Kako snimiti sliku Android ekrana

Snimanje Android ekrana je korisna funkcija koja omogućava lako deljenje sadržaja, održavanje online prezentacija, i pregled slika, videa i igrica. Postoje različiti alati za ovo, ali u ovom članku ćemo se fokusirati na vodič kroz ugrađenu funkciju snimanja ekrana u Android uređajima. Uz naše savete i trikove, saznajte kako koristiti ovu funkciju i snimiti bilo koji deo vašeg ekrana.

Kako napraviti snimak ekrana na Androidu

Napraviti snimak ekrana na Androidu jedna je od najkorisnijih opcija koju nude pametni telefoni. U mnogim slučajevima, snimak ekrana može pomoći kako bi se pokazao problem sa uređajem ili aplikacijom, kada je nemoguće opisati ga rečima. Osim toga, mnogi korisnici vole da snimaju ekrane svojih telefona kako bi pokazivali svojim prijateljima i porodici nešto zanimljivo što su našli na internetu ili u igri.

Da biste napravili snimak ekrana na Androidu, prvo morate da proverite da li vaš uređaj ima tu mogućnost. Mnogi noviji modeli sada dolaze sa predinstaliranim programom za snimanje. Ukoliko to nije slučaj, potrebno je preuzeti aplikaciju iz Play prodavnice.

Kada ste preuzeli aplikaciju, očistite memoriju uređaja i pokrenite aplikaciju za snimanje ekrana. Kada ste uspešno pokrenuli aplikaciju, na vašem ekranu biće prikazana opcija za snimanje. Da biste započeli snimanje, jednostavno pritisnite dugme “start” i aplikacija će početi da snima sve što se dešava na vašem ekranu.

Snimak ekrana na Androidu je jednostavna stvar i može biti veoma korisna. Uz malo prakse, svaki korisnik može biti u mogućnosti da napravi snimak ekrana na svom Android uređaju.

Aplikacije za snimanje ekrana za Androidu

Postoji mnogo različitih razloga zašto bi neko želeo da snimi svoj Android ekran. Možda želite snimiti video tutorijal za vašu aplikaciju, ili jednostavno želite napraviti video snimak vašeg najnovijeg mobilnog igračkog iskustva. Bez obzira na razlog, postoje mnoge aplikacije za snimanje ekrana dostupne za Android uređaje koje vam mogu pomoći u tome.

Jedna od popularnijih opcija je AZ Screen Recorder, koja ima preko 10 miliona preuzimanja na Google Play Storeu. Ova aplikacija vam omogućava da jednostavno snimite svoj ekran sa zvukom, kao i da naknadno uređujete svoj video snimak. Postoji i mogućnost povećavanja brzine snimanja, što može uštedeti dragoceno vreme kada snimate duže video zapise.

Još jedna popularna aplikacija je DU Recorder, koja takođe nudi mogućnost snimanja zvuka i on-screen demonstracija. Takođe podržava živi prenos vašeg snimka na društvene mreže, poput YouTube-a i Facebook-a. DU Recorder je korisna opcija ako želite da svoj ekran delite sa drugima u realnom vremenu.

Na kraju, tu je i Screen Recorder & Video Recorder – XRecorder, koji naglašava svoje jednostavno sučelje i vrhunsku kvalitetu zvuka i slike. Ova aplikacija takođe vam omogućava da snimate zvučni zapis sa vašeg mikrofona, što je korisno ako želite da pridodate komentare ili opis vašeg video snimka.

Uz ove aplikacije na raspolaganju, snimanje ekrana vašeg Android uređaja nikada nije bilo lakše. Odaberite aplikaciju koja najviše odgovara vašim potrebama i počnite snimati svoje uzbudljive mobilne avanture danas.

Kako da povežete telefon sa Smart TV-om objasnićemo vam u ovom članku.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu