Kako izbrisati istoriju Chrome-a

Ako koristite Google Chrome kao glavni pretraživač, moguće je da istorija pregledavanja sadrži mnogo podataka koje možda ne želite da sačuvate ili koje želite da izbrišete radi privatnosti. Srećom, postoji jednostavan način da izbrišete istoriju pregledavanja i oslobodite prostor na svom računaru. U ovom članku naučićete kako da izbrišete istoriju Chrome-a i vratite svoj pretraživač u čist i uredan oblik.

Kako izbrisati istoriju Chrome-a na Windowsu

Izbrišite svoju istoriju pretraživanja na Chrome-u za Windows sa ovim jednostavnim uputstvima. Izbrisavanje istorije pretraživanja može biti korisno zbog očuvanja privatnosti ili čišćenja memorije računara.

Prvo, otvorite Chrome pretraživač i kliknite na tri tačke u gornjem desnom uglu. Iz padajućeg menija izaberite “History” (istorija), a zatim “History” (istorija) još jednom.

To će prikazati vašu celokupnu istoriju pretraživanja. Možete obrisati pojedinačne stavke tako što ćete ih označiti i kliknuti “Remove Selected Items” (izbriši izabrane stavke). Ako želite da izbrišete svoju celokupnu istoriju, kliknite na “Clear Browsing Data” (obriši podatke o pretraživanju) u levom meniju.

To će prikazati prozor sa različitim opcijama koje možete obrisati, uključujući istoriju pretraživanja, podatke o kešu, kolačiće i druge elemente. Izaberite opcije koje želite izbrisati, a zatim kliknite na dugme “Clear Data” (obriši podatke).

Kad završite, zatvorite prozor i vaša istorija pretraživanja bi trebalo da bude izbrisana. Vaš pretraživač Chrome će se vratiti u početno stanje, čišći i spremniji za dalje pretraživanje.

Kako izbrisati istoriju Chrome-a na Macu

Ako želite da izbrišete Chrome istoriju pretrage na Macu, postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete slediti.

1. Otvorite Chrome i kliknite na tri tačke u gornjem desnom uglu prozora
2. Kliknite na “Istorija” i zatim na “Prikazi sva čuvanja”
3. Odaberite stavku koju želite da izbrišete i kliknite na “Ukloni”
4. Ako želite da se izbrišu sve stavke, kliknite na “Izbriši sve”
5. Na kraju, moraćete da potvrdite akciju klikom na “Obriši” da biste izbrisali sve stavke koje ste označili.

Ukoliko želite da obrišete sve podatke o pretraživanju i pregledanju iz Chrome istorije, možete koristiti i privatno pretraživanje (incognito mode). Ovaj režim ne pohranjuje istoriju Chrome-a i neće prikupljati istoriju pregledanja dok se koristi. Samo kliknete na tri tačke u gornjem desnom uglu prozora i izaberete “New Incognito Window” kako bi započeli ovaj režim pretraživanja.

Brisanje istorije Chrome na Macu je jednostavno i brzo, bez obzira da li se radi o pojedinačnim stavkama ili celoj istoriji. U svakom slučaju budite sigurni da ne izbrišete neke podatke koje ste namerno sačuvali u istoriji.

Kako izbrisati istoriju Chrome-a na telefonu

Brisanje istorije pregledača na Chrome-u na telefonu je jednostavan proces koji se može obaviti u samo nekoliko koraka. Ovo može biti korisno ako želite da uklonite prethodne pretrage ili ostavite malo više privatnosti na svom telefonu.

Prvo otvorite Chrome pregledač na svom telefonu i kliknite na tri vertikalne tačke koje se nalaze gore desno na ekranu. Iz padajućeg menija kliknite na “Istorija”. Otvaranje istorije pregledača će vam prikazati sve pretrage koje ste izvršili na Chrome-u.

Sada možete izbrisati određenu stavku ili celu istoriju. Ako želite da izbrišete samo jedan stavku, kliknite na tri tačke desno od stavke koju želite da izbrišete i izaberite “Izbriši”. Ako želite da izbrišete celu istoriju, kliknite na tri tačke u gornjem desnom uglu i izaberite “Izbriši istoriju pregledača”.

Nakon što kliknete na “Izbriši”, pojaviće se dijalog koji će vam omogućiti da izaberete koliku istoriju želite da obrišete. Izbegavajte da koristite opciju “Obriši sve” ako želite da zadržite neke stavke u svojoj istoriji pregledača.

Nakon izbora, kliknite na “Izbriši” i to je sve! Vaša istorija pregledača Chrome-a na telefonu bi trebalo da bude obrisana i spreman je za korišćenje.

Kako preuzeti CapCut na računar istražite putem ovog linka.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu