Kako funkcioniše Snapchat

Snapchat je društvena mreža koja je postala vrlo popularna među mladima, zbog toga što My Story opcija koja omogućuje korisnicima da dele kratke video snimke ili fotografije koje su vidljive samo 24 sata. Takođe, popularnost Snapshota je zbog mogućnost da korisnici dodaju filtere, efekte i tekst na svoje objave. U ovom članku ćemo objasniti kako funkcioniše Snapchat i kako se koristi.

Ukoliko vas zanima kako funkcioniše Hangouts, preporučujemo vam da posetite ovaj link i otkrijete više detalja.

Kako Snapchat funkcioniše na pametnim telefonima

Snapchat je mobilna aplikacija koja omogućava korisnicima slanje kratkih video snimaka, fotografija i tekstualnih poruka. Aplikacija je datirana od 2011. godine i osmišljena je da se koristi isključivo na pametnim telefonima.

Da biste koristili Snapchat, prvo morate preuzeti besplatnu aplikaciju sa Google Play Store-a (za Android telefone) ili Apple App Store-a (za iPhone-ove). Nakon instalacije aplikacije, potrebno je da se prijavite na nalog ili kreirate novi.

Nakon prijave, korisnici mogu preuzeti ili snimiti fotografiju ili video, pa ih mogu dalje poslati svojim pratiocima. Ovi sadržaji se nazivaju „Snaps“. Snaps se pojavljuju samo na određeno vreme i nakon toga nestaju.

Korisnici takođe mogu napraviti „Story“ – priče koje se prikazuju na profilu 24 sata, nakon čega se automatski brišu. U okviru Story-a korisnici mogu postavljati više fotografija i video snimaka.

Snapchat ima i druge opcije uključujući filtere, leće, emoji i opciju „Snapstreaks“. Opcija Snapstreaks označava koliko dugo dva prijatelja šalju međusobne poruke svaki dan.

Pametni telefon mora imati kameru kako bi Snapchat radio. Snapchat je vrlo popularan među mlađom populacijom, posebno među tinejdžerima i mladima.

Kako Snapchat funkcioniše na računaru

Snapchat je popularna društvena mreža koja korisnicima omogućava da deluju kreativno, zabavno i interaktivno, a da pritom ne ostavljaju trajne tragove na Internetu. Međutim, za razliku od većine drugih društvenih mreža, Snapchat je prvobitno namenjen mobilnim uređajima, što znači da korisnici mogu da pristupe svojim nalozima i koriste funkcije aplikacije samo na telefonima i tabletima.

Ipak, postoje načini da se Snapchat koristi na računaru. Postoje programi koji vam omogućavaju da instalirate Snapchat aplikaciju na računar, ali imajte na umu da to može biti kršenje pravila korišćenja Snapchat-a, pa može dovesti do privremenog ili trajnog zabrane vašeg naloga.

Alternativno, postoji mogućnost da koristite Snapchat putem svog web pregledača. Snapchat ima zvaničnu veb stranicu koja vam omogućava da se prijavite na svoj nalog i pretražujete profile, priču i poruke primljene putem aplikacije. Međutim, ovo nije potpuno funkcionalno rešenje, pa nećete biti u mogućnosti da koristite sve Snapchat funkcije koje su dostupne na mobilnim uređajima.

U suštini, Snapchat nije namenjen za korišćenje na računaru, ali postoji nekoliko alternativnih rešenja koja vam mogu pomoći da pristupite svom nalogu i koristite neke osnovne funkcije. Ipak, za potpuno iskustvo Snapchat-a, preporučuje se korišćenje aplikacije na mobilnim uređajima.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu