Kako besplatno snimiti telefonski poziv

Snimanje telefonskih razgovora može biti korisno iz mnogo različitih razloga – mogu vam pomoći da se setite detalja razgovora, da izbegnete zabunu oko dogovora ili jednostavno da sačuvate uspomene. U ovom članku ću vam predstaviti nekoliko dostupnih opcija za besplatno snimanje telefonskih poziva, koje možete koristiti na mobilnim i fiksnim telefonima i bez obzira na operativni sistem. Nastavite da čitate kako biste saznali više o ovim korisnim alatima i kako ih najbolje koristiti.

Kako besplatno snimiti telefonski poziv na androidu

Snimanje telefonskih poziva može biti korisno iz mnogih razloga, od obrazovnih do pravnih. Postoji nekoliko aplikacija koje omogućavaju besplatno snimanje telefonskih poziva na Android uređajima.

Jedna od najpopularnijih besplatnih aplikacija za snimanje telefonskih poziva je Automatic Call Recorder. Ova aplikacija automatski snima sve pozive na vašem telefonu, a možete odabrati da snimke budu spremljene u telefonu ili u cloud servisu. Takođe, možete odabrati hoćete li snimanje biti aktivno za sve pozive ili samo za određene kontakte.

Druga popularna aplikacija je Call Recorder- ACR. Slično kao Automatic Call Recorder, ova aplikacija automatski snima sve pozive i omogućava vam da odaberete gdje će snimke biti spremljene. Ono što je razlikuje od Automatic Call Recorder-a je mogućnost prekidanja snimanja tijekom poziva.

Za one koji žele dodatne funkcije, preporučujemo Truecaller aplikaciju. Truecaller snima sve pozive i omogućava vam da koristite ugrađenu funkciju za blokiranje poziva neželjenih brojeva. Takođe, aplikacija vam omogućava da snimke budu spremljene na Google Drive-u ili DropBoxu.

Ako želite da snimate telefonske pozive, ali ne želite da instalirate dodatne aplikacije, postoji jednostavan trik. Možete koristiti zvučni snimač na svom telefonu tokom poziva. Za ovaj trik, morate pokrenuti zvučni snimač prije nego što uspostavite poziv. Međutim, ovaj trik neće biti tačan u svakom slučaju i najbolje je da koristite aplikacije namijenjene za snimanje poziva.

Kako besplatno snimiti telefonski poziv na iPhone-u

Ako želite da snimite telefonski razgovor na svom iPhone-u, postoji nekoliko metoda koje možete iskoristiti. Najjednostavnija opcija je da koristite aplikacije koje su dostupne u App Store-u. Međutim, mnoge od njih zahtevaju plaćanje naknade ili imaju ograničenja u smislu trajanja snimka.

Postoji jedna besplatna aplikacija koju možete koristiti koja neće ograničiti trajanje vašeg snimka i neće vam naplatiti naknadu. Aplikacija se zove “Voice Memos” i već je ugrađena u iPhone.

Da biste koristili ovu aplikaciju, potrebno je da dok se razgovor odvija, pokrenete aplikaciju i pritisnete crveni krug kako biste započeli snimanje. Nakon što je snimanje završeno, možete pristupiti snimku putem aplikacije ili ga prebaciti na računar.

Važno je napomenuti da u nekim zemljama snimanje telefonskih razgovora bez obaveštenja sagovornika može biti protivzakonito. Ovo varira od zemlje do zemlje, pa je preporučljivo prvo proveriti zakone o snimanju razgovora u svojoj zemlji ili se konsultovati sa advokatom.

Kako pronaći izgubljeni telefon pomoću Google-a objasnićemo vam u članku koji možete pronaći putem ovog linka.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu