Kako osvetliti tastaturu

Tastatura može biti vrlo važan deo vašeg računala, posebno ako često koristite svoj računar ili laptop tokom noći. Retroosvetljenje je opcija koja je na raspolaganju na mnogim modernim tastaturama i omogućava vam da lako vidite taster koji pritiskate čak i kada ste u tamnoj sobi. Ako vaša tastatura nije opremljena ovim dodatkom, ili ste možda zaboravili kako da ga aktivirate, ovaj blog je za vas.

Osvetlite svoju tastaturu: Korisni saveti i trikovi

Ponekad, pored osvetljenja tastature, korisno je imati i dodatno osvetljenje koje će vam osigurati vidljivost tastera čak i pri slabom osvetljenju. Ovaj blog će vam predstaviti nekoliko korisnih savjeta i trikova kako možete osvetliti tastaturu na svom računaru.

Prvi i najjednostavniji način je korišćenje stonih lampi. One pružaju dovoljno svetla za osvetljavanje tastature. Ako nemate sto na kojem bi postavili lampu, možete koristiti USB lampu koja se priključi direktno na računar.

Drugi način je korišćenje specijalnih svetlećih naljepnica za tipke na tastaturi. Ove nalepnice se lepe na vrh svakog tastera da bi se osvetlili kada se na njih sija svetlost. Ove nalepnice je relativno lako postaviti i ukloniti, a daju vrlo dobre rezultate.

Konačno, možete koristiti i posebnu svetleću tastaturu koja dolazi sa unapred postavljenim osvetljenjem. Ove tastature su skuplje, ali pružaju najbolje rezultate kada je u pitanju kvalitet osvetljenja.

Kako osvetliti tastaturu na laptopu: Praktični vodič

Većina modernih laptopa dolazi sa tastaturama koje već imaju retroosvetljenje. Međutim, neki ljudi ne znaju kako da ga aktiviraju ili podešavaju. Evo kako možete osvetliti tastaturu na laptopu:

Prvo, proverite da li vaš laptop ima funkciju osvetljenja tastature. Ako ima, obično ćete pronaći oznaku koja to pokazuje na jednom od tastera na tastaturi, obično na onim koji se koriste za podešavanje svetline ekrana.

Da biste aktivirali osvetljenje, obično samo treba da pritisnete odgovarajući taster na tastaturi. U nekim slučajevima, možda će vam trebati da pritisnete i taster “Fn” u isto vreme.

Ako ovaj postupak ne funkcioniše, možda ćete morati da idete u postavke sistema i tamo aktivirate osvetljenje tastature. Ovo obično uključuje otvaranje postavki sistema, pronalaženje opcije za osvetljenje tastature i aktiviranje iste.

Otkrijte kako osvetliti Lenovo tastaturu: Jednostavno rešenje

Ako posedujete Lenovo laptop, postupak za osvetljenje tastature može biti malo drugačiji. Evo kako da osvetlite tastaturu na Lenovo laptopu:

Prvo, proverite da li vaš Lenovo laptop ima funkciju osvetljenja tastature. Ako ima, pronaći ćete simbol osvetljenja na jednom od tastera, obično na onima koji se koriste za podešavanje svetlosti ekrana.

Da biste aktivirali osvetljenje, pritisnite odgovarajući taster. Možda ćete morati da pritisnete i taster “Fn” u isto vreme, u zavisnosti od modela vašeg laptopa.

Ako ova metoda ne funkcioniše, možda ćete morati da idete u postavke sistema i aktivirate osvetljenje tastature odatle.

ASUS tastatura: Kako lako dodati dodatno svetlo

Mnogi ASUS laptopi dolaze sa ugrađenim retroosvetljenjem na tastaturi. Međutim, možda ne znate kako da ga aktivirate. Evo kako da dodate dodatno svetlo na ASUS tastaturu:

Prvo, proverite da li vaš ASUS laptop ima funkciju osvetljenja tastature. Ako ima, trebali biste naći oznaku na jednom od tastera, obično na onima koji se koriste za podešavanje svetlosti ekrana.

Da biste aktivirali osvetljenje, treba da pritisnete odgovarajući taster. U nekim slučajevima, možda će vam trebati da pritisnete i taster “Fn” u isto vreme.

Ako ovaj postupak ne funkcioniše, možda ćete morati da idete u postavke sistema i aktivirate osvetljenje tastature na taj način.

Bez retroosvetljenja? Nema problema: Kako osvetliti tastaturu kao profesionalac

Za one koji ne poseduju laptop sa retroosvetljenjem, ne brinite. Postoje mnoge druge metode koje možete koristiti da osvetlite svoju tastaturu kao profesionalac.

Prva opcija je korišćenje USB LED svetla koje se lako priključuje na vaš laptop ili desktop računar. Ova svetla su obično vrlo jeftina i lako se koriste – jednostavno ih priključite u USB port na vašem računaru i uključite ih kako biste osvetlili tastaturu.

Druga opcija je korišćenje naljepnica za tastaturu koje svetle u mraku. Ove naljepnice se lako lepe na svaki taster na tastaturi i emituju svetlost u tamnim uslovima, omogućavajući vam da vidite šta kucate čak i kada je svetlo u sobi isključeno.

Konačno, tu je i mogućnost promene same tastature za jednu koja poseduje retroosvetljenje. Mnogi proizvođači tastatura sada nude modele sa retroosvetljenjem, koji ne samo da olakšavaju kucanje u mraku, već i pružaju atraktivan vizuelni efekat.

Ukoliko imate problema sa već pomenutim rešenjima, mogli bi smo predložiti posetu našem sajtu gde možete pronaći korisne informacije vezane za tastature i njihovo osvetljenje.

Zahvaljujemo se što ste pročitali ovaj vodič. Nadamo se da smo vam pomogli da bolje razumete kako osvetliti tastaturu na vašem laptopu ili računaru. Sada, nećete morati da se borite sa nevidljivim tasterima u mračnoj sobi. Srećno kuckanje!

Posetite naš sajt za još korisnih saveta i trikova za tastaturu!

Prijavi se da primaš najnovije informacije na ovu temu