WinRAR preuzimanje

WinRAR je jedan od najpopularnijih programa za arhiviranje i komprimovanje datoteka. On vam omogućava da lako kreirate i raspakujete arhive, čime štedite prostor na računaru i olakšavate prenos velikih fajlova putem interneta. U ovom članku ćemo govoriti o tome na koji način možete preuzeti i instalirati WinRAR, kao i koje su njegove glavne funkcije.

Sistemski zahtevi za preuzimanje WinRAR-a

Da biste uspešno preuzeli i instalirali WinRAR na vaš računar, morate da ispunite određene sistemski zahtevi. Prvo što treba da imate jeste operativni sistem (OS) koji je podržan, a to su: Microsoft Windows, GNU/Linux i MacOS.

Zatim, potreban vam je procesor sa minimalnom brzinom od 1 GHz ili više, dok se preporučuje procesor sa brzinom od 2 GHz. Takođe, potrebno je da vaš računar ima najmanje 512 MB RAM memorije za Windows, odnosno 256 MB za Linux i Mac OS.

Vaš računar mora takođe da poseduje dovoljno prostora na disku za instalaciju ovog softvera, a preporučeni minimum je oko 6 MB. Napominjemo da ovo može da se razlikuje od verzije do verzije, pa pre nego što započnete instalaciju, proverite tačne sistemski zahtevi za odgovarajuću verziju koju želite da preuzmete.

Na kraju, vaš računar mora da poseduje odgovarajuću grafičku karticu i odgovarajući ekran za prikaz. Ove specifikacije izgledaju prilično osnovno, međutim, unapređenja kao što su brzi procesori i veće količine RAM memorije poboljšavaju performanse softvera, posebno ako redovno obrađujete velike datoteke.

WinRAR preuzimanje: Windows 10

WinRAR je jedan od najpopularnijih programa za arhiviranje i kompresiju fajlova na Windows platformi. Kompanija RARLAB je nedavno lansirala novu verziju, WinRAR 6.0, koja donosi brojna poboljšanja i novitete.

Korisnici Windows 10 operativnog sistema mogu da preuzmu WinRAR sa zvanične RARLAB stranice. Instalacija je jednostavna i brza, a podešavanja opcija mogu da se prilagode prema željama korisnika.

WinRAR podržava arhiviranje u brojne formate, uključujući RAR, ZIP, CAB, ARJ, LZH, TAR, GZ, ACE i druge. Takođe, omogućava i enkripciju fajlova lozinkom, kao i izdvajanje fajlova iz arhiva.

Međutim, važno je napomenuti da WinRAR nije besplatan program. Korisnicima je na raspolaganju probna verzija koja traje 40 dana, nakon čega se mora kupiti licenca za dalje korišćenje programa. Cena licenci zavisi od tipa licence i broja korisnika.

Ukoliko vam je potreban pouzdan program za arhiviranje i kompresiju fajlova na Windows platformi, WinRAR je svakako jedna od najboljih opcija na tržištu.

WinRAR preuzimanje: Mac

WinRAR je izuzetno popularan softver za upravljanje arhivima i ekstrakciju fajlova. Iako je ovaj program inicijalno bio dostupan samo za Windows operativne sisteme, danas se može koristiti i na drugim platformama, uključujući i Mac OS.

WinRAR za Mac je dostupan za preuzimanje sa zvanične web stranice proizvođača RarLab. Ovaj softver omogućava korisnicima Mac računara da kreiraju, otvaraju i ekstrahuju fajlove u popularnim kompresovanim formatima, uključujući RAR, ZIP i 7-Zip.

Osim standardnih funkcija za upravljanje arhivima, WinRAR za Mac poseduje i napredne opcije za šifrovanje podataka, kao i mogućnost podešavanja veličine fajlova radi lakšeg slanja preko email-a ili drugih servisa.

Korisnici Mac računara i dalje imaju mogućnost korišćenja program za upravljanje arhivama koji dolazi uz operativni sistem, ali WinRAR za Mac značajno olakšava rad sa arhivama i omogućava korisnicima više opcija i funkcija.

Ukoliko treba da radite sa arhivama na Mac računaru, WinRAR je definitivno program koji treba imati u kolekciji softvera. Dostupan je za preuzimanje sa zvanične web stranice proizvođača, a cena licenciranja je jednokratna i pristupačna.

Preporučujemo vam da pročitate ovaj članak i otkrijete kako vratiti obrisane fotografije na Androidu.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu