Kako napraviti screenshot na Xiaomi

Screenshot, odnosno snimak ekrana, je korisna funkcija u svakodnevnom korišćenju pametnih telefona. Ako posedujete Xiaomi uređaj i ne znate kako da napravite screenshot, u ovom članku ćemo vam detaljno objasniti postupak. Bez obzira da li želite da sačuvate važne informacije na ekranu, pošaljete prijatelju deo neke poruke ili podelite interesantan sadržaj na društvenim mrežama, screenshot će vam u tome pomoći. Pratite naše jednostavne korake i načinite screenshot na svom Xiaomi uređaju.

Kombinacija tipki za pravljenje screenshotova na Xiaomi uređajima

Pravljenje screenshotova na Xiaomi uređajima može biti korisno za različite namene, od deljenja sadržaja na društvenim mrežama do čuvanja beleški. Postoji nekoliko načina za pravljenje screenshotova na Xiaomi telefonima.

Najpoznatija kombinacija tipki za pravljenje screenshotova je pritiskanje dugmeta za uključivanje uređaja i dugmeta za smanjenje glasnoće istovremeno. Nakon što pritisnete ove dve tipke, telefon će napraviti screenshot koji će biti sačuvan u galeriji.

Drugi način je korišćenje funkcije Screenshots u Quick Ball meniju. Ova opcija vam omogućava da postavite ikonicu za screenshot u Quick Ball meniju, a nakon što je pritisnete, telefon će napraviti screenshot i snimiti ga u galeriju.

Na Xiaomi telefonima postoji i mogućnost snimanja videa ekrana pomoću funkcije Screen Recorder. Da biste pristupili ovoj funkciji, otvorite Quick Ball meni i izaberite ikonicu za Screen Recorder. Nakon što započnete snimanje ekrana, možete dodati tekst, prečice i druge elemente na snimak.

Sada kada znate kako da napravite screenshot na Xiaomi telefonima, možete lako deliti svoje omiljene trenutke sa drugima ili sačuvati važne informacije za kasnije.

Brze radnje za pravljenje screenshotova na Xiaomi uređajima

Ako posedujete Xiaomi uređaj, lako ćete se snaći kada je u pitanju pravljenje screenshotova. Postoje četiri brze radnje koje će vam olakšati ovaj proces.

Prva radnja je pravljenje screenshotova preko kombinacije dugmadi. Potrebno je pritisnuti dugme za smanjivanje jačine zvuka i dugme za zaključavanje ekrana istovremeno. Slika će biti sačuvana u Galeriji.

Druga radnja je pravljenje screenshotova preko automatskog skrola. Potrebno je pritisnuti dugme za snimanje ekrana u meniju sa prečicama. Telefon će automatski skrolovati do kraja stranice i napraviti screenshot.

Treća radnja je pravljenje screenshotova preko funkcije dugo pritiskanje. Potrebno je dugo pritisnuti ikonicu za snimanje ekrana u meniju sa prečicama i odabrati opciju za dugački screenshot.

Četvrta radnja je pravljenje screenshotova preko Mi Home aplikacije. Potrebno je otvoriti aplikaciju i odabrati opciju Upravljanje kućom, a zatim odabrati opciju Snimanje ekrana. Na ovaj način možete snimati ceo ekran ili samo deo ekrana.

Odaberite svoju omiljenu radnju i lako napravite screenshot na Xiaomi uređaju!

Gestovi za pravljenje screenshotova na Xiaomi uređajima

Za sve vlasnike Xiaomi uređaja, postupak pravljenja screenshotova je vrlo jednostavan! Dovoljno je da jednostavno pritisnete tipku napajanja i tipku za smanjenje glasnoće u isto vrijeme. Ili, ako koristite uređaj koji ima MIUI sučelje, možete koristiti i gestove kako biste napravili screenshot.

Jedan od ovih gestova je “3 prsta” na ekranu. Kada uključite ovaj gest u postavkama, dovoljno je da pređete s tri prsta preko zaslona i napravite screenshot. Ovaj gest je vrlo prikladan, jer vam ne treba dodatna hardverska tipka da biste napravili screenshot.

Drugi gest za pravljenje screenshotova na Xiaomi uređajima je “pritisnuti i držati tipku za snimanje zaslona”. Kada ovaj gest bude omogućen, dovoljno je da pritisnete i držite tipku za snimanje zaslona na onome što želite snimiti, a zatim pustite kada ste spremni.

Bez obzira na to koji gest odaberete, pravljenje screenshotova na Xiaomi uređajima je vrlo jednostavno i ugodno iskustvo. Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao da saznate kako napraviti screenshot na vašem Xiaomi uređaju!

Dugački snimci ekrana i web stranica na Xiaomi uređajima

Ukoliko ste korisnik Xiaomi uređaja, verovatno ste se nekad našli u situaciji kada želite da zabeležite neki trenutak sa ekrana ili da sačuvate web stranicu za kasnije čitanje. Srećom, Xiaomi uređaji nude jednostavan način za pravljenje screenshotova.

Postupak pravljenja screenshotova na Xiaomi uređajima je veoma jednostavan. Sve što treba da uradite jeste da istovremeno pritisnete dugme za smanjivanje glasnoće i dugme za uključivanje/isključivanje uređaja. Nakon toga, uređaj će napraviti screenshot, a vi ćete ga moći pronaći u Galeriji.

Međutim, ako želite da napravite dugačak snimak ekrana ili web stranice, koristite funkciju koja se zove “Snimak celog ekrana”. Ovu funkciju možete pronaći u opcijama za pravljenje screenshotova koje se nalaze na dnu ekrana nakon pritiska na standardnu opciju za pravljenje screenshotova. Nakon što pritisnete ovu opciju, uređaj će napraviti dugačak snimak ekrana ili web stranice, koji ćete moći da pronađete u Galeriji pod nazivom “Dugački snimak ekrana”.

Sada kada znate kako da pravite screenshotove na Xiaomi uređajima, nećete propustiti nijedan važan trenutak sa ekrana ili web stranice.

Ostala rješenja za pravljenje screenshotova na Xiaomi uređajima

Pored standardne opcije koja je dostupna na Xiaomi uređajima, postoje i druge mogućnosti za kreiranje screenshotova. Jedna od njih je korištenje aplikacije “Screen Master” koja omogućava naprednije opcije kao što su snimanje dugih screenshotova i snimanje okvira za obavještenja. Također, aplikacija “Xiaomi Screen Recorder” također nudi funkciju snimanja zaslona sa zvukom, što je korisno za one koji žele napraviti video screen capture.

Još jedna opcija je korištenje prečice na ekranu sa brzim postavkama. Dostupna je opcija “Snimanje ekrana” koja omogućava brzi pristup snimanju.

Za one koji žele prilagođene opcije za screenshotove, Xiaomi također omogućava instaliranje aplikacija treće strane kao što su “Screenshot Easy” i “Screenshot Ultimate”. Ove aplikacije nude dodatne opcije kao što su uređivanje i dijeljenje screenshotova.

Korištenje svih ovih opcija ovisi o pojedinačnom korisniku i njihovim potrebama. Xiaomi uređaji podržavaju mnogo mogućnosti pravljenja screenshotova kako bi korisnici imali mogućnost prilagoditi napredne opcije ili koristiti ih kao osnovnu funkciju. 

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu