatke u oblaku.

Da biste locirali izgubljeni iPhone, morate aktivirati Find My iPhone opciju u podešavanjima iCloud-a. Nakon toga, možete lako pronaći svoj telefon putem aplikacije Find My iPhone koja je dostupna na svim Apple uređajima.

Kada pokrenete aplikaciju, morate se prijaviti na svoj iCloud nalog i odabrati opciju “Find My iPhone”. Nakon toga, možete videti lokaciju svih vaših Apple uređaja. Ako se vaš izgubljeni iPhone nalazi u blizini, možete ga zazvoniti da biste ga pronašli.

Ako se vaš izgubljeni iPhone nalazi dalje, možete koristiti opciju “Lost Mode” koja će blokirati vaš telefon i prikazati poruku sa vašim kontakt podacima. Ovo će pomoći da dobijete nazad svoj izgubljeni iPhone.

Ukratko, iCloud je moćna alatka koja vam može pomoći da pronađete svoj izgubljeni iPhone besplatno. Ne zaboravite da aktivirate Find My iPhone opciju kako biste bili spremni za slučaj da izgubite svoj telefon.

Više informacija o tome kako preuzeti iCloud možete pronaći ovde.

Kako se nositi s krađom mobilnog telefona – saveti i preporuke

Krađa mobilnog telefona je, nažalost, sve češći problem. Ukoliko se ovo dogodi, najbitnije je zadržati prisebnost i odmah preduzeti određene korake.

Prva preporuka je aktivirati lokaciju uređaja putem aplikacije “Find my iPhone” (za iOS uređaje) ili “Find my Device” (za Android uređaje) na drugom mobilnom uređaju ili računaru. Putem ovih aplikacija može se videti poslednja lokacija mobilnog telefona, a takođe i dalje ga locirati ako ima aktiviranu funkciju GPS.

Potrebno je odmah obavestiti operatera i tražiti da se blokira SIM kartica, kako bi se sprečila zloupotreba u slučaju da je telefon ukraden. Takođe, dobro je kontaktirati i policiju i dostaviti im informacije o krađi uključujući i podatke o mobilnom telefonu kako bi se olakšala njihova potraga.

Izuzetno je važno napraviti backup svih podataka sa mobilnog telefona, kako bi se sprečila gubitak dragocenih informacija.

Na kraju, preporučuje se i osigurati mobilni telefon kao dodatnu meru zaštite u slučaju krađe ili gubitka. Postoje različite opcije osiguranja uređaja putem operaterskih paketa ili samostalnih osiguravajućih kuća koje nude ovu vrstu usluge.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu