Kako locirati telefon

Lociranje telefona može biti krajnje korisno u situacijama kada ste ga izgubili ili vam ga je neko ukrao. Postoji nekoliko metoda za lociranje telefona, poput preko GPS signala, aktiviranja zvuka zvona ili korišćenja specijalizovanih aplikacija. U ovom članku ćemo detaljno objasniti kako različiti načini lociranja telefona funkcionišu i šta možete učiniti da povećate šanse da pronađete svoj izgubljeni uređaj.

Kako pratiti Android telefon

Pratiti Android telefon danas je postalo jednostavnije nego ikada pre. Zašto biste to uopšte hteli da radite? Možda želite saznati gde su vaši tinejdžeri i da li su bezbedni, pratiti aktivnosti vaših zaposlenih u službenom telefonu, ili želite da otkrijete da li vaš partner varaju. Bez obzira na razlog, postoji niz aplikacija i softvera koji vam omogućavaju da pratite telefone.

Najjednostavniji način da pratite Android telefon je korišćenjem Google lokacije. Uđite u podešavanja telefona i izaberite opciju “Lokacija”. Zatim aktivirajte “Uključi lokaciju”. Kada je lokacija uključena, Google će prikupljati podatke o vašem telefonu i prikazati ih na Google Maps-u na vašem računaru.

Drugim rečima, ako želite pratiti telefon svog deteta ili zaposlenog, to možete učiniti korišćenjem softvera za praćenje telefona. Postoje brojne aplikacije koje možete koristiti za ovu svrhu. Neki od najpopularnijih softvera za praćenje uključuju aplikacije poput Spyzie, mSpy, TheTruthSpy, FlexiSpy i mnogih drugih.

Sve ove aplikacije omogućavaju vam da pratite sve aktivnosti na telefonu, kao što su poruke, pozivi, lokacija, pregledanje interneta i drugo. Možete pristupiti svim ovim informacijama putem svog računara ili mobilnog uređaja. Međutim, važno je napomenuti da je upotreba ovih aplikacija zakonom regulisana i da bi trebalo da proučite zakone vaše zemlje pre nego što počnete koristiti softver za praćenje telefona.

Kako locirati iPhone

Kada se suočite sa gubitkom ili krađom svog iPhone-a, prva stvar koju morate da uradite jeste da pokušate da ga locirate. Ovo se može uraditi korišćenjem funkcije Find My iPhone koja je ugrađena u sve iPhone uređaje.

Prvo, osigurajte da ste prijavljeni na iCloud nalog na svom uređaju i da je funkcija Find My iPhone uključena u podešavanjima. Zatim, na svom drugom uređaju ili preko web sajta iCloud.com, možete pristupiti alatu Find My iPhone i locirati svoj telefon na mapi.

Uz to, funkcija Find My iPhone takođe vam omogućava da daljinski zaključate ili obrišete svoj telefon u slučaju da ga ne možete pronaći. Takođe možete postaviti poruku na zaključanom ekranu kako bi vam pronašlač mogao vratiti vaš iPhone.

U svakom slučaju, kada se susretnete sa gubitkom ili krađom svog iPhone-a, važno je da odmah preduzmete akciju i da koristite sve dostupne alate kako bi vratili svoj uređaj.

Proveri da li ti je mobilni pod nadzorom putem ovog linka.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu