Kako povezati iPhone sa TV-om

U današnje vreme, mnogi korisnici iPhone-a žele da povežu svoj pametni telefon sa televizorom kako bi pregledali fotografije, gledali filmove ili igrali igrice na velikom ekranu. Često se ljudi suočavaju sa problemom nedostatka kabla ili neodgovarajućih portova na televizoru, ali postoje načini kako se to može rešiti. U ovom članku ćemo Vam pokazati kako da povežete svoj iPhone sa televizorom i uživate u zabavi na velikom ekranu.

Kako povezati iPhone sa TV-om bežično

Postoji nekoliko načina za povezivanje vašeg iPhone-a sa televizorom. Jedan od najjednostavnijih načina za bežično povezivanje je preko AirPlay-a, koji je dostupan za iPhone, iPad i iPod Touch uređaje. AirPlay funkcioniše preko Wi-Fi mreže i omogućava vam da bežično strimujete video sadržaj sa vašeg uređaja na televizor.

Da biste koristili AirPlay, vaš iPhone i televizor moraju podržavati ovu funkciju. Kada se povežete sa Wi-Fi mrežom, koristite Control Center da biste pronašli opciju za AirPlay. Kada pronađete opciju za AirPlay, izaberite televizor na koji želite da strimujete sadržaj sa svog iPhone-a.

Druga opcija za bežično povezivanje vašeg iPhone-a sa televizorom je korišćenjem Google Chromecast uređaja. Chromecast je jednostavan za instaliranje, a omogućava vam da strimujete sadržaj sa svog iPhone-a direktno na televizor bez ikakvog kablova.

Bez obzira na to koju opciju izaberete, povezivanje vašeg iPhone-a sa televizorom bežično je lakši nego ikada ranije. Ukratko, ako želite da gledate omiljene filmove ili serije na većem ekranu, pripazite na kompatibilnost svojih uređaja i koristite AirPlay ili Chromecast.

Kako povezati iPhone sa Smart TV-om jednostavno

U današnje vreme kada imamo toliko raznih uređaja koji se koriste za gledanje raznih sadržaja, moguće je da se nađete u situaciji da želite da povežete svoj iPhone sa Smart TV-om. Srećom, to nije teško i može se uraditi na nekoliko veoma jednostavnih načina.

Jedan od najpopularnijih načina je korišćenjem Apple AirPlay funkcije. Potrebno je da vaš Smart TV ima ugrađenu AirPlay funkciju, a onda jednostavno morate da povežete vaš iPhone i TV na istu Wi-Fi mrežu i nakon toga na svom iPhone-u otvorite Control Center, izaberite AirPlay i izaberete svoj TV.

Druga opcija je da koristite HDMI kabl. Potrebno je da vaš Smart TV ima HDMI ulaz i da kupite iPhone-ov adapter koji dolazi sa HDMI kablom. Nakon što adapter povežete sa TV-om, a iPhone-om, na vašem Smart TV-u će se pojaviti vaš telefon kao izvor i moći ćete da pristupite svim sadržajima sa vašeg iPhone-a.

Konačno, postoji još jedna opcija, a to je da koristite aplikaciju za povezivanje. Postoji više aplikacija koje vam omogućavaju da povežete svoj iPhone sa TV-om, jednostavnom instalacijom i povezivanjem iste Wi-Fi mreže.

U svakom slučaju, povezivanje vašeg iPhone-a sa Smart TV-om je veoma lako i jednostavno, tako da možete da uživate u svojim omiljenim sadržajima na velikom ekranu.

Kako povezati iPhone sa TV-om uz pomoć Apple TV-a

Apple TV je uređaj koji omogućava lako i jednostavno povezivanje iPhonea sa televizorom. Ovaj uređaj je često korišćen u situacijama kada želite da prikažete sadržaje sa svog telefona na većem ekranu.

Da biste povezali iPhone sa televizorom koristeći Apple TV, prvo morate obezbediti da su oba uređaja u istoj mreži. Nakon toga, povežite Apple TV sa televizorom i uključite ga.

Zatim, na svom iPhoneu otvorite Control Center (centar za kontrolu), tapnite na opciju “Screen mirroring” (ogledalo ekrana), a zatim odaberite Apple TV. Nakon što se uspešno povežete, sve što prikažete na svom iPhoneu će se prikazati i na televizoru.

Pored toga, uz pomoć Apple TV-a možete prikazati i druge sadržaje kao što su slike i video snimci sa iCloud-a ili Appleove streaming servise kao što su Netflix ili Hulu.

Kada završite sa korišćenjem, jednostavno prekinite povezivanje u Control Center-u ili isključite Apple TV. Ukoliko imate problema sa povezivanjem ili korišćenjem, proverite uputstva za upotrebu ili se obratite Apple podršci.

Kako povezati iPhone sa TV-om uz pomoć Chromecasta brzo i lako

Ako želite da svoj iPhone povežete sa TV-om i koristite ga kao veliki ekran, možete to uraditi uz pomoć Chromecasta. Chromecast je uređaj za strimovanje medija koji vam omogućava da bežično povežete svoj telefon, tablet ili laptop sa TV-om.

Da biste povezali svoj iPhone sa TV-om preko Chromecasta, prvo morate da instalirate Google Home aplikaciju na svom telefonu. Zatim, povežite Chromecast sa svojim TV-om i povežite ga sa istom Wi-Fi mrežom kao i vaš iPhone.

Kada sve bude povezano, otvorite aplikaciju za strimovanje medija na svom telefonu, kao što su Netflix, Hulu ili YouTube. Pronađite sadržaj koji želite da gledate i kada pritisnete na ikonu za strimovanje, odaberite Chromecast kao uređaj na koji želite da se to strimuje. Sadržaj će se pojaviti na vašem TV-u i možete ga kontrolisati sa svog telefona.

Povezivanje vašeg iPhone-a sa Chromecastom je jednostavan proces koji će vam omogućiti da uživate u svojim omiljenim filmovima i emisijama na velikom ekranu bez ikakvih problema.

Kako povezati iPhone sa TV-om preko kabla u nekoliko koraka

Da li ste ikada želeli da uživate u fotografijama i videima sa svog iPhone uređaja na velikom ekranu televizora? Ako je vaš odgovor potvrdan, postoji jednostavan način da to ostvarite – povezivanjem iPhone-a sa TV-om preko kabla. Sve što vam je potrebno je HDMI kabl i određene postavke na vašem iPhone-u. U nastavku vam donosimo detaljno uputstvo kako da to uradite u nekoliko koraka.

1. Kupite HDMI kabl i priključite jedan kraj u TV, a drugi u lightning port na vašem iPhone-u.

2. Na daljinskom upravljaču svog TV-a pritisnite dugme “Input” ili “Source” i odaberite HDMI priključak na kojem je povezan vaš iPhone.

3. Na vašem iPhone-u idite u “Settings” (Postavke), a zatim u “Display & Brightness” (Ekran i osvetljenje). Uključite opciju “Screen Mirroring”(Bežični prikaz ekrana) i odaberite naziv svog TV-a.

4. Nakon toga, vaš iPhone ekran će biti reflektovan na TV ekranu, i možete uživati u gledanju filmova i gledanju fotografija na velikom ekranu.

Povezivanje iPhone-a sa TV-om putem HDMI kabla je jednostavan način da podijelite sadržaj sa drugima i uživate u zabavi na velikom ekranu. Sada možete uživati u svojim omiljenim filmovima, serijama i fotografijama na velikom ekranu sa porodicom i prijateljima. 

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu