Kako preuzeti besplatne knjige na Kindle

Kindle uređaj, popularan među ljubiteljima knjiga, omogućava čitanje elektronskih knjiga u bilo kojem trenutku i bilo gdje. Uz to, korisnici Kindla mogu ostvariti pristup besplatnom sadržaju i preuzeti različite knjige u digitalnom obliku, što može uštedjeti novac i olakšati pristup knjigama koje žele čitati. U ovom članku ćemo razmotriti kako preuzeti besplatne knjige na Kindlu i iskoristiti sve prednosti koje ovaj uređaj nudi.

Kindl prodavnica

Ako ste ljubitelj knjiga i vlasnik Kindle-a, neće vam biti teško da pronađete nešto za sebe u Kindl prodavnici. Ova online prodavnica nudi široku paletu knjiga različitih autora i žanrova, a neke od njih mogu se dobiti i besplatno.

U Kindl prodavnici postoji i poseban odeljak sa besplatnim knjigama koje možete preuzeti na svoj uređaj. U ovom odeljku se nalaze knjige poznatih autora, ali i onih koji su manje poznati široj publici, ali imaju vredne i zanimljive priče za ponuditi.

Preuzimanje besplatnih knjiga nije teško, samo je potrebno uneti link ka knjizi koju želite, a potom kliknuti na dugme za preuzimanje na Vaš uređaj. Takođe, možete koristiti uslugu “Kindl Unlimited”, koja vam omogućava pristup velikom broju knjiga i časopisa, a sve za mesečnu pretplatu.

Kindl prodavnica nudi niz alata koji vam olakšavaju pretragu knjiga i pronalaženje onih koje su u skladu sa Vašim interesovanjima. Uz lagodnost svog Kindle-a i veliki izbor knjiga koje možete preuzeti, Kindl prodavnica je idealno mesto za sve ljubitelje knjiga i čitanja u digitalnom obliku. Budite sigurni da imate dostupnost velikom broju knjiga svuda i u svakom trenutku, bez obzira na to gde se nalazite.

Sajtovi za besplatno preuzimanje knjiga na Kindl

Ako ste vlasnik Kindl uređaja ili aplikacije za čitanje e-knjiga, imate mogućnost besplatnog preuzimanja hiljada knjiga. Postoje mnogobrojni sajtovi gde možete pronaći klasike, savremenu literaturu, knjige za decu i druge kategorije besplatnih knjiga.

Osim popularne platforme Amazon, koja nudi mnoštvo besplatnih e-knjiga, postoje i druge online biblioteke za preuzimanje knjiga. Na primer, Project Gutenberg ima oko 60 hiljada besplatnih knjiga na engleskom jeziku. Takođe, Open Library nudi desetine hiljada knjiga i časopisa na različitim jezicima.

Ako preferirate domaću literaturu, možete posetiti sajtovi poput eKnjige.rs, Knjige.online ili Beli Andaš, gde možete pronaći besplatne e-knjige na srpskom jeziku. Ovi sajtovi nisu specijalizovani samo za Kindl, pa ukoliko imate drugi uređaj za čitanje e-knjiga, možete preuzeti knjige u različitim formatima, kao što su PDF, ePub ili MOBI.

Neki sajtovi za preuzimanje knjiga mogu zahtevati registraciju ili pretplatu, ali mnogi su potpuno besplatni i ne zahtevaju nikakve obaveze. U svakom slučaju, pre nego što preuzmete bilo koju knjigu, proverite da li je u potpunosti besplatna i da li je kompatibilna sa vašim uređajem za čitanje.

Kopiranje knjiga na Kindl uređaj

Ukoliko volite da čitate knjige u elektronskom obliku, Kindle uređaj je jedan od najpopularnijih uređaja na tržištu. Međutim, pitanje koje se često postavlja jeste kako preuzeti knjige na Kindle uređaj.

Postoji nekoliko načina na koje možete preuzeti knjige na Kindle. Jedna od opcija jeste da ih kupite putem Amazon-ove online prodavnice. Međutim, ukoliko želite da uštedite novac, možete preuzeti besplatne knjige.

Kopiranje knjiga na Kindle uređaj je veoma jednostavno. Potrebno je samo da povežete svoj Kindle uređaj sa računarom putem USB kabla. Zatim, pronađite folder sa knjigama na svom računaru i jednostavno prevucite knjigu u folder „documents“ na Kindle uređaju.

Važno je da znate da Kindle uređaj podržava nekoliko različitih formata knjiga. Ukoliko želite da preuzmete knjige koje nisu u Kindle formatu, potrebno je da ih konvertujete u Kindle format pomoću programa poput Calibre.

Uz malo truda i strpljenja, lako možete preuzeti i uživati u besplatnim knjigama na vašem Kindle uređaju.

Probna verzija Kindl neograničeno

Jedna od prednosti korišćenja aplikacije Kindle je i mogućnost korišćenja probne verzije Amazonovog servisa Neograničeno. Ova usluga omogućava čitaocima da neograničeno čitaju knjige, stripove, časopise i ostale publikacije iz ponude Amazona, bez dodatnih troškova.

Za početak, korisnicima je potrebno kreirati nalog na Amazonovom sajtu, a zatim aktivirati probnu verziju usluge Neograničeno. Napomena: probna verzija traje 30 dana i ukoliko se korisnik nakon tog perioda ne odluči za plaćanje pretplate, automatski će biti izlogovan iz usluge.

Nakon aktivacije usluge, čitaoci mogu preuzimati i čitati knjige na svom Kindle uređaju ili putem aplikacije na drugim uređajima kao što su smartfoni, tableti ili računari.

Još jedna prednost ovog servisa je mogućnost čitanja knjiga bez internet konekcije, odnosno preuzimanja knjiga na uređaje za kasnije čitanje.

Ukoliko korisnik odluči da ostane član usluge, mesečna pretplata iznosi 9,99 dolara. Svakako, prednost korišćenja Kindle aplikacije i usluge Neograničeno ogleda se u neograničenom izboru knjiga i publikacija koje su čitaocima uvek dostupne.

Amazon Prime čitanje

Amazon Prime čitanje je sjajan način da pristupite nekim od najboljih naslova na Amazonu. Sa preko milion e-knjiga, časopisa i stripova, Amazon Prime čitanje nudi neograničen pristup prekrasnim čitajućim materijalima svih žanrova i interesa.

Članovi Amazon Prime-a mogu preuzeti neograničen broj knjiga u okviru njihove pretplate bez dodatnih troškova. Ovo uključuje neke od najpopularnijih naslova današnjice, kao i klasike koji su vekovima ostavili svoj trag u svetu književnosti.

Da biste pristupili Amazon Prime čitanju, prvo morate biti član Amazon Prime-a. Pretplatu možete platiti godišnje ili mjesečno, a nakon toga imate neograničen pristup svim prednostima programa.

Kada postanete Prime korisnik, jednostavno preuzmite aplikaciju Kindle na svoj uređaj i prijavite se koristeći svoj Amazon nalog. Nakon toga možete preuzeti neograničen broj knjiga i čitati ih offline kad god i gdje god želite.

Amazon Prime čitanje nudi mnoge pogodnosti, a sjajan sadržaj dostupan u ovoj biblioteci je nešto što će zasigurno uživati svi ljubitelji knjige. 

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu