Kako pratiti let u realnom vremenu

Ako želite da znate tačno kada će vaš let stići na odredište, ili jednostavno želite da pratite let vaših prijatelja ili članova porodice, postoji nekoliko načina za praćenje leta u realnom vremenu. U ovom članku ćemo vam predstaviti neke od najpopularnijih i najefikasnijih načina da ostanete u toku sa letovima širom sveta, bilo da putujete ili jednostavno želite da proverite status leta nekog drugog putnika.

Sajtovi za praćenje leta u realnom vremenu

Sajtovi za praćenje leta u realnom vremenu su odlična opcija za ljubitelje avijacije i putnike koji žele da budu u toku sa kretanjima aviona. Ovi sajtovi pružaju detaljne informacije o letovima, uključujući broj leta, vreme polaska i dolaska, rutu leta, informacije o kašnjenjima, gustini vazdušnog saobraćaja i druge.

Flightradar24 je jedan od najpopularnijih sajtova za praćenje letova, čija aplikacija je dostupna za preuzimanje na mobilnim uređajima. Osim informacija o polasku i dolasku, Flightradar24 obezbeđuje i detalje o tipu aviona, brzini i visini leta, tečnom vremenu i mestu gde se na trenutnoj ruti nalazi avion.

Drugim popularnim sajtovima spadaju FlightAware, FlightStats i Plane Finder, koji takođe pružaju informacije o letovima u realnom vremenu. Svi ovi sajtovi mogu biti korisni prilikom planiranja putovanja, određivanju vremena dolaska i praćenja stanja kašnjenja.

Iako se informacije koje se prikazuju na ovim sajtovima mogu razlikovati u zavisnosti od aerodroma i kompanije sa kojom putujete, svi oni su korisni alati za svakoga ko želi da se informiše o kretanjima aviona.

Praćenje letova na FlightRadar24

FlightRadar24 je vodeći servis za praćenje letova koji vam omogućava da pratite sve avione u realnom vremenu. Ovaj servis je besplatan i jednostavan za korišćenje, a veliki broj korisnika širom sveta koristi ga kako bi uživali u pogledu na letove, kao i da bi pratili letove svojih prijatelja i rođaka.

Praćenje letova na FlightRadar24 je jednostavno – sve što je potrebno je da unesete kod leta, broj leta ili ime avio-kompanije. Kada pronađete let koji želite pratiti, možete ga pratiti u stvarnom vremenu, uz informacije o brzini, nadmorskoj visini, lokaciji, kao i vremenu dolaska i polaska.

Ovaj servis je sjajna opcija za putnike koji putuju avionom, kao i za one koji čekaju svoje voljene na aerodromu. Uz FlightRadar24, možete pratiti avione u realnom vremenu, što vam omogućava da stignete na aerodrom ili na vreme da uhvatite svoj let.

Pored toga, FlightRadar24 nudi i mnoge druge interesantne funkcije kao što su prikazivanje gustine letova u vašoj regiji, infografike vezane za avio-kompanije i zračne luke, kao i mogućnost da korisnici podele svoje fotografije aviona i druge informacije sa ostalim korisnicima.

Ukupno gledano, FlightRadar24 je sjajan servis za praćenje letova koji vam omogućava da budete u toku sa svim avionskim kretanjima u realnom vremenu. Korišćenje ovog servisa je lako i besplatno, a svakako predstavlja jednu od najinteresantnijih aplikacija koju bi trebalo isprobati svaki ljubitelj avijacije ili putnik u avionu.

Praćenje letova na FlightAware

FlightAware je popularan alat za praćenje letova koji koristi sve veći broj ljudi kako bi brzo i jednostavno saznali informacije o letovima aviona širom sveta. Ova platforma pruža informacije o trenutnom položaju aviona, vremenu dolaska i polaska, route planu, odlaganjima i otkazivanjima letova, kao i detaljne meteorološke informacije. Sve ove informacije su dostupne putem web-sajta ili mobilne aplikacije.

Korisnici mogu pratiti letove u realnom vremenu, osim u slučaju leta koji nije javan. Putnici koji koriste FlightAware imaju mogućnost da dobiju obaveštenja o promenama u rasporedu letova pre nego što se pojave na bilbordima u vazdušnim lukama. FlightAware ima veliku bazu podataka koja omogućava pretragu letova po imenu aviokompanije, broju leta, nazivu aerodroma ili na osnovu geografske lokacije.

Pored praćenja letova, korisnici mogu vratiti informacije o avionu koji lete, kao što su veličina i oblik krila, proizvođač, model i još mnogo toga. Takođe, mogu videti i fotografije aviona, sve što je važno za avioentuzijaste.
FlightAware može biti koristan ne samo za putnike, već i za ljude koji rade u industriji avio-saobraćaja. Ovaj alat im pomaže da prate flote aviona i zadrže operativne slabosti, kao i da planiraju letove na najbolji mogući način. Dakle, bilo da planirate putovanje ili ste zaposleni u avio-kompaniji, FlightAware je korisna platforma za praćenje letova.

Ovde se nalaze aplikacije za crtanje.

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu