Amazon Fire TV Stick: šta je i kako funkcioniše

Amazon Fire TV Stick je mali uređaj velikih mogućnosti koji pretvara vaš TV u pametni TV. Ovaj uređaj je vrlo jednostavan za korišćenje, a nudi veliki izbor aplikacija i video sadržaja. Da biste koristili Amazon Fire Stick, potrebno je samo da ga prikačite u HDMI port televizora i povežete sa Wi-Fi mrežom. Nakon toga, dobijate pristup mnogim popularnim servisima poput Netfliksa, Prime Videu, Huluu i više od 15.000 drugih aplikacija. Ovaj mali uređaj ima puno da ponudi, a ovaj članak će vam objasniti sve što trebate znati o Amazon Fire TV Stick-u.

Amazon Fire TV Stick: šta je i kako funkcioniše

Amazon Fire TV Stick je uređaj koji se priključuje na HDMI port televizora i omogućava korisnicima pristup gomili zabavnog sadržaja. Fire TV Stick je veoma jednostavan za korišćenje i vrlo je popularan među korisnicima širom sveta.

Ovaj uređaj pruža besplatni pristup aplikacijama kao što su Netflix, Amazon Prime Video i Hulu, kao i mogućnost kupovine dodatnog sadržaja ukoliko želite da unapredite svoje iskustvo gledanja televizije. Pored toga, korisnici mogu da pretražuju internet i da koriste glasovne komande za kontrolu uređaja.

Fire TV Stick koristi Wi-Fi konekciju kako bi se povezao sa internetom, što znači da korisnicima nije potrebno da poseduju nikakav drugi uređaj koji bi im obezbedio pristup internetu. Ovaj uređaj takođe ima opciju HDMI-CEC kako bi se automatski povezao sa televizorom i upravljao njime.

Ukoliko tražite novi način gledanja televizije koji nudi veliki izbor sadržaja i lakši način korišćenja, Amazon Fire TV Stick može biti idealno rešenje za vas.

Kako instalirati Amazon Fire TV Stick

Amazon Fire TV Stick je maleni uređaj koji omogućava gledanje online sadržaja na TV-u preko Wi-Fi konekcije. Uz pomoć ovog uređaja možete gledati TV emisije, filmove, serije ili igrati igre.

Proces instalacije Fire TV Stick-a je brz i jednostavan. Prvo, priključite Fire TV Stick u HDMI port na TV-u i napajanje putem USB kabla. Nakon toga, pritisnite dugme za napajanje na daljinskom upravljaču i pratite korake koji se prikazuju na ekranu. Potrebno je da povežete Fire TV Stick sa Wi-Fi mrežom i da unesete vaš Amazon nalog.

Nakon što ste se prijavili na vaš Amazon nalog, imaćete pristup preko 500 000 filmova i TV emisija. Takođe, možete preuzeti aplikacije koje su dostupne u vašoj zemlji. Kada završite sa podešavanjem, možete uživati u svom omiljenom sadržaju na velikom ekranu od vašeg TV-a. Ako ste u potrazi za praktičnim uređajem koji će vam pružiti puno zabave, Amazon Fire TV Stick je pravi izbor!

Kako kontrolisati Amazon Fire TV Stick sa pametnih telefona i tableta

Kontrolisanje Amazon Fire TV Stick-a pomoću pametnih telefona ili tableta je jednostavno i brzo sa upotrebljivim aplikacijama za daljinsko upravljanje. Postupak je sličan upravljanju daljinskim upravljačem, ali načini korišćenja su drugačiji.

Da biste koristili svoj pametni telefon ili tablet kao daljinski upravljač, prvo morate preuzeti aplikaciju koja se zove Amazon Fire TV App. Ova aplikacija omogućava vam da kontrolorišete vaš Fire TV Stick iz bilo kog dela kuće, koristeći iste funkcije kao i obični daljinski upravljač.

Kada preuzmete aplikaciju, prvo morate izabrati svog Fire TV Stick uređaja, koji će se automatski povezati sa pametnim telefonom ili tabletom. Kada se uspostavi veza, prikazaće se isti interfejs kao i na televizoru.

Mogućnosti upravljanja su raznolike, od izbora sadržaja, preko pauze, do podešavanja glasnoće ili brzine puštanja sadržaja. Jednostavno na svom telefonu ili tabletu pronađite funkciju koja vam treba i podesite je.

Ovo je veoma praktičan način upravljanja vašim Amazon Fire TV Stick-om. Sada ne morate da tražite daljinski upravljač ispod kauča ili u prostoriji u kojoj se ne nalazi televizor. Uz aplikaciju, sve je na dohvat ruke, bilo da ste u dnevnoj sobi ili kuhinji.

U ovom članku ćemo vam pokazati kako videti preuzimanja na iPhone-u.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu