Kako dobiti tamnu temu na Google

Koristimo Google svakodnevno, bilo da tražimo informacije za školu ili posao, planiramo putovanje ili jednostavno želimo da saznamo nešto više o nekoj temi. Međutim, mnogi od nas nisu upoznati sa svim opcijama koje Google nudi, uključujući i mogućnost da se promeni tema pretrage. U ovom članku ćemo objasniti kako da dobijete tamnu temu na Googleu, koja ne samo da izgleda modernije, već je i korisna za očuvanje zdravlja vaših očiju.

Kako dobiti crni Google na Androidu

Crni Google na Androidu nije dostupan kao zvanična opcija, ali postoji način da ga dobijete uz pomoć aplikacije koja se zove “Dark GSearch”. Ova aplikacija menja izgled standardnog pretraživača Google u tamnu temu.

Prvo što trebate uraditi je da preuzmete aplikaciju “Dark GSearch” sa Google Play prodavnice. Nakon instalacije, pokrenite aplikaciju i odaberite opciju “Set as Default” kako bi ova aplikacija postala vaš glavni pretraživač.

Kada otvorite “Dark GSearch”, primetićete da se Google pretraživač sada nalazi u tamnoj boji. Ova tamna tema će značajno smanjiti napor očiju i pomoći u čuvanju trajanja baterije vašeg Android uređaja, naročito ukoliko koristite vaš telefon u uslovima niskog osvetljenja.

Sada kada znate kako da dobijete crni Google na Androidu, uživajte u gledanju filmova, čitanju e-knjiga ili surfovanju na internetu sa manje napora očiju i većom udobnošću.

Kako dobiti tamnu temu Google-a na iOS-u / iPadOS-u

Ako koristite Google pretraživač na svom iPhone-u ili iPad-u, verovatno ste primetili da se pozadina uvek prikazuje u beloj boji. Za one koji vole tamne teme i žele da smanje nivo osvetljenosti ekrana odgovaraća opcija bi bila aktiviranje tamne teme. U ovom tekstu ćemo objasniti kako to možete postići.

Prvi korak je osvežavanje Google aplikacije preko App Store-a. Zatim napravite novu karticu ili ušpremajte uvek otvorenu karticu, potom otiđite na početni ekran postavki. Kada ste ovde, kliknite na „General“ odakle ćete dopreti do „Appearance“ opcije i tu promenite opciju iz Light u Dark.

Ako ste dopustili da aplikacija prati vaš Uređaj, Google će se automatski prilagoditi tamnoj temi po podrazumevanoj postavci nakon postavljanja tamnog moda na iOS-u ili iPadOS-u. Međutim, ako to ne uspe, centar postavki Google aplikacije takođe će dozvoliti aktiviranje Tamne teme. Nakon toga, uredno će se prilagoditi da se prikaže u tamnijim bojama kao što su tamno siva ili crna – što je idealno za one koji vole da surfuju internetom uveče ili rano ujutro.

Kako dobiti Google Dark Mode na računaru

Ako želite da svojoj omiljenoj pretraživačkoj mašini dodate tamnu temu, nećete pogrešiti sa Google Dark Mode-om. Skoro svi veći proizvođači softvera dali su korisnicima mogućnost prebacivanja na tamnu temu i Google nije izuzetak.

Postoji nekoliko načina na koje možete dobiti Google Dark Mode na svom računaru. Jedan od načina jeste preuzimanje ekstenzije za Google Chrome ili Firefox pretraživač koji će vam omogućiti da prebacite na tamnu temu. Ova ekstenzija je besplatna i vrlo lako se instalira u samo nekoliko koraka.

Takođe, postoji i drugi način, koji nije toliko jednostavan, ali vredi probati. Radi se o promeni postavki u samom Google pretraživaču. Međutim, ova opcija trenutno nije dostupna svim korisnicima Googlea. Ako želite ovaj način, možete pogledati uputstva koja su dostupna na Googleovim stranicama.

Kako god da odlučite, Google Dark Mode je sjajan dodatak koji će vam omogućiti prijatniji doživljaj pretrage. Pokušajte i uverite se sami.

Kako aktivirati tamni način rada za Google pretraživanje

Ukoliko ste ljubitelj tamnijih tema na svojim uređajima, saznajte kako možete aktivirati tamni način rada za Google pretraživanje. Ovaj način rada će vam omogućiti da pretražujete internet u tamnijem ambijentu, što ne samo da je estetski prijatnije, nego vam može pomoći i uštedeti bateriju na vašem uređaju.

Prvo što trebate uraditi je da otvorite pretraživač i da u adresnu traku unesete “chrome://flags”. Zatim pritisnite “Enter” i bićete preusmjereni na stranu sa eksperimentalnim funkcijama. U polju za pretragu unesite “Dark Mode” kako biste pronašli opciju “Force Dark Mode for Web Contents”. Aktivirajte ovu opciju i ponovo pokrenite pretraživač.

Nakon ovog koraka, otvorite Google pretraživanje i umjesto bijele pozadine imaćete tamnu. Ako i dalje vidite bijelu pozadinu, provjerite da li ste aktivirali ovu opciju i da li ste ponovo pokrenuli pretraživač.

Napominjemo da aktiviranje eksperimentalnih funkcija može dovesti do nekih problema i da ih koristite na sopstvenu odgovornost. Ako primijetite bilo kakve slabosti u radu, isključite ovu opciju.

Takođe vam preporučujemo da pročitate Kako promeniti pozadinu Google-a.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu