Kako da povratite WhatsApp chat

WhatsApp je postao jedan od najpopularnijih načina komunikacije među korisnicima širom sveta. Međutim, često se dogodi da slučajno izbrišemo važne poruke ili čak celokupan chat sa nekim korisnikom. Ako ste u sličnoj situaciji, ne brinite – postoji način da povratite izbrisane WhatsApp chatove. U ovom članku objasnićemo kako da vratite izbrisane poruke, kako da povratite čitav chat sa korisnikom, kao i koji alati vam mogu pomoći u ovom procesu.

Čuvanje i povraćaj WhatsApp četa putem rezervne kopije

Korišćenje WhatsApp-a je postalo gotovo neizostavno u našim svakodnevnim životima. Ovaj popularni program nam omogućuje da ostanemo u kontaktu sa prijateljima, porodicom i poslovnim partnerima u svim delovima sveta. Međutim, gubitak poruka, slika i drugih datoteka može biti vrlo frustrirajući. U ovom članku ćemo vam pokazati kako da povratite izgubljene podatke i sprečite takve situacije ubuduće.

Jedan od najznačajnijih koraka u sprečavanju gubitka podataka na WhatsApp-u je čuvanje rezervne kopije vaših razgovora. To možete uraditi na dva načina: korišćenjem WhatsApp-ovog ugrađenog sistema za automatsko pravljenje rezervne kopije ili ručno pravljenjem kopije.

Ukoliko ste već napravili rezervnu kopiju i izgubili neke poruke, ne brinite. WhatsApp vam nudi opciju da povratite izgubljene podatke povlačenjem iz rezervne kopije. Samo pratite uputstva koja vam se pojave na ekranu i u nekoliko koraka ćete biti u mogućnosti da povratite sve izgubljene podatke.

Nadam se da će vam ovi saveti pomoći da ne izgubite nikakve bitne poruke na WhatsApp-u. Sada možete bezbedno i sa lakoćom koristiti ovaj program i znati da vaše poruke su bezbedne i moguće je vratiti ih ukoliko dođe do problema.

Rezervna kopija WhatsApp-a na Androidu

Rezervna kopija WhatsApp-a na Androidu predstavlja veoma važnu opciju koju svakako treba aktivirati ukoliko želite sačuvati sve svoje poruke, slike i video zapise. Ova opcija omogućava da vaši podaci budu automatski sačuvani na Google Drive-u, što vam omogućava da ih povratite u slučaju da izgubite pristup aplikaciji ili da vam se telefon pokvari.

Da biste aktivirali ovu opciju, potrebno je da se prijavite na svoj Google nalog na telefonu, otvorite WhatsApp i da pristupite opciji za podešavanje rezervne kopije. Potom treba izabrati u kojem vremenskom intervalu želite da se vaši podaci automatski sačuvaju i da konfigurišete kojim mrežama će se podaci prenositi.

Ukoliko vam je potrebna rezervna kopija WhatsApp-a, sve što treba da uradite jeste da reinstalirate aplikaciju i da prilikom otvaranja izaberete opciju za povratak podataka sa Google Drive-a. Međutim, važno je imati na umu da se vaša rezervna kopija uvek ažurira samo kada ste povezani na internet, te da u tom slučaju može doći do gubitka nekih nedavno poslatih poruka ili medijskih sadržaja. Stoga je preporuka da, pored automatske rezervne kopije, povremeno ručno napravite backup kako biste bili sigurni da vam ništa neće nedostajati.

Povraćaj WhatsApp-a na iPhone-u uz pomoć rezervne kopije

Ako ste slučajno izgubili vašu WhatsApp aplikaciju sa vašeg iPhone-a ili se vaš telefon pokvario, ne brinite jer je povratak vaših razgovora moguć uz pomoć rezervne kopije.

Prvo što trebate uraditi je da preuzmete WhatsApp aplikaciju sa App Store-a i nakon instalacije otvorite aplikaciju. Slijedeći korak je da unesete broj telefona i verifikacioni kod koji će biti poslat na vašu telefoniju poruku. Nakon toga će se pojaviti opcija ‘restore chat history’. Ovu opciju odaberite i pustite da aplikacija povuče sve vaše razgovore koji su bili sačuvani u iCloud-u.

Ako vam se ova opcija ne prikaže, znači da nemate rezervne kopije na iCloud-u. U tom slučaju, potrebno je da izvršite backup unutar same aplikacije. Ovo se radi kroz WhatsApp -> Settings -> Chats -> Chats Backup. Nakon što ste uradili backup, ponavljate prethodni proces instalacije aplikacije i verifikacije broja telefona.

Ukoliko ste napravili backup, ali nemate opciju da vratite razgovore, provjerite da li je backup na iCloud-u stariji od šest mjeseci. Ako je to slučaj, potrebno je da ručno povučete backup na svoj iPhone putem iTunes-a.

Zapamtite, vaši razgovori su vaša privatnost i sa lakoćom ih možete vratiti uz pomoć ove male procedure.

Kako povratiti WhatsApp čet na PC-u korišćenjem rezervne kopije

Ako ste slučajno izbrisali neke bitne WhatsApp poruke ili vam je telefon oštećen i ne možete da pristupite chat istoriji, ne očajavajte – postoji način za povratak podataka! Korišćenjem rezervne kopije, možete povratiti Vašu WhatsApp istoriju čak i na Vašem računaru.

Postupak je jednostavan – prvo, obezbedite najnoviju verziju WhatsApp-a na Vašem telefonu. Potom, obezbedite rezervnu kopiju Vaših četova – ovo se automatski radi svakodnevno ali je najbolje da ručno izvršite kopiju pre povratka podataka. Nakon toga, povratite chat na svom telefonu. Kada se sve poruke pojave na Vašem telefonu, povežite telefon sa Vašim računarom i prebacite podatke na PC koristeći kabl ili bežično prebacivanje.

Sada možete pristupiti Vašem chatu na računaru. Preuzmite WhatsApp desktop aplikaciju, ili koristite WhatsApp Web verziju putem browsera. Kada se prijavite, pojaviće se Vaše poruke u realnom vremenu.

Ovo je odličan način da povratite WhatsApp chat na PC-u, bez gubitka podataka. Potrudite se da često radite rezervne kopije Vaših chatova kako biste uvek imali dostupne podatke u slučaju bilo kakvog problema.

Povraćaj izbrisanih WhatsApp četova na telefonu pomoću rezervne kopije

Iako WhatsApp čini sve da obezbedi sigurnost vaših podataka, nekad se dešava da obrišete neki čet slučajno ili namerno. Ako želite da povratite obrisani čet, postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti. Prvi je da probate da pronađete arhiviran čet koji se nalazi na dnu stranice u odeljku “Archived Chats”. Ako ne uspete da pronađete željeni čet, ne očajavajte jer još postoji jedan način da povratite svoje podatke.

Taj način je da vratite chat kroz rezervnu kopiju. Rezervne kopije se automatski prave, i to svakodnevno, pa je važno da vodite računa da vam je ta funkcija omogućena u aplikaciji u podešavanjima “Chat Backup”. Ukoliko želite da povratite obrisani chat, morate prethodno izbrisati aplikaciju, a potom je ponovo instalirati. Kada budete instalirali aplikaciju, prijavite se na nju istim nalogom koji ste koristili pre brisanja. Ako ste omogućili da se automatski pravi rezervna kopija, moći ćete da povratite sve obrisane četove i poruke kroz ovaj mehanizam. Nakon što izaberete željeni datum povratka, sve poruke koje ste dobili nakon toga datuma nećete moći da vidite. 

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu