Pretvorite MP4 u MP3

Da li vam je potrebna samo audio verzija nekog video zapisa? Postoji mnogo razloga zašto je MP3 format pogodniji od MP4 formata, kao što su manja veličina fajla i lakši prenos na mobilnih uređaja. Srećom, postoji nekoliko metoda za prebacivanje MP4 formata u MP3 format. U ovom članku ćemo razmotriti najjednostavnije načine za pretvaranje MP4 u MP3 format.

A ovde ćemo vam objasniti i pokazati vam kako iseći MP3.

Programi za besplatno pretvaranje MP4 u MP3

Iako su audio i video zapisi popularni na internetu, ponekad nam je potrebna samo audio verzija nekog fajla. U takvom slučaju, preporučljivo je konvertovati MP4 u MP3 format, jer MP3 fajlovi zauzimaju manje memorije i lakše ih je deliti i reproducirati na različitim uređajima. Postoji veliki broj besplatnih programa koji vam omogućavaju konvertovanje MP4 fajlova u MP3 format.

Jedan od najpopularnijih programa je Freemake Video Converter. Program sadrži jednostavno sučelje i podržava ne samo MP4 formate, već i mnoge druge formate, uključujući WMV, AVI, MKV i drugo. Takođe, program ima opciju da se fajl konvertuje u mp3 i pošalje na Google Drajv ili Dropbox.

Drugi program za besplatno konvertovanje MP4 u MP3 format je Any Audio Converter. Ovaj program podržava sve popularne video formate, a takođe nudi i funkcije da se konvertuje u druge audio formate, kao što su AAC, WAV i FLAC.

Među najpopularnijim programima nalazi se i Free MP4 to MP3 Converter, koji, kako mu i sam naziv govori, konvertuje MP4 fajlove u MP3 format. Softver ima jednostavno sučelje i lagan je za korišćenje, a takođe podržava veliki broj video formata.

Uz ove programe, postoji još nekoliko drugih besplatnih programa za konvertovanje MP4 fajlova u MP3. Razlike među programima obično su minimalne, stoga preporučujemo da probate nekoliko programa kako biste videli koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Kako pretvoriti MP4 u MP3 online

Ukoliko želite da sačuvate samo zvuk iz video fajla u formatu MP4, bez samog videa, to možete jednostavno učiniti pretvaranjem u MP3 format. Najjednostavniji i najbrži način za to je pretvaranje online.

Postoje brojne veb-stranice koje omogućavaju pretvaranje fajlova online, a jedna od popularnijih je convertio.co. Nakon otvaranja stranice, izaberite “MP4 to MP3” opciju, kliknite na “Select files” dugme i izaberite fajl koji želite da pretvorite. Nakon toga kliknite na “Convert” i sačekajte da se proces završi. Nakon završetka procesa, preuzmite novi fajl.

Važno je napomenuti da postoji ograničenje za veličinu fajla koji se može pretvoriti na ovaj način, pa ako želite da pretvorite veći fajl, moraćete da koristite druge konektore. Isto tako, treba biti pažljiv sa sajtovima koji nude ovu uslugu, jer neki od njih mogu biti nebezbedni. Uvek proverite recenzije i preporuke pre nego što se odlučite za korišćenje bilo kog sajta za konverziju fajlova.

Kako pretvoriti MP4 u MP3: Android i iPhone

Da biste pretvorili MP4 datoteku u MP3 format, neophodno je da koristite odgovarajuće aplikacije na vašem Android ili iPhone uređaju. U nastavku vam donosimo korake za oba operativna sistema.

Za Android uređaje, preporučujemo aplikaciju “Video to Mp3 Converter”. Nakon instalacije aplikacije, potrebno je da odaberete željenu MP4 datoteku koju želite da konvertujete, zatim odaberite “MP3” kao željeni format konverzije. Nakon toga, kliknite na dugme za konverziju.

Za iPhone uređaje, preporučujemo aplikaciju “Video to MP3 Converter”. Nakon instalacije, potrebno je da učitate željenu MP4 datoteku unutar aplikacije, zatim odaberete “MP3” kao željeni format konverzije. Kada ste odabrali format, kliknite na dugme za konverziju i sačekajte da se proces završi.

Važno je napomenuti da ovim postupkom snižavate kvalitet zvuka, jer MP4 datoteke imaju bolji zvuk od MP3 datoteka. Međutim, ako je vaša glavna potreba da imate audio fajl, MP3 konverzija je dobra opcija.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu