Koji je najbolji antivirus

Kako se virusi i zlonamerni softveri šire sve brže i sve je teže zaštiti naše uređaje od njih, korisnici se sve češće pitaju koji je antivirus program najbolji za njihove potrebe. Sa toliko opcija na tržištu i ogromnom ponudom funkcija, nije lako odlučiti se za pravi softver. U ovom članku pogledaćemo najpopularnije antivirus programe na tržištu i analizirati njihove funkcije kako bismo pomogli čitaocima da naprave informisanu odluku koja će im pomoći da zaštite svoje uređaje od zlonamernog softvera.

Najbolji antivirus za PC

Kompjuterska bezbednost je veoma važna tema danas, a jedan od načina da se zaštitite od različitih pretnji i opasnosti koje vrebaju na internetu je da instalirate antivirusni program na vaš računar. Međutim, kako odabrati najbolji antivirus za PC? Postoji mnogo programa koji obećavaju da će vas zaštititi od virusa, malware-a, spyware-a i drugih štetnih softvera, ali kako znati koji je zaista najbolji?

Prvo, morate proveriti da li antivirusni program ima sve neophodne funkcije, kao što su zaštita od virusa, firewall, anti-spyware, anti-malware, anti-phishing i anti-spam. Osim toga, treba da bude prilagodljiv i lagan za korišćenje, kako bi mogao da se prilagodi vašim potrebama.

ESET NOD32 Antivirus je jedan od najboljih antivirus programa koji su trenutno dostupni na tržištu. Ovaj program je vrlo efikasan u otkrivanju i uklanjanju virusa, spyware-a i drugih štetnih programa. Takođe, ima ugrađen firewall koji pruža dodatnu zaštitu vašem računaru.

Drugi popularni antivirus programi su AVG Antivirus, Avast Antivirus, Kaspersky Antivirus i Norton Antivirus. Svaki od ovih programa ima svoje prednosti i neprednosti, pa je važno da pažljivo pročitate recenzije i preporuke pre nego što se odlučite za kupovinu bilo kog antivirus programa.

Svakako, najvažnije je da redovno ažurirate svoj antivirusni program i da skenirate računar barem jednom nedeljno kako bi osigurali da je vaš računar zaštićen od svih pretnji.

Najbolji antivirusi za Mac

Pojavom virusa, malvera i drugih pretnji na internetu, mnogi korisnici Mac računara su postali svesni potrebe za antivirusnom zaštitom. Iako je Mac bio nešto manje podložan napadima od drugih računara, to se sve više menja.

Danas postoji mnogo različitih antivirusnih programa na tržištu, ali koji je najbolji za Mac i koji bi trebalo izabrati? U ovom tekstu ćemo predstaviti nekoliko najboljih antivirusa za Mac koji će osigurati vaš računar od najnovijih pretnji.

Prvi na našoj listi je Norton Security Deluxe, jedan od najboljih antivirusnih programa koji su dostupni danas. Ima sve što vam je potrebno za zaštitu vašeg Mac-a, uključujući zaštitu od virusa, spyware-a, malware-a i drugih pretnji.

Drugi antivirus koji bi trebalo da razmotrite je Bitdefender Antivirus for Mac. Ovaj program je dizajniran posebno za Mac i ima čitav spektar alata za zaštitu, uključujući i “Safe Files” funkciju koja štiti vaše podatke od ransomware-a.

Kaspersky Internet Security for Mac je još jedan sjajan izbor za korisnike Mac-a. Ovaj program ima sve alate koje vam je potrebno za zaštitu od pretnji, uključujući firewall, parental control, i mnogo više.

Na kraju, Avast Free Antivirus for Mac je nešto što svaki korisnik treba da razmotri. Besplatna verzija programa pruža osnovnu zaštitu od virusa, malvera i drugih pretnji, a takođe ima i nekoliko drugih značajki, kao što su puštanje igrica u tišini, što vam pomaže da igrate igre bez prekida.

Kada je u pitanju odabir najboljeg antivirusa za Mac, sve zavisi od vaših potreba i načina korišćenja računara. Bez obzira koji program odaberete, važno je da redovno ažurirate svoj antivirus i pružite potpunu zaštitu za svoj Mac.

Najbolji antivirusni program za pametne telefone i tablete

U današnje vreme, korišćenje pametnih telefona i tableta postalo je neizostavni deo naših života. Međutim, kako su ove uređaje postale sve popularnije, tako su i postali izloženiji različitim vrstama pretnji i virusa. Prema tome, veoma je važno instalirati najbolji antivirusni program koji će zaštititi vaše uređaje od napada zlonamernih softvera.

Bez obzira da li koristite Android ili iOS uređaje, postoje odlični antivirusni softveri koji će vam pomoći da zaštitite svoje informacije i identitet. Neki od najboljih antivirusnih programa za pametne telefone i tablete su Norton Mobile Security, McAfee Mobile Security, AVG Antivirus i Bitdefender Mobile Security.

Norton Mobile Security, na primer, pruža besprekornu zaštitu od virusa, kao i dodatne funkcije koje uključuju praćenje uređaja i mogućnost brisanja podataka u slučaju krađe. McAfee Mobile Security je takođe vrlo popularan antivirusni program koji vam omogućava da štitite svoje uređaje od zlonamernog softvera, dok istovremeno pomaže u pronalaženju izgubljenih telefona. AVG Antivirus poseduje proverenu efikasnost u zaštiti vaših fotoalbuma, videozapisa i drugih podataka koje čuvate na svom uređaju. Bitdefender Mobile Security je takođe odličan izbor za zaštitu vaših podataka, a istovremeno ima i opciju automatskog skeniranja vaših aplikacija i datoteka.

Ukratko, pravi antivirusni program je ključna stavka kada je u pitanju očuvanje vaše privatnosti i sigurnosti dok koristite pametne telefone i tablete. Pre nego što preuzmete bilo koji program, preporučuje se detaljno proučiti njegovu funkcionalnost i izborati onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama.

U ovom članku ćemo vam pokazati kako testirati ping.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu