Šta je Google One i kako funkcioniše

Google One je Google-ova pretplata za skladištenje podataka u oblaku, koja nudi veći kapacitet prostora za čuvanje dokumenata, fotografija i video snimaka. Pored toga, Google One nudi i dodatne pogodnosti, poput podrške za više korisničkih naloga, deljenje skladišnog prostora sa porodicom i pristup ekskluzivnim ponudama i popustima za Google proizvode. U ovom članku ćemo detaljnije objasniti kako funkcioniše Google One i šta sve nudi.

Šta je Google One i kako funkcioniše

Google One je servis za skladištenje podataka u oblaku koji je razvila kompanija Google kako bi ponudila više prostora za skladištenje podataka korisnicima. Ovaj servis pruža brojne pogodnosti: od povećanja kapaciteta skladištenja, preko stručne podrške za sve Googleove proizvode, pa do ekskluzivnog pristupa Google Play Share Play.

Korisnici mogu da odaberu na koji način će koristiti Google One – mogu da povećaju prostor za skladištenje na servisu Google Drive, a tu mogu da sačuvaju fotografije, video snimke, dokumente i druge važne datoteke bez opasnosti da će ih izgubiti, s obzirom na to da je sve u potpunosti sinhronizovano sa Googleovim oblakom. Ukoliko korisnici imaju dilemu ili pitanje, poseduju i ekskluzivnu podršku koja će odgovoriti na sva njihova pitanja u vezi sa korišćenjem ovog Googleovog servisa.

Cena pretplate za Google One varira u zavisnosti od količine prostora za skladištenje koju korisnici odaberu, ali kompanija redovno nudi brojne pogodnosti i popuste, tako da se isplati pratiti ponude i odabrati onu opciju koja najviše odgovara vašim potrebama.

Kako instalirati Google One

Google One je usluga koja vam nudi pohranu podataka u oblaku i dodatne pogodnosti za Gmail i Google Photos. U nastavku vam nudimo korake za instalaciju Google One aplikacije:

1. Otvorite Google Play Store na svom Android uređaju.
2. U tražilicu unesite “Google One” i pritisnite “traži”.
3. Kada pronađete aplikaciju, kliknite na “Instaliraj”.
4. Ako vam se pojavi obavijest o dozvolama, kliknite “Prihvati”.
5. Nakon što se instalacija završi, pokrenite Google One aplikaciju.
6. Ako već imate Google račun, prijavite se. Ako ne, stvorite novi račun.
7. Google One vam pruža osnovni plan s 15 GB besplatnog prostora za pohranu. Ako vam je potrebno više prostora, možete nadograditi svoj plan.
8. U Google One aplikaciji možete pristupiti i upravljati svojim datotekama, fotografijama i ostalim podacima koji su spremljeni u vašem Google računu.

Sada kada ste instalirali Google One, možete iskoristiti sve njegove pogodnosti i sigurno pohraniti svoje važne podatke na sigurno mjesto.

Google One: Čuvanje ličnih podataka

Google One je servis koji pruža korisnicima mogućnost da čuvaju svoje lične podatke na Google serverima. Uz Google One, korisnici mogu da uživaju u većem prostoru za skladištenje na svom Google Drive-u, kao i u dodatnim alatima za upravljanje i deljenje datoteka. Korišćenje ovog servisa omogućava efikasno čuvanje podataka na centralizovanom mestu sa lakoćom pristupa sa bilo koje lokacije i sa bilo kog uređaja sa pristupom internetu.

Međutim, kao i sa bilo kojim drugim servisom za čuvanje podataka na mreži, postoji rizik od hakovanja računa i lošeg upravljanja privatnim podacima. Stoga, korisnicima se preporučuje da osiguraju svoje naloge sa snažnim lozinkama i dvofaktornom autentifikacijom, a takođe i da provere da li dele svoje podatke samo sa pouzdanim izvorima.

U celini, Google One predstavlja dobar izbor za korisnike koji žele lako i efikasno upravljanje svojim ličnim podacima na mreži, ali istovremeno moraju biti svesni rizika i preduzeti mere zaštite.

Ukoliko ne znate kako da napravite Google dokument obavezno posetite ovaj link i saznajte više informacija.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu